Пасат В4 1Z свети лампата за подгревa

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ted87
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AFN

Пасат В4 1Z свети лампата за подгревa

Мнениеот Ted87 » Сря 20 авг 2014 22:15

Здравейте колеги! Колата ми е пасат б4 1З мотор. От преди 2 седмици е с чип от колегата Брезел и нов комп от АХУ. Проблема е следния: от както е с новия комп при продължително каране без натискане на спирачка започва да мига лампата за подгрева. На ВАГ излиза грешка за стоп машинката, не помня как точно е формулирана. Казаха ми че трябва да се разменят клемите на машинката и всичко ще е ок. Днес колата беше при ел. техник и са обърнати клемите. Проблема обаче си остана и незнам какво да правя. Ако някой се е сблъсквал с този проблем нека пише. Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: 1Z свети лампата за подгрева!!!

Мнениеот samo_pechka » Сря 20 авг 2014 22:45

Крушките как са?

Ted87

Re: 1Z свети лампата за подгрева!!!

Мнениеот Ted87 » Чет 21 авг 2014 5:58

Всичките са ок.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Пасат В4 1Z свети лампата за подгревa

Мнениеот znainainai » Чет 21 авг 2014 6:22

Добре бе човек тя колата си е казала какво си иска а ти търсиш под вола теле. Каква размяна на клеми какви 5лв? Ти сериозно ли отиде и плати да ти разменят кабелите на машинката? Колата ти казва искам нова машинка ти обаче си решил да и размениш кабелите "че да се оправи" :rolleyes . Как ще оправиш нещо в което влизат 2 кабела ( сигнала влиза и излиза ) като ги размениш? Това "решение" може да го "измисли" само някой дето като малък е падал на главата си. Как ще събереш прекъснала верига като размениш двата кабела които я захранват? По тази логика в къщи аз ако си разменя двата кабела които влизат в ключовете на осветлението всичко що е лампа ще светне завинаги :no .Продавай колата и си купи колело и няма да ти светят лампи.

Ted87

Мнениеот Ted87 » Чет 21 авг 2014 7:28

Изключителен гений. Ако имаше повече като тебе щяхме да изпредвариме и немците. Аджаба как с единия комп работи без проблем а с другия не? Като не можеш да дадеш нормален отговор недей да пишеш!

BoZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoZo » Чет 21 авг 2014 17:54

Би трябвало да има 2 машинки на стоп педала, едната е за светлините, другата пуска сигнал до ЕКУ-то. И двете машинки са зад педала, ако легнеш и погледнеш от педелаите нагоре към воланата ще ги видиш. Горната - синята - е тази за ЕКУ -то. И при мен светеше по същия начин - като не натискам педала няколко минути и светва лампата на таблото. Решението при мен:

Свалих въпросната синя машинка, почистих я, раздвижих и езичето което влиза навътре, върнах я на място, махнах грешката с ваг - ком и от тогава не е излизала. При мен, мисля че езичето беше влезнало прекалено навътре и съответно постоянно дава сигнал на ЕКУ-то че съм натиснал спирачка - затова не ми работеше и темпомата, заради него си оправих грешката и машинката след 6 години каране с тая досадна лампа.

Попринцип не са скъпи тия машинки, но ако имаш късмет просто твоята не е на място.

BoZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoZo » Чет 21 авг 2014 19:32

Като се замисля проблемът при теб може да не е точно от тази машинка на педала - не знам има ли ги на 1З фабрично, аз съм с АФН.., може и просто да няма машинка, при мен на съединителя липсваше - явно в Италия е правено нещо по моята кола.

Пишеш че си сменил комп-а, има ли възможност да не сте закачили всички кабели към новия комп както трябва ?

Ted87

Мнениеот Ted87 » Чет 21 авг 2014 23:09

Разликата в двата компа е че старият ми е 8, а новия 16 битов.Буксите са едно към едно. Не ме дразни че мига лампичката а това че не мога да ползвам темпомата. Сега ми предстои пътуване 2000 км и не ми се ще през цялото време на педала...

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Чет 21 авг 2014 23:45

Без да ти давам каквито и да е помисли прочети по-горе мненията от хора са които знаят.И наистина попитай майстора си дето е разменям жиците не може ли да свали машинката и да я погледне.И на 1Z и на ALE са с по 2 машинки на стоп педала.

Ted87

Мнениеот Ted87 » Пет 22 авг 2014 6:19

Това с машинките сега разбирам че са две. Ще погледна довечера да видя дали и при мен е така.

BoZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoZo » Пет 22 авг 2014 9:10

Ти хубаво си писал "На ВАГ излиза грешка за стоп машинката, не помня как точно е формулирана."

ето ти я:

00741 Brake pedal monitoring
27-00 Implausible signal

VAG Error Code: 00741

Fault Location:
Stop lamp switch/Brake pedal position (BPP) switch - signal correlation

Possible Cause:
Wiring.
Both switch positions not synchronised.
Stop lamp switch.
Brake pedal position (BPP) switch. - това ти е синята машинка

така, това ти е точно синята машинка за ЕКУ-то, моят темпомат тръгна след след като тя проработи. за да ти работи темпомата трябва да няма никакви грешки по педалите и АБС-а. На съединителя също има подобна машинка като тези на спирачката - ако не тръгне след като оправиш синята виж и нея.

аз попринцип си копирам номера на грешката и текста както ми ги дава ваг ком и ги пускам в гугъл. почти винаги решението е във VWvortex, понякога и в този - нашия си форум :)

поздрави,
Иван

Върни се в “Дизелови агрегати”