Препоръка за газов инжекцион за Golf 4 2.0 115 к.с.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Gomes
Автомобил:
Двигател:

Препоръка за газов инжекцион за Golf 4 2.0 115 к.с.

Мнениеот Gomes » Пет 22 авг 2014 14:39

Здравейте колеги.От половин година съм собственик на Golf 4 2.0 115 конски сили 1999г. с двигател AQU.Решил съм да слагам газов инжекцион.Бях се спрял на фобос 1,но след като изчетох доста теми и оплаквания от рейките RAYL които се монтират в комбинация с фобоса започнах да се двуомя.Бих искал да ви помоля за съвет може ли на компютър фобос 1 да се монтира друга рейка която ще е по надеждна.И въолбще приемам всякакви съвети за марка газов инжекцион,който бихте ми препоръчали и който според вас ще е най подходящ за този тип двигател.Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Препоръка за газов инжекцион за Golf 4 2.0 115 к.с.

Мнениеот mrpetrov » Пет 22 авг 2014 20:10

Ако наистина си мислил за Фобос - компютъра го вземай! Рейка можеш да му сложиш каквато си пожелаеш...

Горното след като ми се наложи да си комуникирам с авторите на софтуера - не мисля че щях да постигна каквото и да е било, ако ми се беше наложило да си пиша електронни писма с италианци или поляци например...

Та, само заради поддръжката, която можеш да получиш за фобоса си заслужава, отделно дето на газовия комп му е все тая каква точно ти е рейката.

В тази връзка - аз мога да споделя само позитивни впечатления от единичните инжектори IG2 Metis на RAIL, с които е комплектован моят Фобос 1. Вярно, на моят двигател не му трябва кой-знае какво, но поне не мога да се оплача от проблеми за 1 година и 9000 км на газ...

Gomes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gomes » Пет 22 авг 2014 21:06

Ами честно казано пуснах темата защото твърдо бях решил да е фобос 1,но навсякъде по форумите пишат че той е съвместим само така наречените бързи рейки.Даже по принцип го продават комплектован с бърза рейка RAIL.Но щом казваш че няма значение ако си взема рейка Valtek дали ще си паснат идеално с фобоса.И дали изобщо ще е правилен избора с Фобос 1 защото до колкото знам той поддържа OBD II а моята кола майче е старичка за тази екстра.

jovani85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jovani85 » Съб 23 авг 2014 7:53

Валтек и Рейл напрактика са едно и също нещо!Твоя мотор е обикноен 8 клапанов и не се налагат някакви допълнително оскъпяващи рейки,изпарители и т.н.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 23 авг 2014 7:59

защо пък да не сложат рейка apis snap или barracuda те навсякъде слагат rail и valtek защото са евтини и често се ремонтират

Последна промяна от tdi fen на Съб 23 авг 2014 9:25, променено общо 1 път.

jovani85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jovani85 » Съб 23 авг 2014 8:48

Ами ако клиента пожелае,аз слагам рейка Романо и A.E.B,които са италиански.До кокото знам Баракудата е някаква реплика на Кейхин,а ние реплики не слагаме.Един Газов инжекцион Романо за около 1000 лв,мисля че е перфектния вариянт за момента,за всяка кола.

Потребителски аватар
mrpetrov

Мнениеот mrpetrov » Съб 23 авг 2014 16:01

Gomes написа:Но щом казваш че няма значение ако си взема рейка Valtek дали ще си паснат идеално с фобоса.И дали изобщо ще е правилен избора с Фобос 1 защото до колкото знам той поддържа OBD II а моята кола майче е старичка за тази екстра.

Като казвам, че на газовият компютър не му пука каква е рейката - наистина е така. За него рейката (инжекторите) са едни числа в табличка; стига да отговарят на това, което е сложено в колата - няма проблем. Това става като инсталатора избира съвместими инжектори в падащите менюта за настройка на фобос - личен опит.

Фобос компютър можеш да си вземеш като мен - без поддръжка на OBDII; просто като го поръчваш - ще уточниш, че екстрата OBDII не ти е нужна, и си мисля че от това цената на газовият компютър малко пада. Ако искаш - провери на сайта им.

Друг е въпросът, че въпреки, че колата ти е стара и не поддържа OBDII - можеш да си вземеш Фобос 1 с поддържка на OBDII, и просто да не използваш функцията. Той така или иначе ще си работи...

Gomes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gomes » Съб 23 авг 2014 18:55

Добре а щом няма значение каква ще е рейката.Вие каква бихте ми препоръчали.В смисъл да е нещо надеждно, че за RAIL и VALTEK отзивите са че се скапват много бързо.

Потребителски аватар
mrpetrov

Мнениеот mrpetrov » Нед 24 авг 2014 7:39

За инжекторите на RAIL съм чел отзиви на колеги, които ги карат по 20-25 хил. км, че някои и по 40 хил. км до ремонт. Аз като въртя по 10 хил. км годишно - на мен това са ми 4 години с едни инжектори.

В момента фобос предлагат IG2 Metis - каквито аз ползвам - на цена под сто лева комплекта. Ако не ми се занимава да ги поддържам и им сменям разни гумички и пружинки/буталца - направо след 4 години - едни нови, и съм готов.

За по-трайни марки и модели - не мога да кажа, понеже опита ми е само с RAIL IG2 Metis. Нека се включи и някой потребител на нещо друго, а си мисля че ако потърсиш във форума - ще откриеш мнения.

Успехи!

Gomes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gomes » Нед 24 авг 2014 16:22

Отрицателните отзиви са главно срещу RAIL-много шумни бързо се прецакват уплътненията а от там и калибрирането особено когато се карат с кофти газ.Според някои хора едвам изкарват и по 10 000км.Може и да е било кофти партида,а може и качеството им да е толкова на ниво никой не знае.Предпочитам да взема нещо по сносно дори и да дам повече пари.Затова и се интересувам от вашите мнения все пак имате повече опит.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 24 авг 2014 16:38

По-трайните марки, по-точно някои от тях, струват колкото целия кит Фобос 1-ца, някои от тях и малко отгоре. Говорим за такива инжектори с експлоатация от сорта на 150-200 ккм. Аз въртя по около 50 ккм на година и съм заложил на такива дето уж им дават 500 ккм живот(много съмнително). За мене не е рентабилно да правя ремонти или да сменям рейки по 1-2 пъти в годината, еле пък някакви дефектни партиди или експериментални такива.

Та МЕД,БРЦ,АЕБ,Баракуда и т.н. На първите две рейки особено, цената хич няма да ти хареса.

Върни се в “Автогазови уредби”