Зимни гуми - кой с какви - оценка
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Колеги да попитам и аз. Имам пасат 5.5. Карам предимно в София и по магистрала до провинцията. До 10 пъти в сезона на планина. За хоследните 2 зими карах с Vredestein Snowtrack. Много съм довален от нея. Държаха се супер при положение, че бяха карани много лятото 2 сезона. Сега ще взема за зимата размер 195/65/15, 4 нови гуми. Обмислям Conti ts850, Michelin A4,Vredesttein или DunlopWinterrespinse. Моля за съвет
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Ами колега взимай изпитаното вече за теб - Vredestein !
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Миналата зима като ходих в адк да си купувам континентала тс850 продавача вика, честно да ти кажа за София зимни гуми като че ли по добри са Bridgestone BLIZZAK LM32, просто в София трудно се задържа дълбок сняг, а тия били с малко но по добри на мокро и кишаво от континентала. Аз все пак си взех контито щото първо не карам в София постоянно, второ за него си бях отишъл, та бриджстоуна не съм го карал, но продавача така каза, разликата в цената е 2лв на гума http://www.adk.bg/?go=products&p=detail&itemId=225
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Ние пък сме с Tigar Winter 1 май бяха, и сме доволни, а сега търся за отпред нещо ново.. нещо да предложите ?
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата година бях с 4 стари дебици фриго 2 и въпреки че бяха карани и лятото си драпаха ок, предполагам че нови ще са още по-добре
Тая година и аз ще трябва да вземам зимни и се чудя какви, но най-вероятно ще си взема същите само че нови като за моята възрастна кола 

- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Фриго 2 няма нищо общо с истинските зимни гуми 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
ssssl написа:Фриго 2 няма нищо общо с истинските зимни гуми
Гумата си е супер, но на сняг

На мокро по-добре да не се налага да се тестват спирачните им способности.
В масовите размери цените на никския клас и премиум класа се доближиха доста (едно време бяха с по 40-45 лв. разлика и 4 хубави гуми идваха около 200 лв. повече от ниския клас). Сега нещата се промениха в полза на купувача и премиум марките в компактния клас са на доста атрактивни цени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Разликата между добрите и евтините зимни гуми се усеща след два сезона. Евтините се втвърдяват и поведението им на мокро и лед става под всякаква критика. На сняг всичко, що има дълбок грайфер все някак драпа.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Johnsword написа:Ние пък сме с Tigar Winter 1 май бяха, и сме доволни, а сега търся за отпред нещо ново.. нещо да предложите ?
За евтино бих препоръчал зимните модели на Росава. Един приятел има старата шарка и гумата си е супер за парите. От новата шарка нямам впечатления, но съм ги виждал на живо - ми ако няма надписи хич не можеш да разбереш че е украинска гумата.
ПП: Един познат беше ходил на нещо като практика в завода им в Украйна - каза ми че всичко си е нови машини и модерни технологии.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
DundyTheCroc написа:Разликата между добрите и евтините зимни гуми се усеща след два сезона.
Аз я усетих след първия...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Оня ден на село си местих зимните тигърки в една друга стая и ми се видяха мекички като каучук.Все пак бяха с дот 2013г. и първата зима си вървеха чудно из снега.Ще видя и втория сезон как ще са.
- birdman 07
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм си супер доволен от Дънлоп Уинтерспорт 3М преди и 3Д сега ! Най-новите 4Д не съм ги пробвал за сега. 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Карам с Michelin X-Ice 2 (Xi2)
Откровено казано очаквах повече, поведението им в сняг не е впечатляващо. На мокра и/или твърда настилка (лед) са ок.
Положителното обаче е, че са страшно тихи и комфортни! Като сложа летните след зима ми се струва, че се качвам на танк докато свикна.
Откровено казано очаквах повече, поведението им в сняг не е впечатляващо. На мокра и/или твърда настилка (лед) са ок.
Положителното обаче е, че са страшно тихи и комфортни! Като сложа летните след зима ми се струва, че се качвам на танк докато свикна.
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Много съм доволен от Клебер - вече 6-7 години съм с техни гуми - добри са и в сняг, и при дъжд!
За тази зима смятам да взема пак клебер, Krisalp HP2, 175х70х14 - пасата се чувства отлично с тях!
За тази зима смятам да взема пак клебер, Krisalp HP2, 175х70х14 - пасата се чувства отлично с тях!
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Може ли някой колега да сподели мнение за Dunlop Winter Sport 4D ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”