Елате във Враца с тия 17,18,20 и тнт джанти-ще разберете + и – за 100 метра.
По принцип и аз съм за по големите ама тука е ад.Имам 15–ки лети и ме е яд да ги сложа-карам си железните 14–ски.
"За" и "Против" големите джанти?
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: "За" и "Против" големите джанти?
Сменяй градът за живеене...
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Попринцип плюса на голямата джанта е яка визия и едва ли не запълва калника
Един пример, возих се в едно Laino Meguz (Reno Megane) от 14ки, човека е минал на 15ки лети, возията е ужасно твърда в сравнение с железарките 14ки. За пасата незнам, аз от железни 14ки минах на лети 14ки с по ниски гуми и нямам проблем. Ако ще да караш лада със Santa Monica или Volk TE37 18ки пак е яко, нищо, че са двойно по-скъпи от колата. 

- burn666
- Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
- Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+
mytko731 написа:Елате в ъв Враца с тия 17,18,20 и тнт джанти-ще разберете + и – за 100 метра.
По принцип и аз съм за по големите ама тука е ад.Имам 15–ки лети и ме е яд да ги сложа-карам си железните 14–ски.
аз съм с 16-ки и пак си е мн зле, иначе ми се иска да бодна едни 18-ки

пп. абе във Враца с каквато и да си джанта си е адски зле

-
- Автомобил:
- Двигател:
Против големите джанти твърдо. Само оригинални за марката и модела автомобил 

- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Всеки знае себе си...
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Малко по-големи става, но много големите определено изглеждат много зле. Някои си мислят, че щом по-големи е по-добре значи дай да сложим максимално големите, които изобщо може да се съберат и да съществуват гуми за тях.
- djdarkness
- Автомобил: Corrado
- Двигател: 9a
Не знам каква е целта на темата, но щом е тук значи на някои му е интересно. Джантата за мен е аксесоар. Оригиналните джанти и гуми от производителя са с цел оптимална скорост, комфорт, стабилност и икономичност. Всяка промяна ще промени един от тези параметри. Едно време правих 1 венто 1.9 дизел. Беше с 14-ски. След смяна на предните дискове от г60 се наложиха 15ски. След спортното окачване се наложи 17 за да може да си влизам в гаража и да минавам през най-ниските спящи полицаи. Возията стана по твърда със всеки размер нагоре, максималната скорост и ускорение също падат надолу, разхода скочи с почти литър със 17-ските, спираше по добре, беше по стабилна в завоите, а за визията е ясно 10 пъти по добре от 14-ските без спортно окачване. Колата ми беше единствена и всекидневно минавах над 100км и съм нямал големи ядове (да закачи тук там и зимата да съм снегорин). Сега имам корадо с 17х10 и мисля за 18х10 с много брутално раздуване така че за мен е въпрос на визия нищо друго. Поздрави на всички 

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Големи джанти за малки коли, е все едно да обуеш дребен човек, с големи патъци!
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ааааммм, гледам много привърженици на возията и комфорта в раздел за тунинг
има едно нещо което може да подобри возията дори и с големи джанти и ниски гуми.
На Фиата съм със заводско окачване, и заводските джанти-15(фабрично дават 185/55) гумите с които карам са 175/65-зимните и 195/50 -летни и противно на очакванията ми, возията на по-ниските е по-мека
уловката е изборът на гума, и едните и другите съм взимал нови, а не галоши на по 10години

има едно нещо което може да подобри возията дори и с големи джанти и ниски гуми.
На Фиата съм със заводско окачване, и заводските джанти-15(фабрично дават 185/55) гумите с които карам са 175/65-зимните и 195/50 -летни и противно на очакванията ми, возията на по-ниските е по-мека
уловката е изборът на гума, и едните и другите съм взимал нови, а не галоши на по 10години
- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Аз съм ЗА за големите джанти,дори и да са по-скъпи от автомобила,ако му тичат защо пък да не?
Аз съм против големите джанти.Особено отдеве гледах едни тупани на един Голф 3,забравих да ги снимам,голяма селяния.Когато видя такива лочници изхвърлени в страни,винаги знам че шофьора е някое дебилче което избива комплекси...
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Има ли комплекси за избиване джантите са най малкият проблем,с големите джанти като внимаваш се кара,безпроблемно,ако не беше жената бронята ми нямаше да има драскотинка,иначе за зимата със сигурност не е практично
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
Росен2 написа:Аз съм против големите джанти.Особено отдеве гледах едни тупани на един Голф 3,забравих да ги снимам,голяма селяния.Когато видя такива лочници изхвърлени в страни,винаги знам че шофьора е някое дебилче което избива комплекси...
аз на моя голф 4 карам с 19 не защото имам комплекси а така си харесвам колата ,не всички сме дебили както се изказа колегата