нов хит сред измамниците на пътя

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Re: нов хит сред измамниците на пътя

Мнениеот RS1 » Пет 07 мар 2014 13:05

Темата е мега стара, но сега с турски джигит в Братислава :D Догони ме с 7ма серия от новите и ми рева на прозореца от сорта "бате я дай една цигара, че съм много гладен и няма къде да спя" и едни 50 евра за този "Убаф" пръстен.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 20 авг 2014 8:47

схемата още е активна ,вчера бяха с черно бмв е36 с великотърновска регистрация на разклона за иракли(обзор) ,бяха спрели на аварийни с отворен капак ,предложи ми златен пръстен срещу пари че му бил свършил бензина,мислех да звъня на 112 да подам сигнал но се отказах .Като се замисля и да отидат полицаите да им направят постановка ,после винаги могат да кажат че е станало доброволно и че си е мислил че пръстена който предлага е наистина златен.Пръстена беше с печати и си изглеждаше истински...
С две думи внимавайте!!!

Aetius
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aetius » Нед 24 авг 2014 21:10

само да ви кажа че и мен ме спряха малко след пловдив по магистралата и в момента в който го видях мангала и ми показа пръстена , ми стана ясна работата, мислех да звъня на 112, аве мишки сме българите и това е, тия ако бяха някъде в Кавказ, значи просто изчезват безследно а колата им отива за части, и чиста работа

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 24 авг 2014 21:33

Aetius написа:аве мишки сме българите и това е

Говори за себе си и не обиждай българите. :wink

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 24 авг 2014 23:48

Aetius написа:...тия ако бяха някъде в Кавказ, значи просто изчезват безследно а колата им отива за части, и чиста работа

Ийзи,мен. Някъде в Кавказ направо щяха да ти предложат ей такъв пръстен :mhihi

dulo.jpg

Чоко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Чоко » Пон 25 авг 2014 14:58

Здравейте и от мен.Днес пътувах от Свиленград към магистрала 'Тракия'.Някъде 2 села преди магистралата на една отбивка 3 коли с чужда регистрация бяха спрели в посока ОБРАТНА НА МОЯТА.Няколко мъжаги се въртяха покрай колите.Минавайки покрай тях един се впусна към мен /в случая бях първа кола/и започна нагло да свири да спра.Като разбра че няма да спра в огледалото виждам че започна да ръкомаха към други коли.Казвам си случва се...но на магистралата посока Бургас около 20 км. преди разклона за Нова Загора гледам в аварийната лента същата тройка коли с пуснати аварийни светлини.Минавайки покрай тях видях същия човек който ми махаше и свиреше настървено подаде знак почти дискретно че иска да спра...Сетих се за тези мошеници и номера с златния пръстен...пък знае ли човек може и друго да излезе...?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 26 авг 2014 21:32

Чоко написа:...пък знае ли човек може и друго да излезе...?

освен гъзмет, не виждам кво друго може да излезе от подобни срещи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 19 яну 2015 15:44

Преди 10 дни и на мен ми предлагаха "златен" пръстен с печати и прочее на Тракия между Ямбол и Нова Загора. Цялата драма е много малоумно съчинена, но алчността ни пречи да мислим логично и ако не бях чел за този номер сигурно щях да олекна с 50 кинта. Белорусин бил.....нафта ....детето.... като видя, че няма да мине номера каза, че е мюсюлманин просна се на земята и почна да прави теманета и да ми целува ръцете.
ПП В Белорусия има ли мюсюлмани :gruebel

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 19 яну 2015 15:57

1z написа:С две думи внимавайте!!!

Бих казал пак с една дума-Не спирайте! :mrgreen Такъв индивид,може да ми маха колкото си иска...не ми пречи... :h020

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 19 яну 2015 20:20

Преди година и нещо, докато бях в един златарски магазин да си взема синджира от ремонт, защото ми го скъса кучето, дойде едно момче на видима възраст около 25 до 30 години и помоли човека да премери колко тежат тези два "Златни" пръстена. Човека (Златар от 25 години) само като ги видя, без да ги докосва и мери му каза "100% са менте, и ти ги е продал някой закъсал" :c020 И човека почервена и пребледня, каза "Олекнах със 100 лева човек, не е възможно" и се оказа, че на пръстените пише със щампа 24 карата :h020 За жалост не можах да се сдържа и се изсмях здраво. :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 19 яну 2015 20:50

2 пъти са ме спирали подобни. Единият път спрях и му викам "Ей са викам полицията". Вторият път бяха други, а аз бях по-хитър - направих се, че нямам пари, но искам да ги взема и ще се върна след малко с парите. Подминах ги и веднага звъннах на 112, за да кажа къде точно се намират, на коя отбивка, какъв цвят на колата и какво правят. На връщане ги нямаше. Или са усетили нещо нередно или патрулката е дошла.
Не знам за алчност, чиста глупост си в подобен сценарий някой да ти се хвърля на колата, да ти бута пръстени и ланци, да ти иска пари, а ти да си мислиш, че всичко е редовно. Аз лично съм от малко по-мнителните хора.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пон 19 яну 2015 23:09

Благовест написа:
1z написа:С две думи внимавайте!!!

Бих казал пак с една дума-Не спирайте! :mrgreen Такъв индивид,може да ми маха колкото си иска...не ми пречи... :h020

Е, не бъди толкова краен, утре може ти да закъсаш и да се вайкаш някой да спре. На всеки се случва.

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Съб 07 мар 2015 15:08

Вече отдавна не има обръщам никакво внимание на такива. Последния ръкомахащ до колата си край пътя беше чак в Норвегия :-) А първия ме ужили с 50 евро в Италия преди много години. Още си пазя някъде из шкафовете панела на телефона който е пълен с пластелин за да тежи... Беше по чехли и с кърпа на врата между тировете на един паркинг и ми ревеше че от една седмица чака да му докарат части за камиона,който се е скапал, и нямал вече какво да яде. Снимах с телефона, рових го и му го върнах... И последно му викам 50 евро, а той го набута в ръцете ми, и драсна...
Аз доволен сядам в колата и потеглям :-) В движение реших пак да го огледам и се пукнах от смях... Във времето съм спасявал приятели от такива няколко пъти и им знам повечето номера.
Понякога ги пращам за зелен хайвер да ме чакат някъде :-) Наистина не спирайте! Замислете се как вие се държите на пътя когато закъсате... Не ръкомахате така устремено нали :-) Не си предлагате пръстените и телефоните. Подлагайте всички на съмнение край пътя! Глобявали са ме и фалшиви полицаи в Румъния, но предварително се бях подготвил да имам само 5 евро в мен :-) Другите бяха в буса на колегата пред мен.
Спирам но на закъсали наистина. С единия сме от години вече приятели. Спрях в 3.00 през нощта без да ми махат. Бяха се нагъзурчили край джипа с жена си. Пукнали гума а нямат крик да я сменят. Подминах ги и се върнах.
Отдавна спрях и стопаджии да вземам. Но това е друга тема :-)

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Вто 10 мар 2015 15:37

как трябва да се работи с такви преваранти, видео е от едно сяло в Сърбия блзо до Ниш, сщто и в мой град имаше румунски цигани но пробаше да краднат деца......
http://youtu.be/6-EymqZWGHE
спаси ги полиция мамката им......

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Вто 10 мар 2015 16:16

Интересно как човек и то чужденец ще тръгне на път без пари , и след като му дадеш пари ако колата не е в движение как ще са му в полза те. Един човек който е закъсал по редно е да те помоли да му дръпнеш колата или извикаш пътна помощ за да вкара колата в сервиз.

Върни се в “Пътеводител”