За тунинга

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Съб 13 яну 2007 15:00

за мен тунинга е в по-голямата си част е перформанс...

лошото е че повечето коли в Бг едвам кретат, горят малсо и бензин 1:1, но пък с някви пластаси е накичено купето. двигаеля трака като на редосеялка, но пък си имаме музика за 1000 лева.
моето мнение - преди да се започне с какъвто и да е тунинг, нека първо да се преведе автомобила в годно за каране състояние...
двигател, спирачки, гуми (не да карат с галоши, на който им са се показали теловете), купе...

когато автомобила вече е стегнат.. може да се започне с едни по големки джанти, който да отиват на колата
едно ниско окачване (бг пътната обстановка предразполага снижаване около 40мм)
изчистен външен вид

:!: :!: :!: останлото да се влага за перформанс :!: :!: :!:
ето това за мен е тунинг.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 13 яну 2007 16:06

devil_vas, колега ти се размечта..... онзи иска колата да му бъде"гъзарска" ти говориш за да я бил стегнел преди тва..... колко хора си видял да правят така.....масата не разсъждават че са смешни отстрани!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 13 яну 2007 16:17

prj57 написа:devil_vas, колега ти се размечта..... онзи иска колата да му бъде"гъзарска" ти говориш за да я бил стегнел преди тва..... колко хора си видял да правят така.....масата не разсъждават че са смешни отстрани!

Ако става въпрос за мене нещо не сме се разбрали. Говорех какво разбирам под тунинг в България, а не че съм правил такива работи или някога ще тръгна да правя такива извращения с колата си. :wink:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 13 яну 2007 16:25

Не бе blacki, казвам че има много хора дето искат да си "тунинговат" колите, но те са в окаяно състояние!

В крайна сметка се получава "някво гадно" изпълнение което дори не е естетически изпълнено и седи смешно....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 13 яну 2007 16:28

prj57 написа:Не бе blacki, казвам че има много хора дето искат да си "тунинговат" колите, но те са в окаяно състояние!

В крайна сметка се получава "някво гадно" изпълнение което дори не е естетически изпълнено и седи смешно....
ОК :wink: То и аз за това говорих. Значи се разбрехме :wink: :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 16:29

епа то ако една лада не се тунингова, незнам кое..... :lol:
аз ако имах М3 или SLR чесно ви казвам, че нямаше да го тунинговам :oops:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Съб 13 яну 2007 16:59

Ludia написа:аз ако имах М3 или SLR чесно ви казвам, че нямаше да го тунинговам :oops:

OFF: Айде, айде...поне едни зарчета или кученце на таблото.. mhihi mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 17:01

Nadya_ написа:
Ludia написа:аз ако имах М3 или SLR чесно ви казвам, че нямаше да го тунинговам :oops:

OFF: Айде, айде...поне едни зарчета или кученце на таблото.. mhihi mhihi

mhihi :да:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Съб 13 яну 2007 17:04

blacki написа:....

Изпуснал си диск/за да не те ловят радарите/,ръчичка/или клатеща се главичка/ и зарчета mhihi

А иначе за мен оптичния тунинг е важно да е добре премерен и изчистен и разбира се да се прави,когата колата преди това е въведена в отлично състояние.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 17:08

Махаща ръчичка на задното стъкло+щори Босс.Най-вече лепенка"ЛДобрите момчета отиват в рая лошите кадето си искаме" :lol: :lol:

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Съб 13 яну 2007 17:12

Rabbit_TDI написа:..."Добрите момчета отиват в рая лошите кадето си искаме" :lol: :lol:...

Е 'те 'тва е тунинг, върха, това е кола мечта!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 17:14

И место винил ръжда по калниците+пукнато гърне за звук.

Потребителски аватар
sto_jan
Автомобил:
Двигател:

за тунинга

Мнениеот sto_jan » Съб 13 яну 2007 18:37

а пък мене винаги ме е кефило китеника на таблото отпред и допълнителния багажник върху задния капак.те това е класиката в жанра.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Съб 13 яну 2007 19:04

Също така и кожен салон ама с косъм (овча кожа) и от онези дървени топченца дето се слагат да му е гадно на шофйора а той да си мисле че са били за да не се изпотява. Друга луда ГЪЗАРИЯ е една луминесцентна лаба под колата в стил "фаст енд фюриъз" бас поне 12" в багажника та да може като издъне да се чуват само риданията на старите тенекии които дранчът на изнемогване което ме навежда на следната случка от близкото ми минало , та значи на един фен му набутахме в колата 2 15" суббаса блаупункт 2 10" паинер и много по малки колонки за среди и високи , та докато беше лято добре всяка седмица си притягаш гаиките в багажника че се развиваха от вибрациите ама като доиде зима идва пича при мене и ми мрънка че като затвори джамовете и след 10-15 мин почва да му тече кръв от носа . И та тази кола минаваше за бати и тунинга а иначе Голф 3 1.4 мотор затъмнени джамци и няколко споилерчета + енти крило коет си нямам на идея за къв х.. е сложено там :roll: баси пак се отплеснах :lol:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: за тунинга

Мнениеот gas » Съб 13 яну 2007 19:04

основната идея е подобряване,целта е колите да стават по-бързи,по-красиви,по-комфортни,стабилни,надежни и т.н.проблема в българия е че много хора се кефят на понаправени коли но не четат,не гледат и не мислят като правят нещо.бозавия 'бързи и яростни' обърка тотално хората със слаби познания.изведнъж всички(визирам българия) се юрнаха да правят тунинг,колко било лесно...хоп една купчина стъклопласт и готово.главите на повечето хора не побират това че за да стане една кола ефектна си трябва мислене,трябва квалифициран труд,знания и нй-вече бюджет по-голям от 1000лв :lol: .интересувам се от външния вид на колите и говоря основно за него.всяка марка автомобил си има собствена тунинг-култура към която е редно да се придържаш като се хванеш да я правиш.от години следя тунинг средата в българия с надеждата, в един момент нивото и да започне да расте но това не се случва,за съжаление...малко хора проглеждат,повечето са сляпи за истинските и хубави неща а ги виждат.общоприетото в наща жалка държавица е колкото по-тумбеста,по-шарена и по-пласмасова..толкова по-готина.тотална липса на стил,вкус и качество.
по-добре да спра че това ми е болна тема и ще си пиша до утре.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”