Мисля, че в този случай не е от значение, но - Голф 3, 95 г., 1.6 - АЕК, 101 к.с.
Та имам един досаден проблем с едно прискърцване при минаване през неравност.
Проблема установих, че е от задно ляво колело, защото при преминаване през някаква неравност след като мине задно ляво се чува ясен и отчетлив прискърцващ звук (качил съм връзка към видео под текста), не винаги се чува звука и не при всяка неравност, но в повечето случаи е при леко завит наляво волан. Свалях всички колелета, за да видя дали има нещо видимо нередно - не видях. Единствено ми направи впечатление, че главините отзад имат лек луфт при напън настрани (разклащане), но той е съвсем лек и го има от както притежавам колата (около 4 години), а съм се консултирал - всички ми казват, че е нормално да го има луфта, а това прискърцване го слушам от няколко месеца (тази пролет). В самото видео звукът може да се чуе на 00:42 и на 01:04 - набиващо се в ушите и еднократно, когато минава задно ляво колело през неравността.
Едва ли би се установил по този начин проблема, но искам да чуя Вашето мнение, преди да отида в някой сервиз и да сменя частите по половината окачване

Видео:
http://vbox7.com/play:eeca1118de
Благодаря предварително!
Поздрави!