Здравейте бях позабравил принтера и вчера като го пуснах не си разпознава главата- сложил съм му нови мастилници отдолу на главата избива някакво мастило почистих внимателно но не ще и не ще Дали мога да я оправя по някакъв начин или трябва нова и ако някой знае откъде да си купя ще черпя Принтера е canon ip4600
Опитай в опциите на принтера имаше едно табче за почистване с няколко вида опции. Ако не стане ще трябва да купуваш нови мастилници. За нови мастилници има на доста места, но цените са около 20-30 лв за бройка. В офис1 има едни съвместими мастилници, който са доста сполучливи и са на цени около 10-12 лв (но не тези в кутийки на офис1). Тествал съм за подобен принтер от съвместимите-разпознава си чиповете и съм доволен. П.С. Сега видях е си от Елин Пелин. Провери в магазин на Сетсървиз имаше някакви съвместими, но за тях не мога да ти дам мнение-не съм ги пробвал.
мастилниците са нови с чип при тях всичко е ок. нали това отдолу под тях е главата Излиза ми съобщение че не е инсталирана или поставена не мога да го преведа точно
Оригинални ли са мастилниците, защото с едните от тези съвместимите имаше проблеми с чиповете и не ги разпознаваше, но защо не мога да ти кажа. Като сложиш старите тях разпознава ли ги? Другото, което се сещам е да се опиташ да почистиш главата на принтера(там където ляга отвора на мастилниците, от които тече мастилото) нежно с памук и спирт.
всичко е чисто но явно от престоя нещо се е скапала главата, индикаторите на мастилниците светят постоянно мисля че така трябва жълтата лампа мига 5-пъти което е грешка за главата или поне така го тълкувам от ръководството
Мастилото е засъхнало в главата, така става като принтера не се ползва дълго време. Можеш да пробваш да киснеш главата в спирт, но малко вероятно да се отпуши, нова глава е лечението или нов принтер, предвид цените на главите :)
Ако се съмняваш, че е засъхнало мастилото направи следното. Пълниш една кутийка с топла вода по възможност вряла и започваш малко по малко да потапяш мастилниците по скоро само тази част, която пуска мастилото, за да не повредиш чипа от топлото. Потапяш вадиш, потапяш вадиш и това така докато главата изпусне малко мастило във водата. Подсушаваш слагаш в принтера и опитваш да видиш дали ще тръгне.