Здравейте колеги,Аудито ми с двигател 1.9 TDI AHF,дайте предложения за модове по двигателя с цел засилване и приятен вървеж като за ежедневка,максималните цели в бъдеще са 200кс,пак казвам максимални :)
очаквам предложенията ви.Като цяла моя замисъл е на първо време ЧИП от Brezel, по големи дюзи от АУДИ 2.5 ТДИ,спортен вал 276/280,елемент 11мм,челен интеркулер защото стоковия ще издъхва в жегите,какви са възможностите за съединителя ако може ми кажете,защото той също ще се предаде,целта ми е да се засили колата,парите които ще се инвестират ще са постепнно със събиране на частите до пълния ъпгрейд

AHF TDI 110ps предложения за TDI Tuning+++
AHF TDI 110ps предложения за TDI Tuning+++
Последна промяна от S3 Racing на Вто 23 сеп 2014 20:48, променено общо 1 път.
- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
Re: AHF TDI 110ps предложения за Engine Upgrade -->
Вярвам, че без ново турбо също няма да се разминеш. Успех в начинанието.
Да,това е въпросът че не знам,очаквам предложенията за турбо за което ще е достатъчно
- Limit3d_Edi7ioN
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1Z 1992
Разпръсквачи 270-ки
Турбо GTB1756VK
Челен Кулер
11мм елемент на помпата
Генерация на 63мм
Колектор от Пасат 131 коня
Вал 250 градуса
Горе-долу това е рецептата за 200 коня стабилни.
За съединител питай други колеги.
Поздрави!
Турбо GTB1756VK
Челен Кулер
11мм елемент на помпата
Генерация на 63мм
Вал 250 градуса
Горе-долу това е рецептата за 200 коня стабилни.
За съединител питай други колеги.
Поздрави!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен по-добре ще е с разпръсквачи 0.25, останалите неща са по-важни от разпръсквачите, стига да не са по-малки от 0.25
интеркулера колеги не знам на кои да избера с какви размери точно,да е достатъчен и максимално прибран в ауди а3 1999г,да не се набива на очи.
- Limit3d_Edi7ioN
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1Z 1992
Ето ти размера на интеркулер-а:
550x180x65
Това при условие, че си със S3 броня.
Иначе ако си с а3 броня - 550х140х65!
550x180x65
Това при условие, че си със S3 броня.
Иначе ако си с а3 броня - 550х140х65!
- tekowar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zinoto написа:Според мен по-добре ще е с разпръсквачи 0.25, останалите неща са по-важни от разпръсквачите, стига да не са по-малки от 0.25
Според мен тука малко бъркаш, в един такъв тунинг проект най-важния елемент са разпръсквачите. Колата върви с гориво, всичко останало спомага за правилното му изгаряне.
Разпръсквачи 270-ки
Турбо GTB1756VK
Челен Кулер
11мм елемент на помпата
Генерация на 63мм
Вал 250 градуса
Това е много добра комбинация за сейфти ежедневка около 220-230кс.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
може и 1749va хибрид с компресоно от 2052 мой познат е с такова мерена е 170 кс но може още малко разпръсквачите са 216 а помпата е сток
Последна промяна от tdi fen на Сря 27 авг 2014 12:20, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tekowar написа:Zinoto написа:Според мен по-добре ще е с разпръсквачи 0.25, останалите неща са по-важни от разпръсквачите, стига да не са по-малки от 0.25
Според мен тука малко бъркаш, в един такъв тунинг проект най-важния елемент са разпръсквачите. Колата върви с гориво, всичко останало спомага за правилното му изгаряне.Разпръсквачи 270-ки
Турбо GTB1756VK
Челен Кулер
11мм елемент на помпата
Генерация на 63мм
Вал 250 градуса
Това е много добра комбинация за сейфти ежедневка около 220-230кс.
Аз изхождам от практически опит трупан с години, а ти от това какво си прочел в някой форум. Прав си за горивото, но най-важния елемент от горивната система са не разпръсквачите, а помпата и на какво налягане работят дюзите. Ако помпата няма достатъчен дебит по-големите разпръсквачи влошават изгарянето и по-висока мощност едва ли ще се получи, но огромен разход на гориво със сигурност. Какъвто и софтуер да се напише, хардуера е по-важен. Експерименти са правени много и с добър хардуер се получават резултати дори със стоков софтуер, но трябва да разбираш, не само plug and play. С помпа 11 ка и 0.25 разпръсквачи, когато и другите неща са съобразени, а също и софтуера 200 коня са възможни с разход на гориво съизмерим с 1.9 помпа-дюза стокова, както има примери за 165 коня с 0.216 разпръсквачи и 11 ка помпа.
- tekowar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз изхождам от практически опит трупан с години
От лично твой опит ли изхождаш, или от на някой друг?

а ти от това какво си прочел в някой форум
Тука също много се бъркаш драги. Комбинацията която по-горе предложи колегата Limit3d_Edi7ioN съм я изпробвал лично на моята кола и от първа ръка ти казвам, че работи много добре. И колата ми не е правена някъде другаде и просто да съм си я взел готова, а съм се погрижил лично със помощ от приятели(на които даже не съм благодарил, но обещавам да го направя)

Ако помпата няма достатъчен дебит по-големите разпръсквачи влошават изгарянето и по-висока мощност едва ли ще се получи, но огромен разход на гориво със сигурност.
Тука също от личен опит мога да ти кажа, че съм карал с 10мм елемент 0,240ки и 0,275 и проблеми с завишен разход на гориво не съм имал,а прираста в мощността хич не е малък. Колата ми винаги е горяла по-малко от стокова помпа дюза при еднакво каране и еднакви коли(сравнение пасат с пасат).
и на какво налягане работят дюзите
Точно по налягането на дюзите ако почнеш да бараш нещата се засират много. Това също съм го изпробвал лично на моята кола и на няколко други.

Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Освен да се смея друго не мога да направя, по твоята логика производителя да слага 0.205 и дори 0.154 разпръсквачи, при положение, че с по-големи и разхода е нисък и мощността висока е вероятно само защото не иска да има конкурентен автомобил. Тия неща ги разправяй на някой друг. Съгласен съм, че колата ще върви добре, но изобщо не е най-доброто решение. Сега да спорим за малка разлика в размера на разпръсквача няма смисъл, и с едните и с другите ще стане работата ако останалите части и софтуер са съобразени. Има и обаче физични закони, с които няма как да не се съобразиш. Пипаш ли налягането на дюзите може да стане по-зле само ако софтуера не е съобразен, а това е в 95% от случаите. Това че, при теб няма проблеми за сега е относително. Разходът ти на извънградско при 120-140 ако е 4.7 на 100 добре ама не е.
- tekowar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Освен да се смея друго не мога да направя
Ама разбира се, че не можеш.
Има и обаче физични закони, с които няма как да не се съобразиш.
Кои са тия физични закони?
Пипаш ли налягането на дюзите може да стане по-зле само ако софтуера не е съобразен, а това е в 95% от случаите.
И кое точно ще му съобразиш(пипнеш)на софтуера, че да не стане по-зле? И как точно и защо ще го бараш това налягане на дюзите? Ако обичаш да разясниш, че и аз да се посмея малко.

Разходът ти на извънградско при 120-140 ако е 4.7 на 100 добре ама не е.
Ти можеш ли да ми покажеш стоков пасат Б5 помпа дюза,който при 140 да харчи само 4,7 на 100. И къде съм казал, че колата ми гори 4,7? Казах само, че колата ми гори по-малко от стоков пасат помпа дюза при еднакво каране. Примерно при 140км/ч кола до кола, при 240 не можем да ги сравним щото стоков пасат не може да ги вдигне.

колеги излезе ми един PowerBox не знам,да рискувам ли да го сложа,бил е на кола дошла от Австрия с него,бил се връзвал на помпата би ли оказал някакви проблеми евентуално след време и дайте предложения за читав и хубав буустметър,също така да попитам на AHF Audi A3 1999 СЪЕДИНИТЕЛЯ и демфера ако идат какъв swap Е възможен
Върни се в “Дизелови агрегати”