Охх,
надявах се все пак да не съм се минала, макар че бях до голяма степен сигурна.
Точно така си го представях и аз. Че е паднала втулката по тяхно невнимание и се е наложило да свалят скоростите. И аз като не знам дали това не е регулярна дейност по поправката на стартера...
Аз съм си виновна. Значи все пак
1) ще ми е като обеца на ухото.
2) повече няма да ходя там.
Сервизът е D&N, зад Бизнес парк София.
От качеството на работата и обслужването съм доволна, трябва да призная, но не и от цената и очевидно липсата на коректност какво се случва по колата ми.
Поздрави и благодаря на всички за мненията.

Цена на ремонт на стартер???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Re: Цена на ремонт на стартер???
Втулката на стартера се сменя за 5 мин.без да се сваля скоросна кутия, пемонта на стартера е между 45 и 60 лева
колеги който говорят за такива суми и глупости само срамят занаята и обират клиентите
колеги който говорят за такива суми и глупости само срамят занаята и обират клиентите
- bobiivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако искаш ще ти дам тел. на моя жичкаджия можеш да му се обадиш не взима скъпо и ходи на място ако желаеш, ако не отиваш ти при него.Питай и него и сравни.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
колега темата е старичка 

- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
А сега по колко върви ремонта на стартер на бора за Добрич, ако някой знае ще съм благодарна да разбера.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
В Казанлък ми го оправиха за 35 лв бендикс и 20 труд, след 6 месеца пак ходих, че почна да стърже, тогава мастора ми каза, че била някаква ос счупена, излъгл ми ме е или не ми взе 25 лв. още!
За сега работи добре, но мисля, че най удачният вариант е да си купиш някакъв втора ръка от блъсната кола, може да излезе по читав. Вървят по 60-70 лв доколкото съм забелязал.
Рециклирането излиза по скъпо и не се знае тия части, които ти ги слагат колко ще изкарат!
Същата работа е и с алтернатора.
По хубаво от оригиналните части няма.
За сега работи добре, но мисля, че най удачният вариант е да си купиш някакъв втора ръка от блъсната кола, може да излезе по читав. Вървят по 60-70 лв доколкото съм забелязал.
Рециклирането излиза по скъпо и не се знае тия части, които ти ги слагат колко ще изкарат!
Същата работа е и с алтернатора.

По хубаво от оригиналните части няма.
- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
Ходих в сервиза на колата, който й сменя ролки масла ремъци и тн. нататък, човека каза,че шума бил нормален не било стържене. Бяха ме стреснали, но лекия шум при палене бил задействането компресора на климатика. Всичко й било наред на колицата, ама аз нали съм параноя, че старата беше голяма бракма само ядове и след всяко излизане някъде с нея й трябваше ремонт и сега всеки шум пък бил и нормален ме стряска, и малко ми трябва някой да каже, че чува нещо и да се стресна. Благодаря за информацията дано майстора да е прав.
. Забравих да допълня,че я имам само от месец няма й месец още.
ПС: може да не обяснявам точно защото все пак съм жена.

ПС: може да не обяснявам точно защото все пак съм жена.

- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
На колегите от София препоръчвам това - http://fransizkup.com/
Давате вашия повреден стартер и получавате рециклиран срещу 60-80 лева/не помня вече, Голф 3/ Четири години нямам проблеми. Втулката струваше 0.80 лв.
Давате вашия повреден стартер и получавате рециклиран срещу 60-80 лева/не помня вече, Голф 3/ Четири години нямам проблеми. Втулката струваше 0.80 лв.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не само в София, в цялата страна имат магазини. Ама някои са "хитри" и дават по 50лв за стартер от морга, щото било голяма далавера, и след два месеца изревават пак и дават още 100лв, не мога да ги разбера. За алтернаторите е същата работа.
То хубаво рециклиран в тази цена и смяна на втулката в скоростите ли влиза .Предпочитам от морга(Форума), а не някои пишман майстор да ги рециклира с фтулки правени от пишман стругар дето ги е правил от матерял какъвто е имал и четки ментета от китай.Като дам 100 да не ми дава гаранция 50000.Гаранция до първото палене както в моргата.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018

Колега ще ме проштаваш ма за толкова пари си взимам не рециклиран двигател.
http://fransizkup.bg/starteri/6543-319/
А такъв стартер в форума струва 25 лв нещо на реклама ми намерисва.Ти да не си виждал сертификатите от китай за влаганите материали? В крайна сметка всеки сам си решава рециклирането на този стартер е 30 лв, не 115 .
http://fransizkup.bg/starteri/6543-319/
А такъв стартер в форума струва 25 лв нещо на реклама ми намерисва.Ти да не си виждал сертификатите от китай за влаганите материали? В крайна сметка всеки сам си решава рециклирането на този стартер е 30 лв, не 115 .
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Свалих си стартера и го занесох в един магазин на ул. Цар Симеон в София.
За смяна на бендикс, четки и всичко необходимо и нова втулка, която да си сложа на скоростите платих около 65 лв. Беше тази година. Всичко го направиха пред мен за 10-ина минути.
За смяна на бендикс, четки и всичко необходимо и нова втулка, която да си сложа на скоростите платих около 65 лв. Беше тази година. Всичко го направиха пред мен за 10-ина минути.
- asmo
- Автомобил: passat variant 3b5
- Двигател:
Колеги ако си свалите сами стартерите и ги обслужите ще ви излезе ремонта около 15 лева.И то ако сменяте релето на стартера иначе цената на обслужен стартер е около 6 лева. Това са цените всичко друго е лъжа и измама. цена на втулки обикновено 3 втулки 2. 40 лева четки 4 лева четки с четкодържател около 8 лева. Всичко друго от цената е майсторлък. Втулката от кожуха на скоростната кутия се вади най-лесно с метчик който се навива в втулката и се издърпва. Новата се набива с дорник стартера се разглобява за 2 минути Най трудно ще ви е да набиете новата втулка на бендикса но и това не е невъзможно. За смазване на редукторни стартери използвайте високооборотна грес.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Само бендикса е 25-30 лв
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”