"За" и "Против" големите джанти?

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
G60

Re: "За" и "Против" големите джанти?

Мнениеот G60 » Нед 24 авг 2014 21:41

Росен2 написа:Аз съм против големите джанти.Особено отдеве гледах едни тупани на един Голф 3,забравих да ги снимам,голяма селяния.Когато видя такива лочници изхвърлени в страни,винаги знам че шофьора е някое дебилче което избива комплекси...

Интересна логика :screwy Ти с к'во предлагаш да си караме колите?!? С четири резервни "пояса" ОК ли е за теб? :dummy
Избягвай да даваш епитети и да класифицираш хората,ГОЛЯМА СЕЛЯНИЯ би било от твоя страна,леко комплексарско ако ме разбираш....

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Нед 24 авг 2014 21:47

Да,малко груба беше класификацията,давай да слагаме 13-ки с гуми на 75 за да се харесваме на критикуващите като колегата :banghead

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 25 авг 2014 20:35

Ако говорим за "естетика" за мен джантата не трябва да е повече от 2 цола по-голяма от минималния размер, който побира спирачния диск.
Примерно ако спирачните дискове са 312 мм и минималният размер е 16 цола, то за мен красиво седи до 18 цола вкл.
19 цола и нагоре са причина спирачките да изглеждат като панички на кафени чашки ...
В този ред на мисли не коментирам размер на гуми. За съжаление в Бг дори на магистралата има места, които нанасят големи травми на джанти и гуми.
Лично карам 195/50 15 на Голф 2 и 235/45 17 на Ауди А4. И на двете ми коли кривините на джантите винаги са ми били малки, но доста на брой - дължащо се на "хубавите" ни улици. Никога не съм имал сериозно изкривена джанта или спукана гума, или балон на гума.

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Сря 27 авг 2014 21:14

Нека да разкажа и моята история от към джанти, вземах колата с 15' железарки, след няма и 2 месеца се качих на 17'ки с 225/45 гуми и познайте за 4-5 месеца и трябваше да се изправят, втория комплект 17' вече ми дойде акъла на главата и карах бавничко като се съобразявам с дупките из града но те са навсякъде и пак си бяха леко криви. Сега карам с 3'ти комплект 17' от началото на сезона и проблеми нямам поне за сега. :c020
И така разбрах че тези джанти трябва да се пазят много особено ако са с нископрофилни гуми :deal

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 27 авг 2014 21:43

Аз съм За по-големите джанти, но в крайна сметка всеки сам си решава, защото предназначенията на личните автомобили са различни при всеки. Аз съм карал на Б3-ката от 14" на 65 гума до 17" на 40 включая и под 15-ки вече не бих слезнал за зимни и под 16-ки за летни трудно, та дори и 16 не го харсвам като размер, но 9J на 17 е кофти за намиране :banghead... Ако задкормилната щанга няма нагласата да пази то и 14-ки може да се изкривят по лунния ни пейзаж, наричан по-често пътна мрежа. Всичко си е до приоритети и нагласа според мен, но да се обърнеш след като я паркираш и да си зашиеш една мазна усмивка няма цена, пак според мен де и това май е малко по-трудно с 13-ки на 80 гуми :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vit_autosofia junior
Автомобил: Passat B5 3B Highline
Двигател: 1.8T

Мнениеот vit_autosofia junior » Чет 28 авг 2014 9:32

Като цяло съм ЗА големите джанти определено... но не в нашата страна ... с тези дупки и т.н за тва си джиткам 195/65/15 и ми е мирна главата :icon_lol

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 30 авг 2014 9:17

Ами аз съм За големите джанти като например 2 до 3 цола по-големи от заводските, всичко зависи и от джантата, защото някой са с по-голямо ET и извръща веждите :Mr Green Fun , но да бъда честен не ми харесват голфовете и не само те с джанти по-големи от 18ки, просто не му отива на един голф да му сложиш валяци 19ки. Лично мой вкус, за Българските пътища е най-добре 15ка на 65 и си свиркаш из дупките :Mr Green Fun

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 30 авг 2014 12:18

Според мен, на голфовете, и 17ки им идват големи, най-много до 16 цола. Сега съм с 15ки на 65 гума, и пак има случаи, когато ми закача отдолу, на някои гърбици! Ако има чалъм, и по 70 ще сложа! Особено в София, има една улица покрай Александровска болница, успоредна на бул.България, видях как, по една гърбица минаха 3 коли, и двете простъргаха отдолу! Третата не закачи, щото беше джип! После я разгледах отблизо, и си личаха многобройни следи от тътрузене!

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 30 авг 2014 14:56

Джантата според колата, има си допустимост за всяка кола.

Това че сега е на мода да се слагат големи е друг въпрос. Нещо като с нфс-тунига преди години.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 30 авг 2014 17:30

agumba написа:Според мен, на голфовете, и 17ки им идват големи, най-много до 16 цола. Сега съм с 15ки на 65 гума, и пак има случаи, когато ми закача отдолу, на някои гърбици! Ако има чалъм, и по 70 ще сложа! Особено в София, има една улица покрай Александровска болница, успоредна на бул.България, видях как, по една гърбица минаха 3 коли, и двете простъргаха отдолу! Третата не закачи, щото беше джип! После я разгледах отблизо, и си личаха многобройни следи от тътрузене!

Нима мислиш,че като минеш на по-голям цолаж джанта,колата ти става по-ниска?
Пример... между гума 195*65*15 и 225*45*17 разликата в диаметъра е 0мм (нула) ,като при по-ниската гума има по-малко компресиране на въздуха..следователно по-малко "потъва"

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 30 авг 2014 17:43

IvailoOo , няма смисъл, не се мъчи. Със същия успех обяснявам на един друг колега, че за да повдигне колата си , трябва да смени пружините, а не амортисьорите

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Съб 30 авг 2014 20:10

И сега какво излиза според логиката на някои колеги тук- моята кола сток е с 13ки(е, добре- ъпгрейднах спирачната с-ма и минимума е 14 сега), като в момента съм с 16ки...това означава, че съм комплексиран селянин ли ? :no

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 30 авг 2014 22:40

Скоро и у вашия квартал...

Изображение

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Съб 30 авг 2014 23:46

На снимки можем да показваме какви ли не грозотии. Но не се залъгвайте бе хора всеки има виждане и знае, че няма на една кола да и отива 22 цола. И вие сте така и аз съм така. А дали на Голф,Пасат,Лупо или незнам какво си какво му ходи си е много разтегливо понятие. Всяка джанта е индивидуалност. Преди няколко часа се върнах от Узана и какво да кажа. Ами да имаше един Голф 4 с 19 цола джанта. Е какво искам да кажа че колата бе изключителна. Ами сега ще кажете ама той комплексар ама той незнам какво си... Ама той ама оня няма човека може да си позволи гуми на 225 на 30 има виждане и знае как се кара такава джанта в България и си кара и се кефи и му се кефят хората /поне тия като мен/ а тия които тука плюят и серат и като си легнат си казват ама как ми се иска и аз да си избера по голям цолаж на колата и на мен да ми готино сега се правят на по големи турци от ходжата.

Не се правете момчета на такива каквито не сте, защото е смешничко малко. Тука давате мнения, кое как ходи и как се кара и приказвате от две за три, а докато си пиете кафето или бутате количката на разходка с жена си като мине нещо красиво на ниска гума и ви се пълни душичката. Моят баща бе на 70 години и като ме видя с едни 19 цолови джанти, ми каза луд си трябва да внимаваш много... Ама след няколко дни вика: Абе мамка му стара друго седи сега с тия колела за мене нещо няма ли? А бе набор 1944 година лека да му е пръстта. Така, че казвам Ви пак не случайно пуснах темата за да видя по Вашия край гроздето колко е кисело.....

Е няма ко да стане...Кисело излезе.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 31 авг 2014 8:28

Големите джанти са като силиконовите цици...

Върни се в “Оптичен тунинг”