"За" и "Против" големите джанти?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Re: "За" и "Против" големите джанти?
...все е тунинг 

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Тази тема започва да става като в онзи виц където кифлата щяла да се омъжи за младежа само ако имал вила на 2 етажа и бащу му казал, че не е проблем да съборят няколко етажа.
На г4 може да му е голяма 17 и 18 джанта ама какво да направят хората с р32, който от завода излиза с 18 и минимума на джанта, който може да се побере е 17? Да вземат да минат на по-малки спирачки, за да може да карат с 14ка ли?
При влизане в завои с висока скорост и 195/65/15 усещам как се приплъзва и не е стабилна, при 225/40/18 няма мърдане. Едни и същи завои, една и съща скорост, един и същи път.
На г4 може да му е голяма 17 и 18 джанта ама какво да направят хората с р32, който от завода излиза с 18 и минимума на джанта, който може да се побере е 17? Да вземат да минат на по-малки спирачки, за да може да карат с 14ка ли?
При влизане в завои с висока скорост и 195/65/15 усещам как се приплъзва и не е стабилна, при 225/40/18 няма мърдане. Едни и същи завои, една и съща скорост, един и същи път.
- adr3nalinchy
- Автомобил: Volkswagen Golf MK4
- Двигател: AGU
Tipsy това с завоите съм съгласен, преди няколко седмици имахме спорове с един собственик на ренде бивш голфаджия и така най нахално искаше да ме убеди в противното че широките гуми са по нестабилни, естествено си спестих обясненията.
А той горкия разсъждава така защото голфа го караше с 14' и малко по широки гуми от нормалното и се бил блъснал в мантинелата защото карал с по-широки гуми, така че всеки сам избира с какви гуми и джанти да кара.
На мен също ми е много по добре с 17' и широките гуми + окачването, като се качих при един друг приятел на стоковата му голф 4'ка с 14' и гуми на 185/80/14 имах чувството че ще излезем от пътя по завоите. Разбира се возията е много по-приятна като изключим факта че в завоите с голяма скорост е много голям филм.
А той горкия разсъждава така защото голфа го караше с 14' и малко по широки гуми от нормалното и се бил блъснал в мантинелата защото карал с по-широки гуми, така че всеки сам избира с какви гуми и джанти да кара.
На мен също ми е много по добре с 17' и широките гуми + окачването, като се качих при един друг приятел на стоковата му голф 4'ка с 14' и гуми на 185/80/14 имах чувството че ще излезем от пътя по завоите. Разбира се возията е много по-приятна като изключим факта че в завоите с голяма скорост е много голям филм.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Не големината, фитмента прави красотата.
Големите цолажи са за хубави пътища, които нямаме. А ако ще ги слагаме за гъзария това само говори за себе си.
Големите цолажи са за хубави пътища, които нямаме. А ако ще ги слагаме за гъзария това само говори за себе си.
- 110afn
Zerga3GT, много си прав
Много хора карат със скъпи, култови джанти без значение дали отиват на дадената кола

Много хора карат със скъпи, култови джанти без значение дали отиват на дадената кола
Tipsy написа:При влизане в завои с висока скорост и 195/65/15 усещам как се приплъзва и не е стабилна, при 225/40/18 няма мърдане. Едни и същи завои, една и съща скорост, един и същи път.
С колко влизаш в завоите ? Със 120 ? Или със 150 ? Tебе мечка ли те гони ? Или всеки ден си на Монца ?
От къв зор трябва да влизаме в завой със скорост,при която колата приплъва и е нестабилна ?
Ако искаш да си вдигаш адреналина има ралита.Така поне няма да си опасен за останалите......
Казваш - едни и същи завои, една и съща скорост, един и същи път,а не казваш най важното - с какви гуми си в единия и другия случай.Щото според мен те са по определящи !
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Росен2 написа:Tipsy написа:При влизане в завои с висока скорост и 195/65/15 усещам как се приплъзва и не е стабилна, при 225/40/18 няма мърдане. Едни и същи завои, една и съща скорост, един и същи път.
С колко влизаш в завоите ? Със 120 ? Или със 150 ? Tебе мечка ли те гони ? Или всеки ден си на Монца ?
От къв зор трябва да влизаме в завой със скорост,при която колата приплъва и е нестабилна ?
Ако искаш да си вдигаш адреналина има ралита.Така поне няма да си опасен за останалите......
Казваш - едни и същи завои, една и съща скорост, един и същи път,а не казваш най важното - с какви гуми си в единия и другия случай.Щото според мен те са по определящи !
а даваш ли си сметка, че в някоя ситуация може да е по-добре да си с ниска гума

Давам си сметка,че има ограничения,които трябва да спазвам,и че трябва да влизам в завоите със съобразена скорост.
Вие ако искате да се изсилвате в завоите и да си правите експерименти и дрифтове - ви съветвам да го правите в определените за това места или при регламентирани състезания.
Вие ако искате да се изсилвате в завоите и да си правите експерименти и дрифтове - ви съветвам да го правите в определените за това места или при регламентирани състезания.
- 110afn
Tipsy написа:Тази тема започва да става като в онзи виц където кифлата щяла да се омъжи за младежа само ако имал вила на 2 етажа и бащу му казал, че не е проблем да съборят няколко етажа.
Колега, а когато има бабуни в завоя с кой от посочените от теб размери си по-стабилен?
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Росен2 написа:Давам си сметка,че има ограничения,които трябва да спазвам,и че трябва да влизам в завоите със съобразена скорост.
Да съм казал нещо за изсилване, дрифтове или подобни

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Направо не се траете.
Ако имало бабуни, това не е пътя София-Ботевград където има имитация на легнали полицаи на 3 места.
Нали затова се плащат винетки и пътни такси, за да прилича малко на път за нормално каране. Освен да вземем всички да минем на офроуд машини и да се надпреварваме кой има най-висока гума.
Карайте си колите както ви е кеф само не карайте на магистрала в лява лента със 100 защото товага сте много по-опасни от тези, които спазват ограниченията!
Ако имало бабуни, това не е пътя София-Ботевград където има имитация на легнали полицаи на 3 места.
Нали затова се плащат винетки и пътни такси, за да прилича малко на път за нормално каране. Освен да вземем всички да минем на офроуд машини и да се надпреварваме кой има най-висока гума.
Карайте си колите както ви е кеф само не карайте на магистрала в лява лента със 100 защото товага сте много по-опасни от тези, които спазват ограниченията!
- 110afn
По-точно искам друго да кажа, защото ти засегна стабилността в зовой. Мисълта ми е, че 80% от каращите с големи джанти за определена кола, го правят за визия, не за стабилност. Всеки се е нагледал на коли по-евтини от джантите си, да не говорим, че са с по 2-3 различни гуми , неотговарящи на сезона, криви или с бузи.
- dctr88
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: 1Z
Следя си тази тема, чета предимно верни мнения, но се чудя дали някога е воден по глупав спор? 

- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
muns61 написа:Големите джанти са като силиконовите цици...

Летните ми са СРС5, 205/60/15, на джанта 6,5J. Интересно защо на завой и по детелините Се аз настигам, а мене не ме настигат

- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искаш да ни убедиш че високата гума не се усуква?
Последна промяна от IvanMan на Пон 01 сеп 2014 20:37, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!