Здравейте колеги пиша ви понеже от известно време ме дразни това,че голфа ми(Голф 3 ГТИ 115 коня)
пали от 2-рия 3-тия път.Карам сиго на бензин ,но сега смятам даму сложа "газов инжекцион" понеже доста ме удря в джоба тоя бензин.Но въпроса ми основно е защо така се получава като е загряла си пали веднага но студена се мъчи поне първия път на втория пали или понякога на третия.Искам даго реша проблема затова се обръщам към вас за помощ.
Golf MK3 GTI 115hp Пали от 2-рия 3-тия път.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ГТИ 115 коня,пали от 2-рия 3-тия път.
Като начало можеш да провериш палец, капаме и бубина. Те най-често правят мизерии.
Относно газта съм резервиран, карам същата и всеки казва, че не трябва да им се слага газ. Сега доста колеги ще се нахвърлят да ме обеждават, че няма проблеми да се слага газ на ГТИ, но според мен е краен и неприемлив вариант.
Относно газта съм резервиран, карам същата и всеки казва, че не трябва да им се слага газ. Сега доста колеги ще се нахвърлят да ме обеждават, че няма проблеми да се слага газ на ГТИ, но според мен е краен и неприемлив вариант.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
За трудното палене на студен двигател основната причина обикновено излиза температурния датчик - този, дето ти е на пластмасовия фланец, излизащ от главата и от който тръгва дебелия маркуч за радиатора.
При теб трябва да е сдвоен- демек- 2 датчика (за инжекциона и за таблото) в един корпус, с 4 кабела е куплунга.
Другия проблем, който е и по-лесен за проверка е дюзата за студен старт, '5-а дюза'
Тя стои в дясно на смукателния колектор, на 2 имбусни болта.
Провери като е студен мотора дали идва напрежение до нея.
За целта разкачаш куплунга й, на него закачаш една пробна лампичка (не-повече от 5W) и въртиш на стартер. Лампичката трябва да светне.
Ако светне- вероятно проблема е запушена 5-а дюза.
Сваляш я и гледаш дали пръска хубав, праилен конус
Да предупредя, при някои от по-късните версии тази дюза е спестена и предстартовото обогатяване се подсигурява чрез по-продължително отваряне на основните дюзи.
Относно газификацията - той колегата говори за газов инжекцион, не за обикновена газова с плочка
При теб трябва да е сдвоен- демек- 2 датчика (за инжекциона и за таблото) в един корпус, с 4 кабела е куплунга.
Другия проблем, който е и по-лесен за проверка е дюзата за студен старт, '5-а дюза'
За целта разкачаш куплунга й, на него закачаш една пробна лампичка (не-повече от 5W) и въртиш на стартер. Лампичката трябва да светне.
Ако светне- вероятно проблема е запушена 5-а дюза.

Да предупредя, при някои от по-късните версии тази дюза е спестена и предстартовото обогатяване се подсигурява чрез по-продължително отваряне на основните дюзи.
Относно газификацията - той колегата говори за газов инжекцион, не за обикновена газова с плочка

- krass1
- Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
- Двигател: 2AD-FTV 2006g
Здрасти .... Карам същата кола ... зимата имах този проблем и се оказа 5-тата дюза .... побазиках я малко да я меря и тн и след това се оправи изглежда не е давала добър контакт... саветвам те да пробваш това да я пръснеш със ВД40
Относно ГИ-то карам със ГИ Фобос и колата до 130-140км се движи като на бензин и разхода е същия но газ
вече при по високите скорости се усеща че на бензин малко по голяма мощ има и ускорява по бързо но поне при мене до 140км неможеш да разбереш на какво гориво караш но то пак си опира до ГИ и до настроики .....
Относно ГИ-то карам със ГИ Фобос и колата до 130-140км се движи като на бензин и разхода е същия но газ

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
radotom написа:За трудното палене на студен двигател основната причина обикновено излиза температурния датчик - този, дето ти е на пластмасовия фланец, излизащ от главата и от който тръгва дебелия маркуч за радиатора.
Ако светне- вероятно проблема е запушена 5-а дюза. :idea:
Относно газификацията - той колегата говори за газов инжекцион, не за обикновена газова с плочка ;)
Радо,а само като дам на контакт на студен мотор на буксата на 5-та дюза на трябва ли да има някакво напрежение или трябва да се върти на стартер,че да има? Щото сега мерих с мултицета и беше нула на студен мотор.Иначе директно + - от акумулатора и дюзата си пръска супер.
Преди малко пробвах и на стартер не иска да впръсква тази 5-та дюза.Някъде и се губи напрежението.Дай акъл как най-лесно да и пуснем ток от някъде,ама въпроса е и как ще е само на студен старт? :0
- radotom
- Модератор
Мани, че от туй чудо и аз изстрадах една зима!
Дюзата, както и всички други дивотии, дето минават през контролера, се управлява по 'маса'.
Демек, след контакт на едното перо на буксата трябва да имаш +12V
Според АутоДата-та - на черния кабел.
Тази дюза, заедно с клапана за празния ход и клапана на канистъра за горивните пари се захранва от предпазител №15 - 10А (пак според А.Дата-та)
Та провери първо предпазителя как е.
Другия кабел би трябвало да ти е черно/червен, но явно някъде има куплунг, защото го дават, че в контролера влиза като черно/зелен на пин №6
При мен имаше студена спойка в контролера, но в началото ме мързеше да търся и се пробвах да се правя на тарикат - да боцна дюзата към стартер и да пръска винаги, когато върти стартера.
Кофти идея!
Убедих се в това веднага, щом реших да си паля колата на загрял мотор!
10-15 мин чаках да поизпръхнат свещитя на студа зимата - така здраво го бях задавил...
Та след това си изтеглих едни кабелчета в купето и аз се правех на термодатчик
Решавах дали да ги свържа, за да пръсне дюзата или не.
Е, на пролет си го оправих контролера де!
А 3-4 години по-късно го смених с друг, по-нова версия, дето нямат 5-а дюза 2Е-тата, но за сметка на това имат диагностика

Дюзата, както и всички други дивотии, дето минават през контролера, се управлява по 'маса'.
Демек, след контакт на едното перо на буксата трябва да имаш +12V
Според АутоДата-та - на черния кабел.
Тази дюза, заедно с клапана за празния ход и клапана на канистъра за горивните пари се захранва от предпазител №15 - 10А (пак според А.Дата-та)
Та провери първо предпазителя как е.
Другия кабел би трябвало да ти е черно/червен, но явно някъде има куплунг, защото го дават, че в контролера влиза като черно/зелен на пин №6
При мен имаше студена спойка в контролера, но в началото ме мързеше да търся и се пробвах да се правя на тарикат - да боцна дюзата към стартер и да пръска винаги, когато върти стартера.
Кофти идея!

Убедих се в това веднага, щом реших да си паля колата на загрял мотор!

10-15 мин чаках да поизпръхнат свещитя на студа зимата - така здраво го бях задавил...
Та след това си изтеглих едни кабелчета в купето и аз се правех на термодатчик

Е, на пролет си го оправих контролера де!
А 3-4 години по-късно го смених с друг, по-нова версия, дето нямат 5-а дюза 2Е-тата, но за сметка на това имат диагностика

- Lifeguard
При мен по-лошото е,че няма нито маса,нито + :( Бушона е здрав.Скоро дори го сменях след като ми изчезна празния ход.Плюса е на черно-червения кабел,а масата е на чисто черен.Явно проблема ще излезе някъде в компа.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Golf MK3 GTI 115hp Пали от 2-рия 3-тия път.
А на студен мотор ли няма минус към дюзата?Тя май работи само когато е студено времето съответно и охл.течност.
Най лесно можеш да разбереш с пробна лампа на която единия край го ловиш на + от акумулатора а другия на минуса на дюзата.Ако компютъра подава сигнал,демек минус,и лампата ще започне да премигва много бързо
Най лесно можеш да разбереш с пробна лампа на която единия край го ловиш на + от акумулатора а другия на минуса на дюзата.Ако компютъра подава сигнал,демек минус,и лампата ще започне да премигва много бързо

- Lifeguard
Мерих на студен мотор на куплунга на петата дюза и нямаше никакво напрежение.После ,за да видя кое се губи - или + единия път пуснах директно + после - от акумулатора.Обаче и в двата случая не се появи напрежение.После извадх цялата дюза викам като завърти стартера може да пръсне,ама гледам не пръска.Ще взема да пробвам твоя метод,ама то не е ли същото?
Последна промяна от Lifeguard на Сря 03 сеп 2014 22:48, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
При моя метод ще разбереш дали идва сигнал от компютъра,но ако е топло няма да подава сигнал,понеже тя май работи само като обогатител един вид при студен мотор 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А има ли вариант, в който датчикът да лъже компира,че колата е топла и просто да не се подава напрежение до пустата 5та дюза?
- radotom
- Модератор
radotom написа:За трудното палене на студен двигател основната причина обикновено излиза температурния датчик
Точно, де!
За да пръска тая дюза са необходими 2 условия - да е достатъчно студен мотора (или поне той да мисли така!) и да върти стартера.
Първото е лесно изпълнимо - вадиш куплунга на датчика и бодваш на негово място едно съпротивление 2-3к Ом (к'вото има под ръка).
Другото е по-трудно, щото трябва да има още някой, да завърти контактния ключ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”