За тунинга

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 22:32

Andrian_VT написа:Тунинг на автомобила означава модифициране на компонентите от които е съставен, подмяна на някои от тях с по-усъвършенствани или добавяне на нови такива. Практически тунинг може да се прави на всичко в един автомобил - двигателя, окачването, спирачната система, интериора или екстериора (оптичен), може да включва добавянето на аудио и видеосистеми, промени в носещата конструкция, олекотяване на купето и др.

Изображение

Тоя хитрец и аз съм го виждал.Мисля че е фен на ония с чопърите по дискавъри :lol:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Нед 14 яну 2007 4:18

Тоя екземпляр е култов! Засичал съм го няколко пъти, снимал съм, ама не съм качвал снимки- отпред е "яко тунинг"!
По темата- всеки разбира тунинга по различен начин! Ако за едни е стойка за чаша, пердета и сини крушки то за други е турбо, куатро, азот и т.н. За мен пълния тунинг на автомобила е съчетание от оптичен и силов тунинг без да се прекалява и в двете посоки! Както един приятел казва- разликата м/у кича и красивото се движи по ръба на бръснарско ножче! Не мисля че тунинг е един автомобил да има 43 спойлера, антикрила( етажерки), лепенки и т.н. Не одобрявам и варианта- пистова бегачка, тоест- седалката, пожарогасителя и аз!

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Нед 14 яну 2007 5:14

Аз да ви кажа аз как подхождам към темата:

Карах Голф 3 - много елегатен автомобил, харесва ми, има какво да се пипа по него и то много, ако го тунинговах цялостно щях да му направя и двгателя и музиката и визията....

Сега разполагам с V8 джипка и 2002 БМВ 525

Джипката е звяр - понеже е джип, няма какво да се пипа по визия, може би едни джанти и по-спортно окачване, но за сметка на тва мога де се ровя по двигателя с години!

Бмв-то пък си има всичко, чак дразни малко.... ръгано с електроника, мисли вместо теб, дизел е - двигател пак е ограничен за тунинг... и остава една "лека" намеса с едни джантета и един бодикит например!

Аз каквато и кола да имам, винаги съм си мислил какво мога да променя по нея така че да си отива на типа возило. Всяка кола си има определени данни за тунинг на различни нива - странно става когато се направи нещо коеот не подхожда на автомобила!!!

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Нед 14 яну 2007 10:00

Пуснах я тази тема,защото се издразних супер много на един пост в "Кой беше?",пишеше за един "тунингован голф",е вижте темата и кажете кое му е тунингованото-пазара Кирков!
А колегата Neon е доста прав-не бива да се прекалява с тунинга,защото се получават доста грозни картинки.
Моето разбиране е следното:колата да е изчистена,с много леки елементи във външния вид,и най-големите ми ресурси да са насочени към двигателя,ходова част,спирачки.Но тези трансформации трябва да се правят след като човек има пари,а не да прави сбирщаин или както се казва:"На гол тумбак чифте пищови!" :wink:

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За тунинга

Мнениеот scirocco gt » Нед 14 яну 2007 10:24

oettinger112 написа:Темата е копие от Опел форума,та всеки да си изкаже мнението,какво рзбира под тази дума.Става дума за външен и двигателен,абе всеки как го рабира!

Е,за това и тунинга е такъв.На един горе доло нормален въпрос повечето отгвориха с подигравки и така,някои си тунинговат колите,като им се подиграват.

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Нед 14 яну 2007 10:51

Или не съм те разбрал или е нещо друга,ма колега не може да се каже на коли-пълен кич,тунинговани,или да си е взел някой накрайник за гърнето и да се нарече тунинг,да и аз преди имах лада и я бях насрал яко,за което ме е много яд,ма сега вече не е така!Повечето хора нямат пари,а без тях нищо не става! :shock

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Нед 14 яну 2007 11:01

oettinger112 написа:Или не съм те разбрал или е нещо друга,ма колега не може да се каже на коли-пълен кич,тунинговани,или да си е взел някой накрайник за гърнето и да се нарече тунинг,да и аз преди имах лада и я бях насрал яко,за което ме е много яд,ма сега вече не е така!Повечето хора нямат пари,а без тях нищо не става! :shock

Според мен въпраса е кой каво разбира,а не да се обсъжда кой как го е направил.Трябва да се гледа напред.Примера с ладата не е походящ,защото е минало,мислете занапред какаво ще се случва.http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=14429

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Нед 14 яну 2007 11:27

golfer написа:
Amorphiss написа:То за това си има и едно друго определение "Пернишки тЮнинг" !!!

леко баце леко!

golfer нищо против нямам към перник и перничаните дори шурея ми е от там и аз през всеки месец съм по Перник но такива изпълнения каквито съм виждал там просто трудно се намират другъде не казвам че поставям всички под общ знаменател 8)

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Нед 14 яну 2007 11:28

То е така,всеки си има вкус и тук си ,много прав,ама не мога да повярвам,че на някой скрапер ще кажеш че е хубава кола?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 14 яну 2007 12:08

Amorphiss написа:[ но такива изпълнения каквито съм виждал там просто трудно се намират другъде

Следващия път като ги видиш да ги снимаш за да ги видим и ние!
Или и ти караш по инерция :roll:

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Чет 25 яну 2007 19:33

Гледам един колега в "Тунинг" е пуснал доста смешна тема,"Колко струвал тунингът?" mhihi

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 25 яну 2007 21:02

sin orel C20XE написа:Гледам един колега в "Тунинг" е пуснал доста смешна тема,"Колко струвал тунингът?" mhihi

Еййй...мъка,мъка :001:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 25 яну 2007 22:15

абе на циферблата на радиото ми също пише тунинг .... явно е тунинговано а ! :D забравихте да сложите знак на темата -14 или 80 + /само за деца под 14 и лица над 80/ ...
извинявам се не се сдържах :oops:

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Чет 25 яну 2007 23:07

asentm написа:абе на циферблата на радиото ми също пише тунинг .... явно е тунинговано а ! :D забравихте да сложите знак на темата -14 или 80 + /само за деца под 14 и лица над 80/ ...
извинявам се не се сдържах :oops:

Нещо не мога да те разбера? mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 25 яну 2007 23:16

да не си от тази категория :D :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”