Passat B2 - новият ми кокал и съпътстващи въпроси за него :)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 02 яну 2007 13:27

Абе релсите са ок , като ги гресирах с пръст нямаше видими/осезаеми даруги по тях , пластмаските като че ли са поизтъркани , но се чудя дали не е възможно седалката , шейните , или и двете заедно да са посукани...
Колкото до стартера - рециклирал съм няколко Ладови , надали този ще ми се опъне :)
Навсякъде ли се продават външните дръжки за вратите или ги има на ограничен брой места? :roll:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 03 яну 2007 10:30

За много години колега.

[Следващи въпроси:
1. някой да има стъклоповдигащ механизъм със все ръчката , че май нищо нямам в шофьорската врата - не се подават и шлици за дръжката :roll:

По този твой въпрос ти предлагам да потърсиш по ул. "Цар Симеон". Аз бях взел за Голф - 2, за 25 лв.-механизма за повдигане на стъклото през есента(на 2006 г.) от един млад арабин, казва се Хани. Магазина (още първия) се намира от дясно на ул. "Антим I", която е третата пряка на ул. "Цар Симеон", ако тръгнеш по левия тротоар от бул. "Христо Ботев". :да:
Успех и хубава 2007 година.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 03 яну 2007 10:33

за механизмите-мисля че имам от ауди В2 из мазата всички повдигачи ама трябва да се провери дали стават-повечето части на аудито и пасата са взаимозаменяеми (за в2 става дума).

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 09 яну 2007 1:16

Изображение

Дали ще се оправи сега? 8)

Чувствам се... някак си... със 150 лв по-лек :roll: Пък за гаранция казаха , че трябвало от съответния сервиз да бъде подпечатан един формуляр... Е аз като си нямам печат как да го подпечата тоз формуляр? :P

П.С. Мачката е бонус към покупката :lol: :D

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 09 яну 2007 13:21

.. Е аз като си нямам печат как да го

Е, колега , тук , както и на всякъде играта е една- то номера с гаранцията не е толкова, за да ти го "сложат " правилно, а защото трябва да се се отчетеш тук там с финикийските визитки :wink: Ако не можеш да се уредиш с печат , а си ги монтираш сам, ръцете на всички са развързани.........с усмивка да ти посочат вратата когато стране дума за гаранции.... :D

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 09 яну 2007 17:44

Намерих си нов стъклоповдигащ механизъм за 20 лв и дръжки за вратите по 10 , пак ще има пазарлък и ще паднат и още цените :lol:
Абе... тез лади са ме разглезили... 45 лв на амортисьор все още ми се струва скъпо :evil: :!:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 09 яну 2007 19:11

Колега, кой ти препоръча тая марка OPTIMAL :?: :evil: Дръжки не си купувай нови, само втора ръка(новите са кашкавалени) :wink:
П.П.Добре дошъл в клуба, стига с тия Лади...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 10 яну 2007 0:21

Aaa... Никакво стига :lol: , но ладата е малко по-спешъл... в разните перформанс форуми съм писал за нея... тоз пасат е само "цивилка" :lol: .
А какво им е на Оптимал? Като цена/качество най-много ме израдваха , другото за около тези пари - 45-50 лв/брой бяха някакви бразилски... не запомних точно името , но започваше с "к" :roll:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 10 яну 2007 9:33

The_Machine написа:Aaa... Никакво стига :lol: , но ладата е малко по-спешъл... в разните перформанс форуми съм писал за нея... тоз пасат е само "цивилка" :lol: .
А какво им е на Оптимал? Като цена/качество най-много ме израдваха , другото за около тези пари - 45-50 лв/брой бяха някакви бразилски... не запомних точно името , но започваше с "к" :roll:

мисля че бяха КОФАП

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 10 яну 2007 12:12

hristian37 написа:
The_Machine написа:Aaa... Никакво стига :lol: , но ладата е малко по-спешъл... в разните перформанс форуми съм писал за нея... тоз пасат е само "цивилка" :lol: .

мисля че бяха КОФАП

Дам, те са :D

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 13 яну 2007 19:03

Както и да е... днес свалих задния мост - нищо сложно - 2 часа и беше долу :) - само не разбрах защо болтовете , които държат тампоните са вкарани от външната страна (откъм прага) , та трябваше да набивам с чука ръба под прага... другия вариант беше да сваля конзолата за тампона , но тунинга с чука винаги ми се е отдавал повече :lol: :D
Иначе тампоните просто... изпаднаха от леглата си :) не им трябваше особено избиване - бяха се и разжлембили :) , амортисьорите бяха Монро сенсатрак - за съжаление отдавна умрели...
Новите тампони нещо хлопат , но доколкото разбрах от линка по-горе те се натягат предварително и после се слага моста на колата.
Утре качвам всичко по обратния ред , стискайте палци :)

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 14 яну 2007 10:52

Успех с монтажа колега.
:да:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 15 яну 2007 12:01

Въх...
http://snimka.bg/album.php?album_id=95317&photo=11
Има някакъв гаден ръб вътре в моста - вижда се на снимката - та от едната страна си се набива ок тампона , от другата просто... хлопа и нито иска да се набие , нито пък чрез стягане да уплътни , малко ги скъсих в краищата ,да не би да опират една в друга втулките - е , малко опираха , но отново подобрението е минимално, а и четирите втулки са еднакви(това и от двете страни от една и съща страна) :roll: Първоначално си мислех , че не са ми продали правилните тампони , но после се сетих , че и старите втулки от тази страна просто изпаднаха... сега си мисля за нещо като втулки , които да набия между тампона и моста , за да уплътнят. Вие какво ще кажете?

ЕТО всички снимки на кокалчето :)

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 15 яну 2007 14:34

Да не би тези тампони да са за друг модел :?:
Знам че в клубната зона има хора които си разбират от работата, касаеща твоят въпрос и биха помогнали при възможност.
Но ако искаш мога да ти дам инфо за човек от когото съм много доволен и си доверявам ремонтите по ходовата част на моята кола. Можеш да говориш с него, за идея или направо той да ти монтира окачването, не е изобщо скъпчия. Последно преди Коледа ми смени предни тампони на макферсъна и амортисьорите за общо - 20(двадесет) лева.
Пиши ми на ЛС, ако решиш.
Успех The_Machine.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 15 яну 2007 18:42

според това което виждам май трябва да си избиеш черупката на самият тампон,може би и в това е проблема,за да не можеш да си вакараш новият тампон.Те по някога така се срастват с ръждата че не можеш да раберешдаи са две неща или едно.Иначе за ръба които е между двата тампона е нормално да го има ако са карани доста време разхлабени в самото легло и то се е набило.За целта-взимаш е дин чук и един пирон и започваш да почукваш по тази част дето влиза в леглото,за да се нарани и да може да оплътни по-добре за да не хлопа ако има луфт.Това е от мен за сега.
а за колегата dpp-тампоните са същите,поне за този модел не знам да има други понеже съм ги сменял
Успех

Върни се в “Passat”