висок разход на пасат б3 89г 1.8ми

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: висок разход на пасат б3 89г 1.8ми

Мнениеот agumba » Пон 01 сеп 2014 20:00

Засечи я и на бензин, и тогава ще разбереш, дали проблемът е в газовата, или цялостен. Но все пак, 16 газ ми се виждат множко. Вярно, че и пасата е голям кошник, ама все пак...

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 01 сеп 2014 21:07

kamen_78 написа:ами на брнзин не съм я засичал...а иначе като се допитвам едни ме убеждават за около 11/100 градско,други за 17/100
Ще покарам до края на седмицата и ще отида на стенд.После ще засека и ще видим какво ще се получи

градско софия около 11-12 лятно време без засрани задръствания...извън зависи....аз под 10... не мога да слезна при скорости от порядъка на 140-150 около 11...колата ми върви с минимална загуба на мощност спрямо бензин...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 02 сеп 2014 4:27

Има тема заразхода на газ кой колко му гори.Тук се повтаря същото... ама е хубаво да се разграничат нещата.Говорим за Пасат/не голф,сеат,венто/,говорим за градско в еди кой си град,еди колко си км. на ден/късо или дълго разстояние/ с еди квиси големи гуми.Щото в София градско по 20 км. на ден по околовръстното няма нищо общо с градско по 4 км. в посока в Шумен да речем.Отделно на колегата само от гумите му е с 1,5л. нагоре разхода.Отделно има писано много и за настройките-тройника влияе на разхода и вървежа,въздушния филтър и центровката/най-вече/.

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Вто 02 сеп 2014 13:29

Сложих Мимгаз,направих настройки ей така колкото да ходи нормално докато улегнат мембраните.Първо ми даде 11 на извънградкско...После само в града но на 45км само допълних и ми даде малко над 8
много странно разминаване,но много ми хареса като дадох 4.30лв само за 45 км градско каране(в разкопаната Враца)В събота ще имам пак ходене извънграда,изпарителят ще е на около 300км вече и ще пиша пак какъв разход ми е дало:)

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 02 сеп 2014 16:12

Нали знаеш, колега, че този метод на засичане не е точен. По-добре изпразни бутилката докрай, иди на бензин до газстанцията и я напълни. После карай, докато свърши :beer

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Вто 02 сеп 2014 16:28

знам...просто докато се разработи изпарителя карам така и междувременно понеже нямам търпение се опитвам да видя някакъв разход :)

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 02 сеп 2014 20:19

Значи следващия ще е 20.

Потребителски аватар
freddy_98
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freddy_98 » Чет 04 сеп 2014 14:33

малко скромен опит от мен

шофирам основно в София (център и натоварените булеварди)
карам умерено + като се наложи ръчкам да "резна" някой светофар или пенсионер
колите винаги съм искал да вървят и затова газаджията ги прави наравно с бензина
гуми 185/65/14
газ основно от: OMV, а по възможност и Rompetrol или Gazprom

6 г. Пасат Б3 комби '90 / 1,8 mi / 90 hp / RP мотор - разход 14-15 л. (пълня от 0 до max)
обикновена газ Lovato

вече почти 2 г. Пасат Б4 комби '95 / 2,0 / 115 hp / AGG мотор - разход 14-15 л. (пълня от 0 до max)
обикновена газ StarGas

варианти за повишен разход - много:
лоша настройка
повреда в газовия клапан или изпарителя
замърсени филтри (въздушен на двигателя и горивен при газовия клапан) - случва се да вдигнат с 1 л.
кабели, свещи, бобина (специално бобината се е случвало да ми вдигне разхода с цели 3 л.)
лоша газ

извън града при по-енергично каране по магистрали и първокласни пътища:
с Б3 разход 8-9 л.
с Б4 разход 9-10 л. + климатроник
с пенсионерско (плавно ускоряване, без изпреварване и ниски скорости) и двата Пасата падат до 7-7,5 л. (без климатроник)

да уточним, че важен фактор е не максималната скорост, а бързината с коята я постигаш

ПП: в центъра на София няма Пасат, който да гори 10-12 л.
който ги разправя тия - "да си свери часовника"

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Чет 04 сеп 2014 19:40

Благодаря за изчерпателния отговор.Искам да попитам как мога да разбера че имам проблем със свещи,кабели и бобина....като се има предвид че паля от раз и двигателя си работи много спокойно?

Потребителски аватар
shamanot
Автомобил: Passat RP 1.8Mi [B3]
Двигател:

Мнениеот shamanot » Чет 04 сеп 2014 20:29

Здравейте,
По темата и модела, само дето моят е '90 г.

Когато го взех даваше разход 18/100 газ градско. Отидох при един майстор, който се занимава само с газови инжекциони, и след като пипна тук-там в момента разхода е 12/100 газ в града, при това не се ограничавам да не го "настъпвам".

Не съм голям разбирач, но смених палеца и разпределителната капачка, кабелите на свещите и бобината, както и самите свещи с NGK 6. Човека я настрои, карам с Lovato, та се стигна до този разход.
За което съм му изключително благодарен.

Потребителски аватар
freddy_98
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freddy_98 » Чет 04 сеп 2014 21:02

да съм честен - имам си доверен майстор, но ще споделя каквото знам

1. При свещите сякаш е най-лесно - има си заводски предписания за износването им. А мен ако питаш направят ли едни 40-50 хил. км. задължително се сменят. Някои колеги дори по-често. Пък и те са ти най-евтината част. Читави се намират по 8-10 лв. парчето.

2. Кабелите повечето майстори ги гледат за външни дефекти като напукване и т.н. Както и дали хвърлят искри, което лесно може да се провери на тъмно.

3. Бобината е малко божа работа. Аз в продължение на месец карах със завишен разход, като все отлагах посещението при газаджия, защото ми е много далече, но така и не стигнах при него. Просто тя умря от раз. Един ден ми направи една-две магарии на ниските обороти и след няколко светофара угасна безвъзвратно. След смяната на бобината установих, че ми се върна добрия разход, както и пъргавината.

дано съм бил полезен

пиши ако имаш още въпроси

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 04 сеп 2014 23:10

Дам,на път сме да дублираме темата с разхода...а всичко е лъжа и измама.
Бобини за 10 години съм сменял 2 пъти.
Кабели също 2 пъти.
Изпарител 3 пъти.
Разхода е един и същ,бих казал,че за всеки Пасат от модела е такъв.За пореден път ще отбележа,че определящ е извънградския.Щото там караме еднакво горе долу.Градско не бива да се сравнява,всеки фактор е от значение-кой град,колко е дълга отсечката,през колко светофара минаваш,какво е движението,на баир ли живееш,колко км.караш по третокласни улички да излезеш от квартала и т.н.Ще добавим и размера на гумите,понеже по-големите са и по-тежки и качват малко,отделно лъжат километража.Та аз съм с 195/60/15,среден разход съм заковал 10//100 смесено,като извънградското ми е много повече от градското.Карам общо взето бабешката.Но да не пълним темата с разходите си предлагам.

Потребителски аватар
freddy_98
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freddy_98 » Пет 05 сеп 2014 7:02

Колега, аз неслучайно описах моите условия...

Цялата идея беше, че разход от 10-12 л. е само в нечии мечти. (отново уточнявам в София)

А за смяна на свещи, кабели и бобина няма точна рецепта, но титуляра на темата ме помоли да дам някакви насоки.

ПП: С никой не смятам да си го меря - описах моята действителност!!!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 05 сеп 2014 20:27

Не знам,моя разход навремето им севиждаше висок-14/100 с 15-ки.Повечето абонати им гореше 12...Предполагам с малко скопяване и в голям град може да се докара.На практика при мен дето се вика докато загрее и вече съм стигнал.Отделно съм комби,сигурно това са още няколко кила тежест...Най-вероятно 1,8 моно в купе на голф ще гори 10-12.От аксесоарите е най-важен въздушния филтър,после следва подходяща центровка на делкото,настройка на изпаритела.Но най-вече за горенето помага тройника.Може да пробваш да го завиваш с по 1/4 ход докато усетиш липса на мощност в движение и да го върнеш малко.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 06 сеп 2014 9:28

freddy_98 написа:Колега, аз неслучайно описах моите условия...

Цялата идея беше, че разход от 10-12 л. е само в нечии мечти. (отново уточнявам в София)

А за смяна на свещи, кабели и бобина няма точна рецепта, но титуляра на темата ме помоли да дам някакви насоки.

ПП: С никой не смятам да си го меря - описах моята действителност!!!

Колега Езекил темата може да дублира частично другата тема но тук колегата пита за конкретен автомобил и търси някакво сравнение и за целта не е нужно да чете 130страници в който всеки с най ралични марки и модели си дава разхода.
Колега Фреди вероятно визираш мен. За разлика от много други колеги толкова аотдавна съм минал възразстта в която автомобила е голямата ми любов така че нямам никакъв интерес да говоря неверни неща. В интерес на истината в последните години не съм засичал точно колко гори градско и не ме интересува точно но колата ми лятно време действително гори около 11-12 казвам около защото не знам точно. Като изрично съм написал без задръствания което изключва централната зона на София и включва малко крайградска зонат.т.е крайните квартали около София(там са ми интересите дет се вика) Както виждате извън градско съм написал разход 10 което предполага че се опитвам да съм обективен. И тъй като някой ще напише че моето градско не е градско аз ще кажа че градкото в София център не е градско а мазохизъм особено извън летните и въобще не може да е критерий за засичане на разход.

Върни се в “Автогазови уредби”