въпрос към web хакерите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

въпрос към web хакерите

Мнениеот dj_nako » Нед 14 яну 2007 14:15

скъпи съфорумници имам проблем.значи чрез програмата "ms publisher" която е част от пакета "ms office 2003" си направих web саит.всичко стана много ленсно защото в тази програма има готови сайтове и само попълних текста,картинките и тва колко страници да има сайт-а.всичко е записано в фаил с разширение ".pub" Въпроса ми е как да кача този web сайт с разширение ".pub" в интернет пространството,възможно ли е качването.А ако не е вазможно как да го обърна този формат на файла в формат подходящ за качване на сайт-а

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 14 яну 2007 14:51

експортирай в ХТМЛ, ПХП или друг формат валиден за уеб сървъра на който ще качваш. След това ъплоудни с обикновен ФТП клиент.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Нед 14 яну 2007 15:10

a с каква програм да извърша експортирането в друг формат(хтмл,пхп)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 14 яну 2007 15:13

ми самата програма дето ползваш би трябвало да има такава функция...

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Нед 14 яну 2007 18:44

Muncho до тук добре...вече имам фаил-а в html формат.въпроса е как се качва този html фаил в интернет пространството.ако може да се обесни с няколко думи някой да го направи.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 14 яну 2007 19:56

dj_nako написа:Muncho до тук добре...вече имам фаил-а в html формат.въпроса е как се качва този html фаил в интернет пространството.ако може да се обесни с няколко думи някой да го направи.

index.htm да ти се казва основния файл. Другите да са му "дъщирни" :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 14 яну 2007 20:03

tyo написа:index.htm да ти се казва основния файл. Другите да са му "дъщирни" :wink:

и си намери място за host-ване, има безплатни такива, има и платени. Повечето безплатни се виждат само от БГ. Примерно data.bg; hit.bg и т.н.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 14 яну 2007 20:43

хит.бг чат пат е видим извън бг :)

ПС. Най-добре си вземи домейн с уебспейс за около 12 Евро на година излиза...

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос към web хакерите

Мнениеот GAD » Пон 15 яну 2007 9:46

dj_nako написа:скъпи съфорумници имам проблем.значи чрез програмата "ms publisher" която е част от пакета "ms office 2003" си направих web саит.всичко стана много ленсно защото в тази програма има готови сайтове и само попълних текста,картинките и тва колко страници да има сайт-а.всичко е записано в фаил с разширение ".pub" Въпроса ми е как да кача този web сайт с разширение ".pub" в интернет пространството,възможно ли е качването.А ако не е вазможно как да го обърна този формат на файла в формат подходящ за качване на сайт-а

Колега не се занимавай с глупости... Мисля, че най-доброто за теб е тук:

http://bgpage.net/

или тук:

...огледални са. Получаваш едитор, хостинг, всичко без пари :idea:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 15 яну 2007 9:54

GAD написа:
dj_nako написа:скъпи съфорумници имам проблем.значи чрез програмата "ms publisher" която е част от пакета "ms office 2003" си направих web саит.всичко стана много ленсно защото в тази програма има готови сайтове и само попълних текста,картинките и тва колко страници да има сайт-а.всичко е записано в фаил с разширение ".pub" Въпроса ми е как да кача този web сайт с разширение ".pub" в интернет пространството,възможно ли е качването.А ако не е вазможно как да го обърна този формат на файла в формат подходящ за качване на сайт-а

Колега не се занимавай с глупости... Мисля, че най-доброто за теб е тук:

или тук:

...огледални са. Получаваш едитор, хостинг, всичко без пари :idea:

безплатно е, само дет не получава домейн...абе всеки си знае кво му трябва, аз лично не бих взел ввв.ебатикирливиядомейн.нет/етукастанамазало/ като за 25 лева на година взимам ввв.суперготиндомейн.ком

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 15 яну 2007 10:21

buFka написа:безплатно е, само дет не получава домейн...абе всеки си знае кво му трябва, аз лично не бих взел ввв.ебатикирливиядомейн.нет/етукастанамазало/ като за 25 лева на година взимам ввв.суперготиндомейн.ком

Да, обаче ти най-вероятно не създаваш web страници на Word, нали?! Аз го препоръчвам за всеки, който иска сайт, не може да си направи сам и не иска да дава пари за пишман уебдизайнер с каквито напоследък е пълно...

Ти като си експерт сравни възможностите на сайта с възможностите във Word и после давай крайни оценки, щото е по-добре хубав сайт на www.ebatikirliviadomain.com отколкото ебати кирливия сайт на www.ebatisuperdomaina.com :idea:

...не виждам нищо лошо да му покажа на човека, а той ако иска да го ползва. Съжалявам че съм засегнал експертите като теб!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 15 яну 2007 10:45

GAD написа:
buFka написа:безплатно е, само дет не получава домейн...абе всеки си знае кво му трябва, аз лично не бих взел ввв.ебатикирливиядомейн.нет/етукастанамазало/ като за 25 лева на година взимам ввв.суперготиндомейн.ком

сега прочети червеното пак, после прочети зеленото и накрая ме остави да те светна, че тея фрий едитори са само една идея по-добри от Word...и с твоето предложение караш човека да прави всичко наново, вместо да вземе един фтп клиент и да ъплоудне всичко на сървър. А нема нужда!

ПС. Не трябва да се боиш че си ме засегнал, щото не съм на 16 години да се засягам от приказките на хора които аз не познавам или пък те мен.

ППС. Забравих да спомена, че наистина се имам за експерт в областта и с това си докарвам доходите за момента.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Пон 15 яну 2007 15:54

25 кинта на година тва не е проблем за фирмата ми.а и вчера един приятел който се занимава с web дейност ми каза че на мен ми трябва динамичен web сайт за да мога да си го променям от време на време.така че ся ще се консултирам с шефа на фирмата(майка ми) и след тва ще се плаща и ще се качва сайт-а. но и това http://bgpage.net/ може би е добра идея.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 15 яну 2007 16:06

dj_nako написа:вчера един приятел който се занимава с web дейност ми каза че на мен ми трябва динамичен web сайт за да мога да си го променям от време на време

:-)
Май не си много навътре, та да се опитам да се включа... Динамичен сайт не означава да можеш да си променяш от време на време нещата. Това можеш да го правиш и при статичен сайт, какъвто предполагам вече си си направил с Publisher. Динамичен означава например да има страничка, която да я вижда само администратора на сайта за въвеждане на продукти. После крайния потребител вижда продуктите, който админа е въвел и не вижда тия които е изтрил. Естествено това е само пример... Пиша го, за да не те вкарат във филм, че ще ти направят динамичен сайт и да ти бутнат 2-3 статични html странички (които на няколко месеца малко да променят) и да ти вземат парите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”