Избор за първи автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор за първи автомобил

Мнениеот eng » Пон 08 сеп 2014 15:06

За малко пари и много кола се сещам само за Ауди Б4, няма такава кола.Супер евтина поддръжка, двигателите са АБТ (моно 90 коня - допотопен мотор но адски здрав), другия АБК - 115 коня, но там данъците са по-високи.За тия пари може да намериш и нещо с клима(троник).Части бол, тенекията е супер здрава от немски каски :mhihi и на всичкото отгоре почти всеки гаражен майстор може да се справи с ремонт по окачване/двигател.
Аз ако си търся евтина кола за тия пари - това ще ми е избора, а да и освен това е висока и зимата нямаш грижи с коловози и други.На газ по-слабия мотор гори около 9 на извънградско до 10 (ако го караш нормално).

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 08 сеп 2014 15:57

с две ръце подкрепям по-горния пост - Ауди 80 Б4 и Мерцедес 124 - излязоха истински коли , на следващите модели само емблемите им са на Мерцедес и Ауди , аз имам точно такова ауди б4, освен голф 2-ката , с абт мотор 2000 кубика , 90 коня . Ако можеш да отделиш още малко пари направо Мерцедес 124 взимай - последния истински модел на марката, вероятно и поддръжката му вече не е толкова скъпа, само разхода не знам как е , сигурно ще има и някой с по-икономичен двигател

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Пон 08 сеп 2014 19:36

eng написа:тенекията е супер здрава от немски каски :mhihi

След градушката в София, се видя кои коли каква тенекия имат. Специално за б4ките не смея да твърдя, че са здрави като немски каски ;)

Поздрави

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 08 сеп 2014 19:44

По скоро ауди 80 има ненормално яка антикорозиона защита :th_up Все още се карат масово по пътищата,за разлика от разни други коли от тая епоха,които отдавна изчезнаха по моргите.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 08 сеп 2014 20:53

le6o написа:
eng написа:тенекията е супер здрава от немски каски :mhihi

След градушката в София, се видя кои коли каква тенекия имат. Специално за б4ките не смея да твърдя, че са здрави като немски каски ;)

Поздрави

Тенекията освен, че е поцинкована е и много здрава, не ме питай как знам.А и на тая градушка не знам на кой автомобил би издържала на деформация тенекията.124-ките са супер автомобили, но не са толкова добре защитени колкото Б4-та.Поддръжката им е по-скъпа и то е разбираемо, по висок клас от Б4 и е Мерцедес все пак, истински при това. АБТ- то събира 3 литра масло заедно с масления филтър а е 2000 кубика все пак.
Аз за по-надеждна евтина алтернатива не се сещам до 1500 лева, като изключим Тойота Карина, която е уникално здрав автоНобил, и ако няма ръжди е супер кола ( за тия пари ако се намери).4А-FE маторя е пословичен със здравината си.
Друго ако се намери до тия пари е Голф 3-ка с АБС 90 коня.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пон 08 сеп 2014 22:31

Абе хора, какво ви е сторил човека, че го пращате за мерцедес? Доколкото разбирам,това му е първа кола, и се е ограничил с бюджет до 1500 лв, дали изобщо някой, който е в час, смята, че мерцедеса е добър избор, изобщо? Все пак, не е само да трупне парите, и край, ще си джитка без никакви проблеми, гаранция! Нито мерцедес, нито пък и ауди ми се струват удачни за първа кола, според мен, да си прецени - ако не е от високите и широки хора, да се насочи към поло. Ако му се вижда малко, голф 3, в краен случай - венто. Разбира се, може да потърси аналозите им и при други марки, но все пак, тук форум на фауве, трябва да проявим малко солидарност и "патриотизъм" :mhihi !

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 09 сеп 2014 8:39

А бе agumba, къде го пращаш човека на Поло :mhihi , не че не става, ама Б4-та е в пъти по-добър избор, а парите за покупка са същите.Малко или много въпросната Б4 колкото и да е стара е в пъти по кола от поло-то.
Както казах и по-горе Мерцедеса ще е доста по-скъп за поддръжка.И патриоти сме как да не сме Ауди нали си е част от ФВ, така, че човека си остава в същия отбор, е айде в капитанския отбор, но пак е там споко. :th_up

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 09 сеп 2014 9:12

Б4 или Голф 3 1,6 абу или 1,8 авс на газ

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Вто 09 сеп 2014 10:30

eng написа:А бе agumba, къде го пращаш човека на Поло :mhihi , не че не става, ама Б4-та е в пъти по-добър избор, а парите за покупка са същите.Малко или много въпросната Б4 колкото и да е стара е в пъти по кола от поло-то.
Както казах и по-горе Мерцедеса ще е доста по-скъп за поддръжка.И патриоти сме как да не сме Ауди нали си е част от ФВ, така, че човека си остава в същия отбор, е айде в капитанския отбор, но пак е там споко. :th_up

Тук не иде реч за по-добро, или по-лошо, много ясно, че ауди е по-висок клас от полото. Но първа кола предполага малък опит, или липса на такъв, тогава е по-добре да е нещо по-семпло, откъм поддръжка, габарити, и резервни части. Като навърти някоя годинка на волана, и достатъчно километри, сам ще си знае, какво ще търси!

Имам приятел, който взе книжка сравнително късно, и първата му кола беше едно скорпио, при все, че можеше да си позволи и чисто нова за ония години. Но той си беше на принципа,че е по-добре да очука някоя стара бракма, за да не го е яд, докато "захитрее"! Все пак, той скачаше на шофиране директно в София! А взе голяма кола, щото е над 2 метра човек, по чисто обективни причини! Е, мина и през омега, и сега е на няколкогодишно ауди А8, и е перфектен шофьор!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 09 сеп 2014 10:42

Е, то Аудито не е с някакви кой знае какви габарити, даже напротив, доста тясно е вътре!
А за частите и подръжката предполагам че Полото може да се окаже дори с по-скъпа подръжка от тази на Ауди 80 :smile

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 09 сеп 2014 11:05

forski написа:Е, то Аудито не е с някакви кой знае какви габарити, даже напротив, доста тясно е вътре!
А за частите и подръжката предполагам че Полото може да се окаже дори с по-скъпа подръжка от тази на Ауди 80 :smile

Тясно е и то доста, но в класа си спрямо Е36 на БМВ е като хол а от трите Ц класата е най-широка, но това е друга тема.
P.S. Щях да препоръчам и Мазда 323 Ф БА, но май за тия пари няма нищо сполучливо, повечето са гнилочи неземни, дори и най базовия мотор Z5 НЕ става с обикновена ГУ, иначе са много корави машинки, 2 съм сменил и бях доволен но гният повече от Кадет и поддръжката определено ще е по-скъпа от на Б4.А и за дълъг път не е особено удобен автомобил, като изключим ненормалната устойчивост в завои.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 09 сеп 2014 11:15

Гният яко, това им е единствения проблем, за тези пари и за тези години 20+ да търси нещо със здраво купе, всичко друго се прави, ако разбира се е решил да я кара повече от година-две!
Аудито е много добър вариант, има и достатъчно голямо предлагане, както на автомобили така и на части както нови така и втора употреба!

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Вто 09 сеп 2014 11:19

forski написа:Е, то Аудито не е с някакви кой знае какви габарити, даже напротив, доста тясно е вътре!

Най-малкия му проблем ще са вътрешните габарити, ако трябва да прави рискована маневра на тясно място!

Защо да се окаже по-скъпа поддръжката на полото? Мисля, че тройките поевтиняха доста, ти за кой модел казваш?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 09 сеп 2014 11:27

Рискована маневра на тясно място може да се наложи и с полото.Предни мигачи чисто нови на Депо за Б4 са по 11 лева, това е цена с ДДС без да съм ползвал отстъпки.Вярно този модел Ауди не е особено маневрено, но зависи и от задкормилното у-во.На дълъг път обаче лично аз с такова поло (6N) се чувствах като в мидена черупка (нищо лично разбира се към собствениците на такова).С въпросното Б4 съм минавал на ден по 700км, с една почивка и не съм се изморявал, знам обаче как съм се чувствал с такова Поло,като пътник след 250 километра по магистрала Тракия.Почти всеки ТИР, който те изпреварва и се отмества колата (такова впечатление създава в мен).Полото е прекрасна градска кола, но един път да се наложи да излезеш извън града и разликите са очевидни.
За мен сравнението Поло,Голф, Венто с Ауди Б4 е смешно и абсурдно.Вземи дори и материалите в купето и обезшумеността при висока скорост и ред други дребни на вид подробности.
Нали целта на темата е за 1500 лева да се избере най-добрия възможен автомобил, като модел - вече в какво състояние е е съвсем друго нещо.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 09 сеп 2014 11:42

В никакъв случай Ауди Б4 не е тясно, един чудесен седан си е (разбира се има и комби версия). То няма място за сравнение с Поло - а какво толкова като е първи автомобил - аз за първи автомобил имам голф 2 - по-малък от Аудито , но по-трудно маневрен - няма хидравлика, така че... А колкото до Полото - имам един приятел, който си купи Поло от 2001-ва е (не знам кой модел се води) , но ужасно тясна кола. Без да се имам за много едър човек 175 см съм висок с нормални килограми , ами всеки път като сменя скоростите ми опира в ръката лоста , трябва да си прибирам плътно ръцете, за да може да превключва предавките без да ме закачи!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”