Избор за първи автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Избор за първи автомобил

Мнениеот agumba » Вто 09 сеп 2014 12:33

Ами, нали точно там е заровено кучето - градското каране! Там трябва да му е по-лесно, извънградското е друга бира! Правя тази разлика от собствен опит,имах венто преди голфа. Вентото изобщо не е лошо за дълъг път, най-дългият ми еднократен преход беше към 1000 км за ден, от Братислава, до Ст. Загора. Но в града си беше мъка, особено, ако трябваше да паркирам из центъра, направо брадясвах! Който е от града, знае за паркинга на бившия партиен дом, там ми се случи веднъж, да се паркирам някак, и после да не мога да изляза! С голфа е друга работа, предполагам, с полото ще е още по-лесно! Това ми е идеята, а човека ще си подбере приоритетите, все пак, идеално няма!

Потребителски аватар
xeson
Автомобил: Golf 2 1989
Двигател: 1272 cc 2G

Мнениеот xeson » Вто 09 сеп 2014 16:06

Имаш голям избор :rolleyes
Всичко е до късмет :c020

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Вто 09 сеп 2014 16:15

Първият ми автомобил точно за 1100 лева го взех и след регистрация и малко ремонти стана 1300 лв. Карах го 2 години и 2 месеца. Останах доволен от него. За габаритите лично аз си избирах по-голяма кола, не исках кибритени кутийки от рода на поло, корса, клио. ( Инструкторът ми беше пълен тъпанар и не ме научи на нищо сам си се донаучих и със съвети от познати с които се возих след това съм научил всички тарикатлъци и хватки при шофиране и при паркиране в различни ситуации. Да е жив и здрав инструктора ми ся като го видя из града го изпреварвам и му сека пътя. :death :icon_lol ). Затова бях избрал Толедо 1994 г. газ/бензин. Сегашната пасат б3-ката също не е много по - нова от към години, 21 годишен кошник както се изразяват някои колеги из други теми :mhihi , че ни били колите. Ама нали ми върши работа и возията му е доста ама доста по-добра от на Толедото. Останах много доволен след като се качих от сеата в пасата. Така, че за поставеният бюджет от теб до 1500 лева ще намериш нещо свястно и читаво. Стига да ровиш по цял ден в сайовете за обяви за коли, а те са 2 най-известните тука в България. Няма да ги споменавам всички ги знаете. За паркирането в града като се научи човек да кара голяма кола, после всяка по-малка от неговата му се струва като детска играчка и я върти както си иска. Поне при мене е така, пасата е малко по-голям от толедото, но нямам проблеми. И на заден и на преден къде ли не съм го тикал из тесни места и със завои. Успех с намирането на подходящия за теб автомобил какъвто и да е той и както викам търсене му е майката. :cool

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 09 сеп 2014 16:28

dimovip написа:Момчета стига сте отказвали човека, все едно няма читави коли по 1500лв, аз пък преди 3 години купих един пасат б4 2.0 150 коня с газ за 1600лв и го продадох след 1 година каране и почти никакви ремонти за 3800..Има коли, но трябва да се чака и да се следят денонощно.Аз поне така правя.

Викаш бизнеса с Б4-ки е добър? По кое време на денонощието излизат по-добрите оферти?

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Вто 09 сеп 2014 16:34

Как ще стане тая работа да купиш Б4ка за 1600 и да я продадеш за 3800 лева и то без някакви сериозно ремонти ? Много ми е интересно да обясни колегата ако може. Има два варианта според мен или този от когото си купил пасата б4 е бил голям балък за да я пусне на тази цена, че ти да можеш да я продадеш по-скъпо след това без да правиш ремонти. Тоест реалната пазарна стойност на колата да е била много над 1600 лева. Втория вариант ти да си голям джамбазин (адмирирам те, не те упреквам), че да можеш да излъжеш някои балъци за да ти дадат 3800 лева. :gruebel

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 09 сеп 2014 22:30

Ауди 80 (Б3) е тясно, но Б4 май е малко по-добре. Имах Б4 за малко и най- ме дразнеше предницата - много нагоре стърчи и си гледаш целия капак. За 1500лв не бих рискувал с такава, защото ако излязат 2-3 ремонта сигурно ще скочи над 2000. Никой не спомена Ситроен - нещо от малките АХ/БХ или ZX. Имат лош имидж и затова са доста подценени, т.е. за 1500 ще вземе на прилична възраст и даже с някоя екстра. Ще му вози меко - части по моргите сигурно има достатъчно. Не знам само с тенекията как са.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 10 сеп 2014 1:04

ауди б4 карам от почти 3 години колата я взех доста под пазарната стойност за 1 година дадох още 500 да я оправя, главно за климатика и акумулатора са най-големите ми разходи, 40 хиляди и направих по ходова част 2 пъти един и същ лагер все немски друго не съм имал за смяна :icon_lol карам я без хич да ми пука за предница и ходова част още няма тропания :eek колегите зачеркнаха много важно нещо ръждата, на кола за тея пари почти всичко е тръгнало мерцедесите гнили цедки има.. лошото е че за тея пари е руска рулетка италянски и френски котори забрави, акорд за тея пари само за части, вземай голф и не го мисли.

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Пет 12 сеп 2014 11:51

Мерцедес 190 или Голф 2. Това би било моето колебание за тези пари. Има 190-тки след 1991 година за тези пари в cars.bg. (колата се е произвеждала до 1993 година).
Баща ми имаше 190 Е преди доста години, нищо не му сменяше, освен масло - никога не е влизал в сервиз. Само търси с 5-степенна скоростна кутия, защото с 4 са по-масови, а аз не бих си взел с 4. С верига е, не с ремък и е от последните истински Мерцедеси. Дизелите на Мерцедес са и най-здравите в света (по онова време).
Голф 2 няма да го коментирам, това е легенда и там забележки няма.
Успех с покупката.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 12 сеп 2014 12:09

Те от този период, края на 80-те и началото на 90-те всичлите са здрави и безпроблемни, и немски и японски са корави машини които издържат на всякакъв тормоз, проблема е че всичките гният!
Пасат 3, Голф 2-3, Хонди, Мазди, Тойоти, Опел Астра-Вектра всичките искат правене, така че колега търси здраво купе че да не се занимаваш с тенекиджий и бояджий, инъче като окачване, мотори и подръжка каквото и да избереш няма да сбъркаш!

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 12 сеп 2014 17:56

DaDiablo написа:
dimovip написа:Момчета стига сте отказвали човека, все едно няма читави коли по 1500лв, аз пък преди 3 години купих един пасат б4 2.0 150 коня с газ за 1600лв и го продадох след 1 година каране и почти никакви ремонти за 3800..Има коли, но трябва да се чака и да се следят денонощно.Аз поне така правя.

Викаш бизнеса с Б4-ки е добър? По кое време на денонощието излизат по-добрите оферти?

Щот не искаш да знаеш за колко взех сегашната Б5-ца :c010 А тая Б4-ка след 3 месеца я купих от същия човек без стартер за 1100лв и я дадох за 2000.Така че... върви бизнеса (хобито) с пасатите.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 12 сеп 2014 18:09

Колега, за този бюджет от 1500 лева, най-много да намериш Голф 3 или корейския Опел Кадетт (Деу), и най-много някой пасат от по-старите.
Останалото е до късмет и компромис. По-добре намери още 1000 лева отгоре, и може да се качиш на нещо що годе читаво до 98 година.
А по-горе добре спомена колега, да внимаваш с ръждата, да не си купиш някой скрабер, и парите да ти ходят само за кърпене. Единствено ръждата няма правене, двигател се сменя.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 12 сеп 2014 19:34

anonym0us написа:По-добре намери още 1000 лева отгоре, и може...

Ами ако намери още 2000-3000 отгоре, може нещо още по- да вземе. Само че щом търси за 1500 вероятно и те са му сложни. Иначе всички знаем, че по 8-10хил има сравнително добри коли.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 12 сеп 2014 19:37

Уйче, 1000 лева не са като 8 или 9 бона нали? 1000 лева са две заплати в по-голям град. По-добре да ги даде, за автомобил от колкото после пак да ги даде за ремонт на по-евтиния автомобил. Не, че по-скъпия има гаранция. Ти да не мислиш, че тези по 10 бона са от магазина. Момчето иска кола за пари, за които хората си купуват телефон или лап топ. Няма какво да се заблуждаваме, че ще купи кола. А дупка за пари. Ама да е по-малкото зло, затова казах да даде някой лев отгоре.
п.п Колегата нека погледне тази обява, не е моя, но си струва за парите! С обслужването ще стъпи 2500 лева, затова му казах, да намери още 1000 лева - http://www.cars.bg/c859504

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 12 сеп 2014 20:33

не знам само тая дума УНИКАТ що ми звучи като ЕКСПОНАТ за автомобилите.Тоя 18 годишен кош заслужава не повече от 1000лв.Сега тук около Бургас има една такава за 1200лв.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 12 сеп 2014 20:36

anonym0us написа: Колегата нека погледне тази обява, не е моя, но си струва за парите! С обслужването ще стъпи 2500 лева, затова му казах, да намери още 1000 лева - http://www.cars.bg/c859504

Къв е тоя 1.6 90 коня?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”