Пасат3 няма мощност на газ и заглъхва

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
yasen22
Автомобил:
Двигател:

Пасат3 няма мощност на газ и заглъхва

Мнениеот yasen22 » Пет 29 авг 2014 21:54

Привет. Пасата на последък нещо се мъчи на газ (на бензин няма проблеми)не може да вдигне повече от 90км. ако е малко стръмно едвам върви с 50-60км. Като настъпя повече газта направо гасне.От време на време вдига 100-120 но само за няколко километра и пак заглъхва. Имам чувството че не достига гориво. Този проблем се появи горе долу от както сложих тороидална бутилка защото предишната беше голяма и пречеше.Клапана с филтърчето го изчистих беше се задръстило с боклуци но това не промени нищо.Поиграх си с врътките на изпарителя и дозатора напред назад но ефект нулев. Смених свещите с кабелите и капачката на делкото с палеца и отново промяна нямаше. Вчера смених и изпарителя с Ловато почти същи като стария Ловато . Не нов но работещ от предишната кола.Само го отворих да почистя с бензин мембраните. Положението е пак същото даже по зле но това го отдавам че не съм още настроил изпарителя както трябва. Вече не знам кое друго да сменям. Само плочката на карбуратора още не съм проверил дали не е задръстена но ме съмнява много да е от там.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Пасат3 няма мощност на газ и заглъхва

Мнениеот mrpetrov » Съб 30 авг 2014 9:13

Добре бе, колега... Сменил си бутилката, и са започнали проблемите. Защо си тръгнал да сменяш половината неща по колата, като те със старата бутилка са ти работели добре, а не погледнеш какво точно с новата бутилка не е наред?
Тороидалните бутилки си имат "правилен" монтаж - да не се окаже, че новата е монтирана с "главата надолу" и затова не са ти както трябва нещата?
Сондата на новата бутилка каква е/в какво състояние е?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 30 авг 2014 9:33

Винта при сондата на бутилката развит ли е до край?

yasen22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen22 » Съб 30 авг 2014 20:35

Развит е винта естествено. Имам спомен че като я сложих отначало си вървеше даже я карах до Пловдив и обратно без проблеми. Преди тороидалната бях сложил временно една друга цилиндрична докато намеря хубава.Така че тази е трета по ред. Няма начин да съм я сложил на обратно сондата с нивомера е в средата направен е да се вижда само от едната страна. Не мисля че е от бутилката. Днес проблемите се задълбочиха. Започна съвсем да гасне като дам газ. На празен ход си работи и се форсира но има ли натоварване гасне. Бях тръгнал малко извънградско но като почна да ми прави тия номера минах на бензин. След 5-6км и на бензин угасна рязко и повече не запали на бензин а не е свършил и клапанът работи (чува се че щрака). Тръгнах да се връщам едвам едвам на газ но ми се стопи ключето за превключване. Свързах клапаните на газта с един кабел директно за акумулатора колкото да се прибера и забелязах че като е поистинал малко двигателя по-малко гасне. Много странно като е изключена от скорост се форсира а на скорост гасне.И то само ако е загрял двигателя на студен почти не гасне. Тази кола я ползвам от скоро и не знам кой майстор какво и е правил. Съсипах се нервите с тая кола май ще се наложи да я карам на сервиз да ми одерат кожата.

Последна промяна от yasen22 на Съб 30 авг 2014 20:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Съб 30 авг 2014 20:41

Нещо по електрическата инсталация/предварение/центровка...
Ако смяташ да я караш - на твое място бих я направил на бензин "да мърка", пък после оправяй пропан-бутана...

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Съб 30 авг 2014 20:55

Да я погледна утре ?

yasen22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen22 » Съб 30 авг 2014 22:37

Пратих ти ЛС

yasen22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen22 » Пон 08 сеп 2014 19:48

Повредата е запушена тръба на газта от бутилката до клапана. От вътре на медната тръбичка са се отлюспили много парчета най-вероятно заради огъването когато съм сменял бутилките.Филтърчето на клапанът съм го изчистил но изобщо не подозирах че може да е запушена цялата тръба. На бензин колата си върви просто е бил свършил бензина.Аз си мислех че има защото стрелката на таблото се повдига малко но явно ме е лъгала.
Ако не може да се изчисти ще трябва слагам нова тръба но това не е страшно.Важното е че повредата е открита :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 08 сеп 2014 20:02

По някога така се задръства тръбата,че се оправя само с нова.Можеш да пробваш с компресора и едни маркучле да снадиш и яко надуване и чукане с нещо по тръбата докато се отпуши (ако се отпуши изобщо де).

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 09 сеп 2014 17:05

Сега е момента да се обзаведеш с такова http://www.gasmagazin.com/тръбопроводи/термопластична-тръба-ф6-к-т-с-накрайници.html

Върни се в “Автогазови уредби”