Проблем при свързване на модул за централно заключване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем при свързване на модул за централно заключване
Здр, проблемът е следния колата е имала модул и преди но без дистанционно, сега искам да сложа друг, но нещо немога да го свържа както трябва,колата е Vento 94 година. Кабелите на колата за заключване и отключване са сив и зелен които излизат от компресора но незнам с кои кабели от модула да ги вържа, пробвах с някои от тях но нищо не се получи. Колата е с централно вакумно заключване, прилагам снимки на модула и схемата. (Извинявам се ако има правописни грешки)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Проблем при свързване на модул за централно заключване
Вземаш един уред и мериш кой кабел с кой дава контакт от тея 6-те.Пробваш на отключване на кои 2 ще даде верига.И същото и на заключване.След като ги видиш трябва да ти останат 4 кабела.Едната двойка ти управлява заключването,а другата отключването.На всяка 2-ка им пускаш по един + а другите два кабела връзваш съответно на сив и зелен и ще тръгне 

- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
замерих ги двата жълти кабела заключват, а сив и кафяв отключват,останаха ми зеления и синия.Сега на жълтия и кафявия чифт трябва да им пусна по един 12в+, а зеления и синия да ги вържа към колата.
правелно ли съм разбрал 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
От схемата,първите 6 проводника са контактите на Релетата!От горе на долу 1-6 ! С Ом-метър виж къде ще имаш "верига"! Номер 2 трябва да е общ на едното реле,а номер 5 на другото!Пипваш 2 спрямо 1 или 3,и където няма "верига",това е нормално отвореният контакт на релето(той ти трябва).При натискане за откл. или закл. там трябва да се появи "верига"!Повтаряш процедурата и с 5 като общ,спрямо 4 и 6! Ако се окаже,че проводниците са 2-3 и 5-6,то подаваш +12в на 3 и 6,а 2 и 5 използваш за откл. и закл.,или обратното!
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
В гоогле схема на модула, Сив кабел-NC-нормално отворен контакт,кафяв кабел-LOCK,син кабел-NO-нормално затворен контакт,зелен кабел-NC,жълт кабел-UNLOCK,жълто черен кабел-NO. Та въпросът ми е това няма ли да свърши работа за свързването.
- pas1.8mi
NC е normal close,а NO е normal open! Схемата на свързване е изключително проста,но има риск да направиш някоя беля! 
П.П Да,описанието ми е вярно!
Направи си оптната постановка външно(без колата) и провери при закл. и откл.,дали на съответните проводници(кафяв и жълт) се появяват +12в(с пробна лампа)!

П.П Да,описанието ми е вярно!

- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
Я сега като за прост човек, кои с кои кабел да вържа по цвят, и къде да чакам да даде 12в+
- pas1.8mi
На син и жълт/черен подаваш +12в,а на кафяв и жълт очакваш поява на +12в,при активиране(закл. и откл)!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Демек на кафяв и жълт връзваш съответно зелен и сив които са ти от инсталацията на колата вече.Пробваш с дистанционното дали откл/закл.Ако работят на обратно,сменяш местата на зеления и сивия.Много е лесно 

- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
Сътворих го, благодаря за здравите нерви за обясненията.Ако на някои му трябва схемата сам я направил и на лис.
- kratunata
- Автомобил:
- Двигател:
колега моля те снимай ми как си го направил понеже вчера и аз си взех централно със същата схема и нещо не ми го ражда главата как да го свържа мерси предварително 

- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
кабелите на модула по същия начин и цвят ли са разположени
- kratunata
- Автомобил:
- Двигател:
Да едно към едно с твоя модул даже и аз ще го слагам на венто . А случайно да си си играл да вържеш и дигането на стъклата ?
дали ще може да ми кажете кой кабел с кой и къде да свържа (за същото централно става въпрос)на кола която никога не е имала централно или аларма и ще е с 2 машинки
Благодаря предварително на отзовалите се
Благодаря предварително на отзовалите се
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Какви са машинките ? От кола с оригинално централно или от китайските по 3 лева бройката ? А машинките с колко кабела са ?
Същият съвет и към теб - навържи всичко извън колата преди да го наредиш вътре във вратите и под таблото. Така ще си сигурен, че всичко е тествано и работи преди да изпоразглобиш половината интериор. И ако по някаква случайност имаш грешка в схемата (не ти го пожелавам ама всичко се случва) няма да ти пламне колата или инсталацията
Същият съвет и към теб - навържи всичко извън колата преди да го наредиш вътре във вратите и под таблото. Така ще си сигурен, че всичко е тествано и работи преди да изпоразглобиш половината интериор. И ако по някаква случайност имаш грешка в схемата (не ти го пожелавам ама всичко се случва) няма да ти пламне колата или инсталацията