Polo 6n2 2001г. затруднено движение на скоростният лост
- Bruny
- Автомобил: VW Golf 1.9 TDI 150
- Двигател: ARL
Polo 6n2 2001г. затруднено движение на скоростният лост
здравейте колеги! Купихме поло на приятелката ми преди 2 месеца някъде и още тогава усетих доста трудно движение на лоста. например когато вкючиш някоя скорост и после изкл. лоста не се връща в средата. Трябва до края на канала на предавката да го движиш... смазахме жилата вътре ябълката под кожуха на лоста с ВеДе смазахме от пред от към двигателя. Скоростите си влизат добре, но е досадно за 15 мин. и ръката те заболява толкова трудно се случва всичко. някакви идеи ????
Последна промяна от Bruny на Вто 16 сеп 2014 16:19, променено общо 2 пъти.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Polo 6n2 2001г. затруднено движение на скоростният лост
Добави и код на мотора в заглавието
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,преди години имах същият проблем,но при Сеат Кордоба,което си е Поло.Проблема се оказаха жилата и по-точно пластмасовото им покритие,което контактува с бронята на жилата//подобно на жилата за ръчната спирачка/.Въпросната пластмаса беше се нацепила,скъсала или не знам какво си...Но пречеше на жилото да се движи свободно в бронята.
Решението беше временно,но остана за постоянно...докато продадох Сеата,после не знам.Сваля се целият механизъм и се маха тази пласмасова шлауха.Нямам представа как става/майсторите го направиха,а аз не им гледах в ръцете.../После гресираха жилата и отново монтираха механизма.Вече имах нормално работещ лост,който се местеше с един пръст.Операцията се извърши на подемник,сваляне на катализатор и тръби от генерацията и т.н.за да може да падне механизма.Отне време около 4-5часа,като майсторите не си даваха зор...
Другото решение е да си закупиш механизма-нов или втора употреба.
Решението беше временно,но остана за постоянно...докато продадох Сеата,после не знам.Сваля се целият механизъм и се маха тази пласмасова шлауха.Нямам представа как става/майсторите го направиха,а аз не им гледах в ръцете.../После гресираха жилата и отново монтираха механизма.Вече имах нормално работещ лост,който се местеше с един пръст.Операцията се извърши на подемник,сваляне на катализатор и тръби от генерацията и т.н.за да може да падне механизма.Отне време около 4-5часа,като майсторите не си даваха зор...

Другото решение е да си закупиш механизма-нов или втора употреба.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Последно посещение: 16 Сеп 2014, 21:28
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”