Пасат 1.9 тди 1995г. 90кс. не върви след добавка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моля за мнение.
Аз не мога да разбера тогава какво искаш от форума? Щом си ходил в 3 сервиза значи нищо и няма.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AWT 2003
Защото може някоѝ колега да e имал подобен проблем и да сподели как да се справим.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дебитомера проверяван ли е? От тази добавка преди години на една моя кола се променяше звука откъм помпата. Аз съм против всякакви добавки, освен малко двутактово масло, още повече, че нафтата е достатъчно скъпа за да я оскъпяваме още. Като човек занимаващ се с дизелови горивни системи от години мога да кажа, че НЯМА случай на трайно решен проблем с добавка, но за сметка на това има хиляди случаи на възникнал проблем след добавки.
-
Да провериха и дебитомера даже сложихме нов само за проба и няма промяна.Какво предлагаш да направим с помпата?
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Ако си убеден че точно след добавката се е появил проблема то 90% е нещо в горивната система! Или нещо се е прецакал филтъра или нещо е минало през него и вече е в помпата ,така че тръгни от там !
-
Сигурен съм в това.Наѝ лесно е пак да сменя филтъра.Какво трябва да се направи с помпата?Да я сменя или ремонт?
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Пич да си смениш помпата е равносилно на да си купиш още един пасатор !!! Провери за добър помпаджия в твоя град иако трябва я закачете на стенд !
-
- Автомобил:
- Двигател:
На първо време ти трябва човек, който разбира какво да гледа на ваг-ком. Има си тестове, авансите да се видят, може да се окаже задръстен филтър или нещо несвързано с добавката.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина ти трябва човек който да знае какво да гледа на ВАГ ком.Аз бих проверил всмукателната система и ЕГРа на твое място.Проблема вероятно е от липса на въздух,надув,няма как да е горивна помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си мисля, че има шанс да не от помпата, ама с гадаене не става, кабела ми не е толкова дълъг
ама като казва, че е съвпаднало с добавката... вярно е, че добавките правят мизерии, а може да е попаднал на менте добавка.

-
Значи авансите са наред остава да се отвори и да се види дали няма някакав доклоук попаднал в помпата.Клапана го изолирахме отдавна още преди да стане проблема.Препоръчаѝте някоѝ кѝто е на ти с помпите на VAG групата в София,но да е някоѝ коѝто знае какво прави,а не само да ми загуби времето и пари.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Я пробвай директно от чиста бутилка пълна с нафта , изкарай двата маркуча от ГНП-ето и ги наври в нея да видим как ще е , без филтър , без нищо .
И друго , ЕГР-а затапен ли е с ламаринка ? Да не е блокирал отворен ? Използвай случая и огледай как е смук.колектор , ако е карана предимно градско , се задръства яко с налепи.
И друго , ЕГР-а затапен ли е с ламаринка ? Да не е блокирал отворен ? Използвай случая и огледай как е смук.колектор , ако е карана предимно градско , се задръства яко с налепи.
-
Re: Пасат 1.9 тди 1995г. 90кс. не върви след добавка
Да с ламаринка го затапихме.Да ти кажа учудващо чисти са всмукателните колектори,а идеята за нафта през туба е супер.
Върни се в “Дизелови агрегати”