Уредбата е обикновенна БРЦ с ел. изпарител,проблемът е ,че клапанът които е на изпарителя по-някога изключва след няколко секунди след изгасяне на колата понякога взе да се случва и след 1мин. дори,а по-някога всичко е нормално.
Въпросът ми е какво трябва да предприема мога ли да направя нещо сам като почистване примерно и как се прави? Другият въпрос е ако в някои момент въобще не затвори какво ще се случи?
Газов клапан не изключва навреме!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Газов клапан не изключва навреме!
Първо пробваш дали проблема е механичен или електрически.За целта просто на контакт или запалена кола вадиш едното кабелче на клапана и наблюдаваш реагира ли веднага.Ако ли не,трябва да се разглоби явно,възможно е пружинката връщаща буталото да е омекнала или счупена.Ако проблема е електрически,значи клапана е наред но напрежението стигащо до него не прекъсва навреме.
Може да се смени и целия клапан.Моя съвет е да отидеш при специалист,а когато работиш сам задължително спирай кранчето на бутилката към тръбата за двигатела..
Ако въобще не затвори оставаш само с другия клапан,с филтърчето вътре,което не е желателно.Докато той работи колата може само да се задавя и да пали трудно,но ако и той откаже ще стане страшно.
Може да се смени и целия клапан.Моя съвет е да отидеш при специалист,а когато работиш сам задължително спирай кранчето на бутилката към тръбата за двигатела..
Ако въобще не затвори оставаш само с другия клапан,с филтърчето вътре,което не е желателно.Докато той работи колата може само да се задавя и да пали трудно,но ако и той откаже ще стане страшно.
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
Днес извадих буксичката + от клапана свързах пробна лампа подадох контакт свети изключвам веднага угасва задържам на контакт 3 сек. и угасва както трябва да е спира + (приток на газ).След това извадих клапана с ключ 19 се развива мислех ,че е нещо по сложно има една пружинка само и 2 0пръстенчета почистих с ситна шкурка беше съвсем леко клеясало, разпънах пружинката съвсем малко сглобих всичко и за сега работи безпроблемно!
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Някакви симптоми по паленето имаше ли?
Щото при мен се получава по трудно палене след като я угася на газ и пробвам да я запаля след около 30-40 мин. Пали ама върти 5-6 сек.А след 3-4 часа няма проблем. BRC AT 90 и по пътя на логиката там ми се върти проблема. Макар, че изпарителя е на 10 хил.км., хммм
Щото при мен се получава по трудно палене след като я угася на газ и пробвам да я запаля след около 30-40 мин. Пали ама върти 5-6 сек.А след 3-4 часа няма проблем. BRC AT 90 и по пътя на логиката там ми се върти проблема. Макар, че изпарителя е на 10 хил.км., хммм
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Ако клапанът не затвори навреме, газта, останала в изпарителя сигурно отива към мотора и така да се каже, го "дави" при следващото палене. Поне при мен си беше така - трудно второ палене на газ при топъл двигател. След като го почистих, както колегата и му смених гумичката, вече трета седмица си пали от раз.
-
Ще я видя аз тая работа.
Не виждам какво друго да е.
Задръстило се я с боклук, я с нещо друго. А пък е на 10 ооо.
Мерси де.
Тази гумичка нещо не съм я виждал, (гледам схемата на изпарителя), не съм отварял този клапан.
Не виждам какво друго да е.
Задръстило се я с боклук, я с нещо друго. А пък е на 10 ооо.
Мерси де.
Тази гумичка нещо не съм я виждал, (гледам схемата на изпарителя), не съм отварял този клапан.
-
Свалих маркуча за газта и не изпуска газ, хммм.
Явно не е от него,мамка му.
Пускам тема, че наспамих тази.
Явно не е от него,мамка му.
Пускам тема, че наспамих тази.
Върни се в “Автогазови уредби”