Регистрация на МПС - мотор до 350 куб.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Регистрация на МПС - мотор до 350 куб.

Мнениеот drmilendd » Чет 18 сеп 2014 15:52

Изчетох доста теми по въпроса, както и информацията от КАТ и все пак моля за разяснение:
1. Мога ли да регистрирам мотора без да имам категория А. Ще се сменят табели, защото мотора е от друг град
2. Каква е санкцията за просрочване на двуседмичиния срок за регистрация
3. Мога ли в един ден да си подам документите /заявлението и договора за покупко-продажба/, а в друг ден да мина сверка на номера и нови табели.
4. Работи ли онлайн подаването на заявление - имам електронен подпис от борика
5. Ако предварително си платя таксата чрез интернет банкиране и им занеса платежно без печат от банката ще го признаят ли? Основанието ще го препиша от указанията от сайта на КАТ предполагам. Изобщо признават платежни т други банки/клонове освен мошеническата банка в самия КАТ?
Става въпрос за КАТ София
П. С. За категория А съм изкарал курс и изпит, но по същата причина още нямам книжка - липса на време да се виси в КАТ. Мисля с първото ходене да подам документи за книжка и завление за регистрация и с второ ходене след 10 дни да си взема книжката и да мина канал? Предварително благодаря

Последна промяна от drmilendd на Чет 18 сеп 2014 16:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Регистрация на МПС - мотор до 350 куб.

Мнениеот samo_pechka » Чет 18 сеп 2014 16:06

Това което знам , може и да греша някъде :
1. Да
2. От 20лв нагоре ( тавана не го знам ) По принцип 20 кинта е практиката .
3. Не . Изготвянето на самите документи може. Но подаването е след сверка на номера по рама и мотор.
4. Тук не мога да отговоря , отделно съм и от друг град.
5. При сверка на номера за регистрация на мотоциклет , не се минава "канал" :smile Натовари го на едно ремарке и си го регистрирай , па после се оправяй с книжката :th_up
П.п. виждам , че си променил пета точка :) да кажа в този случай аз как процедирам и "прескачам" банката . Просто при подаване на документите плащам на гишето с дебитната си карта . И така онез такси, на оная банка не ги плащам . Единствено таксата за номера ( регистрационния ) не можело :screwy ....за него отидох да си го платя по банков път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”