Юнион Ивкони - пълно безобразие и безхаберие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Юнион Ивкони - пълно безобразие и безхаберие

Мнениеот Miki » Нед 21 сеп 2014 10:49

Още не мога да повярвам какво се случи тази сутрин! Съпругата ми в Четвъртък отиде до Албена и днес трябваше да хване автобуса обратно за София. Подчертавам това и е четвърто или пето пътуване до Албена със същата фирма. Тръгна с двупосочен билет от София. Крайната дестинация на автобуса е Каварна, пътниците за Албена всеки път досега слизат и се качват на едно и също място - някакво кръгово съвсем близо до Албена. Отивайки натам са я оставили на същото място както винаги. Днес трябваше да хване автобуса в 10:10 часа, застанале е там още в 9:30. Автобуса е минал, жена ми се е размахала, но автобуса не е спрял и е отминал. Съответно ми звъни да намеря телефон на фирмата и да се обадя да питам какво става и защо автобуса не спира. На телефоните, обявени в страницата на Юнион Ивкони (от типа за връзка с вътрешни линии натиснете 1, за връзка с еди какво си натиснете 2, 3 и т.н.) след може би двадесет опита накрая успях да се свържа с международни линии, откъдето не можели да ми помогнат, понеже нямали връзка с колегите си от вътрешни (впоследствие разбирем, че в Неделя изобщо няма кой да ми видгне на вътрешни, понеже нямало дежурен в Неделя!!!) Звъня на офиса в Каварна - никой не ми вдига. Най-накрая се свързах с една от касите в централна автогава София, където жената ми даде телефона на шофьорите в автобуса. Звъннах, вдигнаха ми и разговора протече така:
- Добър ден, извинявам се много, но жена ми е чакала да я вземете от Албена още от 9 и половина, защо не сте спряли да я качите?
- Къде е чакала жена ви?
- Както всяка година на кръговото, където е и слязла на отиване.
- Ами трябвало е да се качи от автогарата (жена ми изобщо не знае, че имало автогара).
- Е господине никой не ни е казал нито на мен, нито на жена ми, че има промяна (ако има такава) нито при закупуване на билетите на касата в София, нито слизайки от шофьора на отиване.
- Това не е мой проблем.
- Като сте видяли ви да маха жена с багаж на място, където сваляте пътниците, а и ги качвате какво всяка година до сега защо не сте спрели? Сега жена ми как да се прибира от другия край на България?
- Да се е качила от автогарата.
И най-нагло ми затвори.
Разговора се проведе в 10:53 ч.
В Понеделник ще напиша оплакване до фирмата, но ме съмнява да има ефект.
За в бъдеще повече никога няма да ползваме автобусите на Юнион Ивкони (а и не само ние, съдейки по многобройните оплаквания от други).

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Юнион Ивкони - пълно безобразие и безхаберие

Мнениеот anonym0us » Нед 21 сеп 2014 11:09

Много съжалявам за случката колега, лично и аз съм доста разочарован от тях, но по-друга причина.
Нямах закупен билет за двете посоки, и на връщане ги чакам, там където ме спряха на идване.
Чакам рейса 40 мин. по-рано, гледам го идва и не спира, махам даже леко излиам на платното (това става в София, на главния булевард) и тоя ми прави с ръцете "Плетеница с пръстите" дефакто нямало място. Е все едно до Благоевград, няма да слезе никой, няма как да не качиш човек, при положение, че няма правостоящи в рейса.
Знам, че няма право, но по-натам се ще слезе някой, и ще седна на неговото място.
А да не разказвам, как шофират, все едно возят трупи а не хора.
Подкрепям те с две ръце, но тогава не ми дойде на ум, да пусна жалба.
Моя съвет е да разбереш, кой е караш рейса на идване, и кой на връщане, за да знаеш, с-у кой да пуснеш оплакване. Но не очаквай резултат. Ще кажат, че там няма спирка и т.н
Просто не живеем в нормална държава. А да ги питаш как спират на други места, без спирка и слизат пътници, няма как да ти обяснят. Тъпани с тъпани.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 21 сеп 2014 11:36

Возил съм веднъж с тея и ми беше за последно :death

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 21 сеп 2014 13:16

Никога ама никога не ползваите техен автобус ако пътувате за Германия примерно.Тотално остарели и амортизирани кошници.Отделно изключително тесни седалки.Абсурт е това за транспорт извън страната.Единствено по евтини билети по които се ловят балъци....

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 21 сеп 2014 18:38

Много пъти техни автобуси са ме озадачавали на пътя с неразумното си движение.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 21 сеп 2014 18:51

Преди години (още нямах автомобил) отивахме с настоящата ми съпруга (тогава още гаджета) на море. Закупихме си билети от същата компания.
Автобусът се управляваше като космическия кораб на Хан Соло по време на битка в продължение на 4 часа. Водачът (някакво изтрещяло леке в костюм) беше изключително вулгарен и див селяндур в костюм с канадска ливада и явно изгорял под мишниците (около 40 килограмов мъж). Караше почти прав и не спря да говори по телефона. Обиждаше пътниците и заплашваше с побой, изкъртване на зъбки и сваляне от автобуса пасажерите, които имаха неблагоразумието да си играят с копчетата за извикване на стюарда (обикновено деца с майките си). Товареше и разтоварваше багажите все едно е на нивата с картофите, държеше се грубо по време на почивките и направи курса София-Созопол за по-малко от 4 часа (тогава я нямаше магистралата).

Лично аз изключително много се забавлявах с това типче, но истината е, че ми направи лошо впечатление. Обратния курс беше ок ако изключим, че рейса беше пълна гробница.
Това май ми беше последното пътуване с автобус въобще :)

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 21 сеп 2014 19:07

Аз съм чувал ,че пренасяли автобусни части . Мой човек ги е снимал как шофьора и още един слагат дискове за автобус в багажното .

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 21 сеп 2014 19:47

sportul написа:Аз съм чувал ,че пренасяли автобусни части . Мой човек ги е снимал как шофьора и още един слагат дискове за автобус в багажното .

и това по какъв начин пречи на превоза на пътници??? и да не помислиш, че ги защитавам - всички превозвачи в родината ни са под всякаква критика!

Потребителски аватар
randity
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот randity » Пон 22 сеп 2014 14:36

По принцип, отнасят солени глоби когато спрат за качване/сваляне на пътник на нерагламентирано място. Въпроса, че толкова време жената слиза и се качва от там е друг. Дори да напишеш жалба, надали ще стане нещо. Все пак пробвай и я напиши, щото ако си малчим нищо няма да се оправи.

Мой приятел пътува до Германия преди 2-3 седмици. Реши да тръгне с автобус от тази фирма, защото искаше след седмица да ходи пак с колата и да спести някой лев. Прокле се хиляди пъти и се закле, че това е последното пътуване с рейс. Нещо от сорта на Сетра от 94г. големия снег със сложени телевизори на всяка седалка за замазване на очите. Оказа се, че външните им линии са по-керливи от колкото вътрешните :screwy

Та колега, пускай жалби и ги гони до край, все пак билета е двупосочен, а жена ти явно няма да изпозлва обратната посока => това са откраднати пари :newsm66

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 24 сеп 2014 13:32

Далеч съм от мисълта да ги защитавам тези, но по принцип си е ваша грижа да проверите има ли промяна или не. То ако се облягаме за всяко нещо да чакаме да ни предупредят по задължение, че има промяна, а не на добра воля... трудна работа. Аз някак си мисля, че ще се окажат съвсем прави. А автогарата е на 3 мин от колелото.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 24 сеп 2014 15:10

Е най-сетне някой да каже нещо за тия. Та и аз да си кажа на 31ви август 2014 какво се случи. Отивам на автогарата след работа(нощна смяна) като колега дойде 40 минути по-рано да ме смени, тъй като в сайта им пише, че автобуса тръгва от София за Димитровград в 8:00-Смяната ми е от 19:00 до 07:00. Дойде колегата, и газ към градския транспорт. Придвижих се до Централна авто-гара. Отивам на гишетата им и казвам, че желая 1 еднопосочен билето за автобуса в 8:00 до Домитровград. Нямаме такъв автобус- отговаря служителката. Аз пак повтарям каква услуга искам....Тя ми сочи надписите по гишето....гледам ит 8:30 има чак. Викам добре, айде ще вися 1 час на автогарата като цифкаа....Висях си аз всичко точно и 8 и 15 минути излизам от автогарата да чакам автобуса...при което виждам на 37ми сектор...кемпер със седалки :Mr Green Fun В действителност не беше кемпер, но тоя курник направо си наподобяваше на това....Както и да е, влизам в жалкото подобие на Бус...държа да подчертая, че маршрутките в София са с по-широки седалки една от друга и се пътува по-добре. Както и да е, викам до 12 часа ще изтрая със свити крака като женка....Да ама на излизане от София, започват да ме болят и крака и глава от виещия диференциал....тропащата задница и повдигащите се седалки буквално от пода....Баси дарака....провиквам се на шофьора да постегнат кемпера и го питам дали няма да се разпаднем....Усмихна се мислейки си, че го бъзикам....както и да е. Не стига, че не бях спал цяла нощ, а и трябваше да изживея кошмара на пътуванията си. никакво спане, скорост на охлюв....ужас! А иначе нали, плащам билет за автобус....ми да предупредят, че Буса тръгва в 8:30 и трябва да си направиш застраховка живот. Потресен съм. Пристигнах в 12:45.....умрял вече! Карай да е весело, и както колегата е направил и аз се опитах да се свържа със някой от централата, но греда. Никога повече Union Ivkoni

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Сря 24 сеп 2014 15:58

Юнион-Ивкони
union-ivkoni

:thumb_down :thumb_down :thumb_down

Преди съм ги ползвал когато бях студент, но са пълни......

Последна промяна от hooligans на Сря 24 сеп 2014 23:49, променено общо 1 път.
Причина: С активен линк им правим услуга, махнах го!

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Сря 24 сеп 2014 16:40

До колкото знам,билета (двупосочен) е отворен билет при тази фирма (важи 30дни от закупуването му),за разлика от ETAP където връщането е в точно определен де и час (и според мен е неудобно,и не практично).
Трябвало е да го презавери (по принцип половин час преди да се качи),в нейният случай според мен 1 ден по рано!
Така щяха и да и кажат от къде да хване автобуса,или тя щеше да ги уведоми от къде да я вземат!
По закон нямат право да спират насред път да вземат пътници,както и да ги свалят по същият начин!
(та от жалба,файда няма да има).

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Сря 24 сеп 2014 21:39

Много странно. Преди 2-3 години, когато нямах кола и бях студент ги ползвах редовно по маршрут София-Плевен и обратно. Никога не съм имал проблем с тях. Даже ги предпочитах пред всички възможни варианти по този маршрут, понеже всички останали обират някакви села и се прибираш по първи петли. С тях единствената спирка по пътя преди Плевен беше в Луковит. С Ивкони стигах винаги бързо (за около 2 часа и някакви минути) и не мога да се оплача от шофирането, а аз принципно съм много критичен. Караха винаги бързо, но разумно бързо без да създават излишни рискове. Може би самите шофьори са били опитни и кадърни. Ясно във всяка фирма има изгнили ябълки. Жалко.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 27 сеп 2014 19:29

Имах "удоволствието" да посетя офиса на въпросната фирма есента на 1998 г.
Тогава се занимаваха с уреждането на Шенгенски визи от холандското посолство и превозваха автоджамбази и желаещи да си купят коли в Холандия. От пръв поглед ми стана ясно, че не са читави типове и си намерих други и то много точни хора.
Възходът им беше як и стремителен защото шефът им Ивайло стана комбина с турче син на депутат от ДПС и то точно когато резняците бяха във властта.
Всичките далаверки се уреждаха през Министерство на транспорта, а там парламентарен секретар беше лицето Делян Пеевски! :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”