VW Vento MK3 94г - смяна на радио - преходник?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
VW Vento MK3 94г - смяна на радио - преходник?
Искам да попитам преходник от тая интересна букса към Евробукса къде мога да намеря и на каква цена? Искам да сменя радиото с друго с mp3, което имам от друг автомобил, но без да режа жици и да разбутвам цялото табло. Другото е някакво невзрачно Neo, но има mp3. С трансмитери качеството е отвратително. Оригиналното радио е някакъв касетъчен Panasonic.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: VW Vento MK3 94г - смяна на радио - преходник?
Тоя касетъчен панасоник НЕ е оригиналното радио, колата заводски си е била с евро букси. Виж да не са набутани назад.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Тоя касетъчен панасоник НЕ е оригиналното радио, колата заводски си е била с евро букси. Виж да не са набутани назад.
Ами някакъв Panasonic D30 върху него пише. Извадих металната шина, в която влиза радиото и локализирах свързана за интересната ми букса с преход евробукса, ако не бъркам. Такава...голяма, правоъгълна.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Моля някой да ми отговори на въпрос. Смених радиото с едно NEO с mp3. Евтиняче. На буксата му има синя жица, която е за захранване на активна антена. Отзад, зад радиото има букса за антена, която влиза в нещо като преход, в който от другата страна на Евро буксата излиза черна жица(свързана със синя на радиото). Проблемът е, че когато радиото е включено към антена през тоя преход, хваща по-зле, отколкото ако го пусна директно на антената преди него, а черният кабел дето излиза от него предполагам, че е захранване и е свързан със синият, който според схемата на радиото е за активната антена.. Някой може ли да ми отговори защо?
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Ако правилно те разбирам, с този кабел и по точно преходника, подаваш захранване към антената, което предполага, че тя би трябвало да е активна, тоест да има усилвател.
Ако е така, най вероятно има проблем в този антенен усилвател.
Не разбирам антената заводска ли е.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Milanov написа:Ако правилно те разбирам, с този кабел и по точно преходника, подаваш захранване към антената, което предполага, че тя би трябвало да е активна, тоест да има усилвател.
Значи с този кабел и през преходника се подава захранване към антената, поне така предполагам. Кабелчето е кримпнато към Евро буксата на колата, а преходникът е оригинален с логото на VW и надпис, че е от 94-та година. Изглежда е заводска. Обаче със старото радио нямаше проблем, а новото въпреки че е включен проводника, дето е за захранване на външна антена, нещо не ми се получава. Има ли как да се подаде по друг начин захранване или нещо не правя правилно? На новото радио съм му запоявал жиците към Евро букса, която купих, защото в комплекта имаше само буксата, дето влиза в радиото, а от другата страна не беше терминирана с никакъв конектор - просто жици, сам си ги свързваш по схемата на капака му. Получава се така, че през прехода с активната антена се получава по-зле, отколкото дирекно кабела дето влиза в преходника да го бучна в радиото, а не тоя дето излиза от него и би трябвало да е за антена на радиото.
И още нещо - защо радиото си остава включено, дори като колата не е на контакт? Как мога да го пусна най-лесно през коктактният ключ?
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Според мен не можеш нищо да направиш, на това НЕО му е скапан тунера, свържи антената както е най добре, явно при подаване на усилен сигнал тунера се "претоварва".
Нека кажат и колегите.
По вторият въпрос е важно как са свързани кабелите, имаш захранване постоянно, както и през ключа.
Нека кажат и колегите.
По вторият въпрос е важно как са свързани кабелите, имаш захранване постоянно, както и през ключа.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Milanov написа:...
Аз съм забелязал, че и старото и новото радио работи дори когато колата не е на контакт. А използвам оригиналната Евробукса на колата и нищо не съм пипал по инсталацията. Радиото е Neo cmr-1510 blue. Хваща станция вързано директно преди прехода, след него като го вържа хваща по-зле и примерно същата станция я чувам с шум.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”