Въпрос за спортни филтри на K&N
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Re: Въпрос за спортни филтри на K&N
Промяна няма да има.
Explode12 написа:snuupy93 написа:Имам въпрос. Карам Polo 6N 1.3 ADX мотор. Мисля на пролет да сложа спортен K&N филтър - кръгъл, на мястото на оригиналния. Дали ще се промени звука? На старата кола, която беше 1.0 бях сложил конусен и звука беше коренно различен.
Промяна най-вероятно ще има..дано обаче не очакваш да започне да реве като V8
Това е на старата ми кола 1.0 мотор, звука беше много плътен и във високите леко свистеше, беше наистина уникално за 1.0. Питам дали и на тази ще е така, тъй като няма да е конус, които да дърпа директно отпред, а ще е в кутията на стандартния филтър...
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Не бе пич, няма да е така.
- nurim
- Автомобил: astra g 17 dti ISUZU
- Двигател: y17 dt
колеги здравейте някои да има отзиви от ето тази модел http://prikachi.com/images.php?f=images/443/7034443k.jpg&sendlinks=1 ,интересува ме можели са пере чисти и мнения бивали го искам да го монтирам на дизелов агрегат .благодаря ви предварително колеги
-
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: 1.4 16V DOHC AFH 1998
Колеги дали ще има разлика на моето Поло 1.4 16V че и аз искам да си взема един спортен филтър :)
Благодаря ви предварително :)
Благодаря ви предварително :)
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Да си ъпна 100 годишната тема
Говорих с един младеж от vwvortex и той ми каза, че при тях избягват K&N при турбо мотори, тъй като се случвало турбото да засмуче маслото с което се маже филтъра след пране и давало жестоки проблеми. Препоръча ми конусни филтри на други две фирми, които като кит също бяха доста по-евтини (50%), но чакам да ми обясни те тогава с какво се третират след пране.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги , нали точно маслото "прихваща" прашинките или те полепват по филтъра ! А и като количество колко милилитра масло се ползва за омасляване на филтъра , че да е проблем за турбината ?! И последно , дали водещата фирма в производство на подобен вид филтри би си позволила д апроизвежда неща които не са съвместими с прякото им приложение и то в страна като САЩ където за най-малкото всеки би се проблвал да осъди производителя и то за мнооого пари?! 

- stefan gti
- Автомобил:
- Двигател:
Моите наблюдения от "спортния филтър" са следните- в БГ трябва по-често чистене, защото е мизерия - много прах. Ако не го чистиш често и не го омасляваш с този специалния препарат, частиците прах проникват и в твоят случай е ЗЛЕ за турбото. На мен лично ми се прецака дебиртомера от тази глупост! А той не беше евтин! Ефект има най-вече в главата на водача и в ЗВУКА. Това е. Успех