Сваляне на джанти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 13 яну 2007 22:49

wili98 написа:вдигаш от една страна.. подпираш с нещо стабилно.. да не е само на крик развинтваш всичкото болт..
подпираш яко колата отред отзад на задните гуми..

палиш, газ, вдигаш 20..
ковеш спирачки.. ако не паднат и не превъртят..
вдигаш 30.. 40..50.. до 60 давам гаранция, че ще паднат ;)
:shock :да: :lol: Смао гледай да превключваш скорости. Да не вдигнеш 100 на 1ва. :lol: :o
Тамън може да пробваш колко ще дигне. Един така блокира двигатела на мотор. :lol:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 14 яну 2007 3:31

Защо не пробваш да поразвиеш леко болтовете , и да напрвиш едно кръгче по Софийските дупки , и да се позасилиш и сучеш волана (мако дрифтинг) . Веднъж на служебната лада бях карал около1.5км докато усетя че нещо става с предна лява гума , като слязах и погледнах , стоеше само секретния болт , така че мисля че няма опасност да изпадне клелото .

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 14 яну 2007 11:30

wili98 написа:вдигаш от една страна.. подпираш с нещо стабилно.. да не е само на крик развинтваш всичкото болт..
подпираш яко колата отред отзад на задните гуми..

палиш, газ, вдигаш 20..
ковеш спирачки.. ако не паднат и не превъртят..
вдигаш 30.. 40..50.. до 60 давам гаранция, че ще паднат ;)
заедно с калника и бронята :lol: виждал съм ефекта

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 14 яну 2007 11:42

скоба колега!!!!!наи е безопасно!!!!!!!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 14 яну 2007 12:19

Ventoman написа:Защо не пробваш да поразвиеш леко болтовете , и да напрвиш едно кръгче по Софийските дупки , и да се позасилиш и сучеш волана (мако дрифтинг) . Веднъж на служебната лада бях карал около1.5км докато усетя че нещо става с предна лява гума , като слязах и погледнах , стоеше само секретния болт , така че мисля че няма опасност да изпадне клелото .

и дупките за болтовете на джантите си отиват скоропостижно, след това джантите за нищо не стават...

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Нед 14 яну 2007 13:34

vasstop написа:
Ventoman написа:Защо не пробваш да поразвиеш леко болтовете , и да напрвиш едно кръгче по Софийските дупки , и да се позасилиш и сучеш волана (мако дрифтинг) . Веднъж на служебната лада бях карал около1.5км докато усетя че нещо става с предна лява гума , като слязах и погледнах , стоеше само секретния болт , така че мисля че няма опасност да изпадне клелото .

и дупките за болтовете на джантите си отиват скоропостижно, след това джантите за нищо не стават...

Ммммм да. Може и да изпиташ "прекрасното" чуство да те изпревари собствената ти гума :lol:

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Нед 14 яну 2007 14:16

кока кола :lol:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 14 яну 2007 22:39

Aко не си намеря скоба ще пробвам с чука. Това да карам без болтове не мисля да го пробвам :roll:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 15 яну 2007 11:40

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 15 яну 2007 11:53

Абе не знам, колега с какво ще пробваш, дадени са доста идеи. Някои бих пробвал, други не, но не забравяй когато почнеш да ги прилагаш да почистиш хубаво от прахоляк мястото, дето са се 'споили' джантата и главината и да напръскаш обилно с WD-40

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пон 15 яну 2007 12:18

radotom написа:Абе не знам, колега с какво ще пробваш, дадени са доста идеи. Някои бих пробвал, други не, но не забравяй когато почнеш да ги прилагаш да почистиш хубаво от прахоляк мястото, дето са се 'споили' джантата и главината и да напръскаш обилно с WD-40

:да: И аз го брах този със задните гуми обаче. След малко бой с тръбата - паднаха - хубаво ги зачистих и двете повърхности - WD-40 и сега нямам ниакакъв проблем с махането им :)

ila
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на джанти

Мнениеот ila » Пон 15 яну 2007 17:59

CRX Racing написа:Някой може ли да ми даде съвет как да си сваля железните джанти (предните). Есента едно тарикатче с Опел ме прецака да му купя джантите за да си ги търкалям зимата. Не знаех, че централния отвор е по малък и ги нахаках като затягах болтовете :lol: Задните ги свалих с все барабана, разширих ги и са са екстра ама предните пробвахме с vaskoto1 и :( Или да ме насочите някъде където ще ми ги свалят.

в сервизите майсторите ги свалят само с бой! с дебела греда или тръба се удря гумата а не джантата, като преди това е вдигнато на крик и здраво подпряно. Действай! това е истината

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 16 яну 2007 18:27

Scarchu написа:
radotom написа:Абе не знам, колега с какво ще пробваш, дадени са доста идеи. Някои бих пробвал, други не, но не забравяй когато почнеш да ги прилагаш да почистиш хубаво от прахоляк мястото, дето са се 'споили' джантата и главината и да напръскаш обилно с WD-40

:да: И аз го брах този със задните гуми обаче. След малко бой с тръбата - паднаха - хубаво ги зачистих и двете повърхности - WD-40 и сега нямам ниакакъв проблем с махането им :)

Задните ги свалих с барабана и после с едно трупче и големия чук. Иначе преди да сложа джантите намазах отвора с малко грес, после ми казаха, че греста запичала...незнам :lol:
Искам да питам дали е възможно заради зимните гуми, да ми хлопат пластмасите вътре в купето...най-вече тавана?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 17 яну 2007 9:31

С тръбата ако блъскаш трябва да знаеш че се бие и от външната страна на джантата. :wink: успех

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 10 апр 2007 7:56

Да се похваля, че джантите ги свалих със скоба и то с малко зор. Ако някой има нужда от такава скоба, да пише ще помагам...

Последна промяна от CRX Racing на Вто 10 апр 2007 17:04, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”