От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот red.devilll » Чет 04 сеп 2014 22:33

Имат доста колега не са само толкова бензиностанцийт еим Имат само 3 в Санданско.А и в момент аотстъпката им над 100лв е 14 стотинки

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Пет 05 сеп 2014 19:11

Трябва да стана доброволец към "Държавната Агенция За Метрологичен И Технически Надзор" като "посетя" някоя бензиностанция,следващият път гърловината на резервоара ще е омазнена с полепнал прах от преливане :mhihi :mhihi :mhihi

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 22 сеп 2014 18:25

red.devilll написа:Имат доста колега не са само толкова бензиностанцийт еим Имат само 3 в Санданско.А и в момент аотстъпката им над 100лв е 14 стотинки

Наистина има такава отстъпка, но е на 50 лв., което е още по-добре.

Потребителски аватар
ka4o_pi4a
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ASV 2002

Мнениеот ka4o_pi4a » Пон 22 сеп 2014 19:49

Последните няколко пъти зареждам на ЕКО Благоевград на ул. Пейо Яворов (под хотел Езерец) и съм приятно изненадан от колата ми. Около 1 литър на 100 км. по-нисък разход имам в сравнение с ОМВ на ул. Димитър Солунски (срещу бирената).

pavlos
Автомобил: VW Passat 2.0tdi
Двигател: BKP 2006

Мнениеот pavlos » Пон 22 сеп 2014 23:11

В събота и аз заредих обикновен дизел от ОМВ-то срещу бирената и останах разочарован ,а по принцип 99 % от зарежданията са ми на ОМВ-та и досега не сам бил недоволен (зареждал сам и обикновен и мах моушън ) .Ще взема да пробвам Ром петрол и Еко .

bonevm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonevm » Сря 24 сеп 2014 18:57

Да попитам и колегите от Хасково къде ходят да зареждат нафта. От скоро съм с дизел(AFN 110hp.) и искам да чуя вашите впечатления.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 24 сеп 2014 23:12

Ти па с тоя всеядния дизел ще се чудиш , майката му е да е бистра ( чиста) само , да няма примеси/утайки . Добавяш на резервоар нафта ( 50л прим ) до половин литър от най-евтиното двут. масло и пееш . Няма какво да му мислиш и чудиш !
Аз където и да заредя , която и да е бензиностанция, все си върви на бургия , голямо прасе си е АФН-а :bowdown Аз си продължавам от Лукойл Рз до автогарата , на път ми е , удобно ми е , от евтиния им дизел , не щото не ми се дават повече пари , ами щото съм го пробвал и ефекта е , че няма ефект ( разлика) , все толкова си папа и върви , ся за за КР или ПД мотор може и да има нещо...ама за ТДИ роторно :no Чета разни коментари , че имало уж разлики при някои колеги , къде по-малко горяло , къде по-тиха колата .... нека се посочва и колата в коментарите за да има яснота , но отсега съм сигурен ,че има и доста доза самовнушение .
Единствената разлика , която усещам по моя АФН е когато бича в немско с тяхна нафта ( и то не някакъв премиум дизел , ами обикновения им ) . Ама в Бг.....

russlan_z
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот russlan_z » Чет 25 сеп 2014 0:20

Не съм много съгласен че разлика няма. зареждам предимно ромпетрол, мога да споделя че след някои зареждания започва да пуши повече, не че не върви, но пушеците стават набиващи се на очи. Случвало се е и да зацапва бързо турбина и то при предимно извънградско. Миналата есен се убих да сменям вакуум маркучета, мерих вакуум на помпата и какво ли още не, докато не дойде ред за зимната нафта - изведнъж турбината спря да пренадува. От еко в добрич двигателя стана осезаемо по-шумен, отвратителлно боботене след 2000 оборота. Направо като започнат промоциите и ми настръхва косата.
Спасението е да пробваш различни бензиностанции. Даже във варненския ромпетрол имам чуството че на различните колонки е различно. Ама това вече и на мен ми прилича на самовнушение.

между другото минала есен забелязах, че има колеги във форума със същия проблем, а именно турбини, които не правят налягане след настъпване на газта, а надуват изведнъж след кратък размисъл. Който проблем мистериозно изчезна като теми някъде месец декември ...

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 25 сеп 2014 1:12

Слагам само на OMV maxxmotion diesel, въпреки че наскоро ми споделяха че добавката рядко стигала до цистерната с горивото, но все пак съм доволен от нафтата. Колата върви много добре, не пуши(изпушва черно, ама като я настъпя няма как със чипа) и стига да не зареждам на OMV на ул. Мир(във Варна) разхода ми е доста добър, просто на тая бензиностанция не спряха да ме цакат в количеството гориво.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 25 сеп 2014 10:16

Обикновено си наливам от Ромпетрол и винаги от кюнеца мирише на онази типична за повечето ТДИ (без филтър за твърди частици) миризма - нещо като автобус. Наложи ми се обаче оная седмица на налея от евтината нафта на ОМВ. Веднага ми направи впечатление, че миризмата от ауспуха е друга - някак си не мирише така на изгорял дизел. Разбрах, че на ОМВ блъскат повече био дизел и вероятно разликата идва от там.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 25 сеп 2014 10:29

По принцип, да слагат повечко био дизел. Като сменях филтрите и си окъпах ръката в нафта(max motion) доста си миришеше на риба...

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Q8
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Чет 25 сеп 2014 19:03

По принцип да, слагат повечко био дизел? Това ли искаш да кажеш, че където си сложил запетаята сега не става ясно?

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 25 сеп 2014 19:26

Съжалявам, бях малко сънен :mhihi . Слагат повече био дизел, но честно казано не ми пука особено. Доволен съм от нафтата от към вървеш и пушилки(или по-точно от липсата на такива), но май ми гори малко повече с нея отколкото на ромпетрол.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Нед 28 сеп 2014 10:11

От известно време карам само с ромпетрол заради отстъпката от 10 ст. а и заради добрите отзиви тук и не само тук!За сега съм доволен и като вървене и като разход,но на скоро научих че примерно в Варна не всяка бензиностанция на която пише ромпетрол всъщност е истински ромпетрол!Някой от тях само носят марката, но продават всякакви горива но не и тези на ромпетрол!Та ако някой е запознат кои точно предлагат въпросните горива и кои не, нека да сподели,ще ни е от полза!

russlan_z
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот russlan_z » Нед 28 сеп 2014 15:54

Тази над метро беше първата и единствената бензиностанция на ромпетрол във Варна.
След това ромпетрол си (разпро)дадаха бензиностанциите и започнаха да реаботят на франчайз, и тогава се появиха другите - в младост до гарвана (бившата Бенита), до топливо, до затвора и т.н.

Върни се в “Дизелови агрегати”