Kerio WinRoute Firewall - настройка ?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Kerio WinRoute Firewall - настройка ?!

Мнениеот Angeljordan » Пон 15 яну 2007 13:10

Здравейте колеги,
Наскоро си смених ОС- а на сървъра от Linux на WinXP. Подкарах Апаче-то и Керио Майл сървъра. Хакнах му и Kerio WinRoute Firewall.
с Интернет-а и локалната мрежа никакви проблеми. Всичко е тип топ. Проблема идва като се опитам да стигна до FTP или Http от други компютри. Всичко е блокирано от Firewall-a... Т.е. яко съм заключил всякакъв достъп отвън. Е аз пък не искам да е така. Четох, четох. Мислих - променях пусти му настройки и ... ЕФЕКТ НУЛЕВ! Ефект има само като изключа Firewall-a. WIN-ят Firewall e изключен.Ако някой е по на ТИ с тази програма моля за едно рамо... Искам PING- опцията да си работи. Искам да се виждат FTP и HTTP портовете. Обаче явно не мога се справя сам :(
Версията на програмата е 6.2.2

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пон 15 яну 2007 13:32

Провери дали има Port Forwarding и задай портовете за http и ftp да ги прехвърля на твоя комп. За пинг - трябва да позволиш ICMP.

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Пон 15 яну 2007 14:22

Това е Контролният панел. Не видях никъде Port Forwarding
А това ICMP уж трябва да е позволено ?!
Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 15 яну 2007 17:17

Виж windows-кия firewall дали не е останал включен ...той също ги блокира .... Десен бутон на конекцията, Change Windows Firewall Settings > Advanced > избираш адаптера > Settings :) мен ако питаш освен windowsс-кия друг не е нужен :)

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Пон 15 яну 2007 17:58

Angeljordan написа:Ефект има само като изключа Firewall-a. WIN-ят Firewall e изключен

Свалих си ръководството, сега се мъча да донастроя. Постигнах PING :lol:
Обаче още не си виждам сайта и FTP-to.
Не ми се работи с WINDOWS-ят FIREWALL, понеже нямам идея как да го настроя. Пък таз програмка дели нета, изживява се като PROXY като Антивирусна и не знам си още какво. Абе програмата е бетон, но ще падне четене докато я настроя както аз искам... Или както казваше един познат "Ще падне Е.не, но иска Чакане"(Ударението на Чакане е на първото А).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”