крушки за въздъховодите...помогнете.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
pesho_passata
Автомобил:
Двигател:

крушки за въздъховодите...помогнете.

Мнениеот pesho_passata » Вто 23 сеп 2014 15:26

Колеги здравейте....
Имам Пасат Б5.5, 2004 година и днес си разглобих въздуховодите на парното в купето, за да сменя крушките, тъй като иконите не ми светяха т.е. светеше само едната другите са изгорели. Но се оказа, че там където живея в нито един магазин не знаят за какво става дума и след като им покажа крушката почват да дават на заето. Крушката не е безцокълна, е с пластмасова приставка с която върви самата крушка.Двете части са неразделни.
Някой може ли да ми каже от къде да си взема такава крушка или поправят ли се старите по някакъв начин.

Потребителски аватар
eclipsee
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI 2008
Двигател: BKP

Re: крушки за въздъховодите...помогнете.

Мнениеот eclipsee » Вто 23 сеп 2014 15:51

Здравей , преди време и аз имах такъв проблем но Авенсис. Крушката много прилича на тези без цокъл, но на има много малък такъв.

Ако е същата, много внимателно можеш да отделиш крушката от цокъла, след което да си вземеш крушка от магазините за ел. компоненти например на "Конрад" има с/у баня Мадара. Внимателно слагаш крачетата и изрязваш това което е излишно от тях.

Надявам се да съм бил полезен.

Успех.

п.с. Сложи снимка, по лесно ще.

VAG_MANIA
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: asz 1.9TDI 131

Мнениеот VAG_MANIA » Вто 23 сеп 2014 16:20

Здравей, крушките ги има в представителствата на VW, но цените мисля, че бяха от порядъка на 10лв! Аз сменях моите с обикновени 1.2W от порядъка на 0,5лв, като за целта се ползва същия цокъл и много фин поялник. Оказа се, че светят по-слабо от оригиналните. Може да пробваш с круши 2W. Успех.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 сеп 2014 19:16

Не е ли по добър варианта да се набута диод на мястото на лампата!?

pesho_passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_passata » Вто 23 сеп 2014 21:07

Здравейте отново колеги.
Благодаря на всички които ми дадоха съвет.
Послушах Vag mania, като сложих двуватови без цокъл крушки. Не питайте каква пипкава работа е, махането на старите лампи става лесно с по здрава игла,но същите, оригиналните са запоявани с ток,а не са споявани с поялник :).За целта купих един поялник и изпилих човката до нивото на игла/по-голяма/и се получи. Та съвета ми е ако някога ви се наложи да сменяте и вие слагайте не диоди, а без цокъл крушки два вата, резултата е много добър.Успех.....

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 24 сеп 2014 12:37

@ pesho_passata Off. Друг път , ако ти се наложи в "Конрад" има поялничета на 12В с накрайник като игла. По спомени бяха 8Вт. Идеални са за тази цел.

Със светодиоди става вечно / бели ярки светодиоди с диаметър 3мм/. През 06.2012г. си играх и правих таблото си със светодиоди заради изгорял регулатор в самото табло.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”