Какъв? Карб клийнър ли? Аз не бих го ползвал. Има един спрей за сензори специално, като напърскаш се изпарява мигновенно и не оставя следи.
Мисля, че карб клийъра е доста агресивен. Ако намериш спрея за сензори е най добре. Мисля, че струва 10-15 лв., нещо такова и определено не си заслужава за едно пръскане. Ако имаш познат или минеш покрай някой сервиз, те със сигурност имат и ще ти го пръснат евтино. Аз така направих.
Почисти го този сензор, но проблема е малко вероятно да е от него. Аз смених 3 и разбрах, че са страшно издържливи и корави, просто няма какво да им се счупи, освен ако някой не ги е прецакал принудително. Ако сензора не работи ще го даде, като грешка! На теб ти дава детонационен датчик, а ти чистиш мапа, каква е логиката?
По скоро виж кое ти бърка мапа?! Аз бих хванал един спрей и ще пръскам да видя дали ще вдигне обороти, ако ги вдигне значи смучи въздух, предполагам са ти известни местата, където това се случва доста често.
Щом клати обороти е много вероятно да е въздух, а и мапа ти мери точно количеството въздух, като изключиш мапа няма какво да мери и екуто си задава някакви усреднени стойности, така мисля аз.
Чел съм стотици теми и при клатене на обороти е или дросел клапата (стъпков мотор) или неизмерен от МАПА въздух!
Огледай уплътненията става и с дездорант или с карб клийнъра, но да не е много горещ двигателя да не запалиш нещо!