Добър вечер, VW фенове :)
Имам оферта да закупя Seat Cordoba с 2.0 ABF Двигател.
Но имам някои притеснения, които бих искал да ми разясните..
Колата, която имам възможност да закупя е от същата област, в която и аз живея и съответно няма да има нужда от пререгистрация, а само прехвърляне.
Колата е с талон, в който пише,че двигателя е 1,9 90к.с. , той съответно е 2.0Л 150+
следователно ще плащам данък за кола 90 коня, а тя е 150+
Изчетох доста теми както в този, така и в други форуми, но никъде не намерих въпрос сходен на моя. Намерих само такива, в които се пита за регистрация на автомобил,а този вече е регистриран...
В големия талон срещу код на двигателя, пише: БЕЗ НОМЕР.
Въпросите ми са следните:
1. Ще имам ли проблеми при евентуална бъдеща продажба ?
2. Ще мога ли спокойно да минавам ГТП ?
3. Ще имам ли проблеми ако бъда спрян и при евентуална проверка се установи,че имам разминаване в конските сили? (Последният въпрос е малко риторичен, но все пак..
п.с. Искам предварително да се извиня,ако темата не е пусната в правилния раздел и не отговаря на правилата.
Желая ви хубава вечер.

Въпрос относно покупка на автомобил със сменен двигател ..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос относно покупка на автомобил със сменен двигател
Такъв мотор 1.9 90к.с. бензин няма, като за начало (не си уточнил, че идва реч за такъв, ама все пак да отбележа).
1. Дали ще имаш проблем при бъдеща продажба е трудно да се каже. Аз например кола със сменяван мотор не бих си купил при никакви обстоятелства, освен ако не е с изряден документ.
2. Пак е относително, но ако има някой разбиращ малко от малко може да се заяде, като отбележи, че това не е същият мотор (разликите са очеизвадни).
3. Едва ли някой ще тръгне да ти гледа под капака като те спре. Но не си питал най-важното. Какво правим при ПТП. Да речем направиш някоя Q7ца почти тотална щета, а недай Боже да има и ударени хора. Ако следствието докаже,че моторът е друг - жална ти майка
1. Дали ще имаш проблем при бъдеща продажба е трудно да се каже. Аз например кола със сменяван мотор не бих си купил при никакви обстоятелства, освен ако не е с изряден документ.
2. Пак е относително, но ако има някой разбиращ малко от малко може да се заяде, като отбележи, че това не е същият мотор (разликите са очеизвадни).
3. Едва ли някой ще тръгне да ти гледа под капака като те спре. Но не си питал най-важното. Какво правим при ПТП. Да речем направиш някоя Q7ца почти тотална щета, а недай Боже да има и ударени хора. Ако следствието докаже,че моторът е друг - жална ти майка

Благодаря за адекватното мнение, колега.
Интересно тогава как това чудо е регистрирано без проблеми ..
Интересно тогава как това чудо е регистрирано без проблеми ..
- stefan4o
- Контакти:
Дали е регистрирано с тоя мотор? 

Регистрирано е ...
Става въпрос за този автомобил
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10603532_710455812324578_2165454342272912356_n.jpg?oh=370de42f7ef78c7a326c0c2119180364&oe=54D0CE43&__gda__=1421850619_d2427c9e1a61af0322460a03ab956156
Който преди година е бил регистриран без проблем в КАТ Хасково
Става въпрос за този автомобил
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10603532_710455812324578_2165454342272912356_n.jpg?oh=370de42f7ef78c7a326c0c2119180364&oe=54D0CE43&__gda__=1421850619_d2427c9e1a61af0322460a03ab956156
Който преди година е бил регистриран без проблем в КАТ Хасково
-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
Е щом в талона пише 90 коня,значи колата е регистрирана с този мотор,а не с големия.Правят се още тия работи с малко връзки.За да я регистрираш с големия мотор трябва да минеш технотест и тогава в талона вече ще ти напишат неговите параметри и ще плащаш по-големия данък
Явно не съм се изразил правилно .. Извинявам се.
Колегата, който писа пръв не ме е разбрал и може би за това спомена проблемите при евентуално ПТП..
Да, колата е регистрирана с малкия двигател 90 коня (аз имах предвид,че без проблем е регистрирана след продажбата от В.Търново към КАТ Хасково)
Документите са изрядни, освен разликата в конете..
Дано сега получа малко по-задоволителни отговори :D
Колегата, който писа пръв не ме е разбрал и може би за това спомена проблемите при евентуално ПТП..
Да, колата е регистрирана с малкия двигател 90 коня (аз имах предвид,че без проблем е регистрирана след продажбата от В.Търново към КАТ Хасково)
Документите са изрядни, освен разликата в конете..
Дано сега получа малко по-задоволителни отговори :D
Последна промяна от yan1ty на Сря 24 сеп 2014 19:49, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
1.9 90 коня - да не е регистрирана кат дизел?
Както Стефан каза, при ПТП ще изгориш кат калифорнийска вила!

Както Стефан каза, при ПТП ще изгориш кат калифорнийска вила!
Явно става въпрос за бензиновия 1,6 101 коня, но човека май много много не ги чатка.
Мисълта ми беше ако колата е регистрирана с малък двигател (скоро ще ми бъде ясно точно колко коня) и в последствие е сложен АБФ, и при регистрацията му може би още във Велико Търново в големия талон е вписано,че двигателя е БЕЗ НОМЕР.
И след това е продадена на лице от Димитровград, който твърди,че без проблем я е регистрирал в КАТ Хасково.. И сега поради липса на средства иска да се раздели с нея .
То стана една темаа ..
Мисълта ми беше ако колата е регистрирана с малък двигател (скоро ще ми бъде ясно точно колко коня) и в последствие е сложен АБФ, и при регистрацията му може би още във Велико Търново в големия талон е вписано,че двигателя е БЕЗ НОМЕР.
И след това е продадена на лице от Димитровград, който твърди,че без проблем я е регистрирал в КАТ Хасково.. И сега поради липса на средства иска да се раздели с нея .
То стана една темаа ..
- stefan4o
- Контакти:
Ако ти кажа моята Джета, дето я карам сега как се кьориха да й сверяват номерата на рамата и мотора, дето струва има-няма 1000 лева... говоря, когато я регистрирах в КАТ-Стара Загора. Аз лично бих пропуснал кола с неизрядни документи, каквато е тази. Имай предвид, че едно кофти стечение на обстоятелствата може да ти обърне живота на 180 градуса и това за някаква си купчина ламарина за 1000 лева преко сили. Не знам дали си струва. Ти си прецени.
Преди малко ми отговори човека с въпросната колица. Регистрирана е с двигател 74kw 1595 cm3
Благодаря ви за мненията.
Благодаря ви за мненията.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
е щом е регистрирана с двигател без номер няма никакви проблеми
Да и аз така мисля.. Просто не си зададох въпросите правилно и не ме разбрахте.
Човека ми каза, че в Кат Хасково майстора там при регистрацията я е огледал. Отворил капака, нищо не казал,
регистрирали я без проблем.
Също така ми каза, че са го спирали Пътни полицаи и не е имал проблеми.
Освен това, то днешно време има ли примерно едно ТДИ което да отговаря на конете. Единия с чип, другия с кулер и те така.
Днес даже ходих до Димитровград да ме повози и върви доста (спрямо моя АЕК е самолет :D)
Човека ми каза, че в Кат Хасково майстора там при регистрацията я е огледал. Отворил капака, нищо не казал,
регистрирали я без проблем.
Също така ми каза, че са го спирали Пътни полицаи и не е имал проблеми.
Освен това, то днешно време има ли примерно едно ТДИ което да отговаря на конете. Единия с чип, другия с кулер и те така.
Днес даже ходих до Димитровград да ме повози и върви доста (спрямо моя АЕК е самолет :D)
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Ако има един дето да го погледне ще каже, че това не е 1.6, от там може да ти започнат ядовете, защото новия мотор(абф-а) може да има номер и си го изял ама целия.По добре мини един технотест и да ти е мирна главата.не е страшно на технотеста.Дай още 300лв отколкото да береш ядове някой ден.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Твоя си работа, застрахователите ползват всяка възможност, за да не плащат.
Ама ще се кефиш на як мотор!
Ама ще се кефиш на як мотор!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”