Ходих на различни майстори и се наслушах на различни теории: помпа, електроника на помпата, дюзи, филтър, разбит колянов вал и др. излеяния. Преди два дни я закачиха за "пълна диагностика". Резултатите бяха идеални: без грешки, перфектна работа на помпата, и въобще идеални параметри във всичко измерено. И пак никакви идеи. На прибиране се наведох и натиснах педала на газта настрани докато се движех с около 1500 оборота на 4-та, и тресенето и придръпването изчезнаха. След това го пробвах на всяка скорост и при всякакви обороти и нямаше никакъв проблем, движи се плавно. Предполагам, че проблемът е някъде в педала, но идея нямам къде може да е и какво може да е. Това е проблема ми при движение.
На празен ход двигателят работи като "разпилена" бегачка, като създава усещане, че оборотите затихват и се увеличават

Някакви идеи какво да търся, че не ми се иска да прилагам метода на проба-грешка, както ми предложи един майстор.
Автомобилът е обслужен изцяло, сменени са всички филтри "отново" преди месец и нищо.
Благодаря!!