Кой ще ни пази децата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой ще ни пази децата?

Мнениеот nasko1978 » Пон 02 юни 2014 22:05

http://stznews.bg/djip-premaza-4-godishno-momchentce-na-peshehodna-zona-v-stara-zagora-13171.html

Къде е държавата???
Къде е полицията???
Къде е закона???
Къде са нашите деца,незащитени от никой???

На площада в Стара Загора ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ЛИНЧУВАНЕ НА ШОФЬОРА,а не всички да цъкаме с уста...............

ОКО ЗА ОКО ,ЗЪБ ЗА ЗЪБ . :dummy

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 03 юни 2014 14:03

Все пак някой се е опитал да му отвори главата на този цървул...
http://www.blitz.bg/news/article/271307
Явно не е било достатъчно

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 03 юни 2014 20:26

Аз лично имам страшно негативно мнение за Старозагорските шофьори... :thumb_down
Последния случая с детето(лека му пръст) чисто и просто преля чашата в мен......
Отдавна се каня да напиша такова мнение и с риск да ме намразят много старозагорчани това си е самата истина....... :mad

Имам чувството, че в Стара Загора книжки се раздават срещу "две килели млека от кварталния магазин" :screwy
Пешеходни пътеки, знаци като "Знак №1" и "Знак №36", колани, фарове, мигачи.....за 99% от имащите шофьорска книжка не съществуват :screwy

От близо 4год. съм съм старозагорски зет.......къде ли не съм ходил по тази България, такова малоумно шофиране като в Стара Загора никъде не съм видял.... :screwy

Недай си Боже...да излезна с жената и детето на разходка......то си е истинско преживяване :screwy
Стъпваш на пешеходта пътека с детска количка.....ей...Бога ми Малоумника няма да спре...минава в другото платно с риск за челен удар...но няма да спре...... или ще набие спирачки на английската кочина и така ще те изгледа, че сякаш си виновен че пресичаш на пешеходна пътека :screwy

Че и в София започнаха да се проявяват автомобили със СТ регистрация.....и пак на пешеходна пътека.....майка с две деца пресича.... ей Малоумника не спря...мина на "една боя разстояние".... щеше да стане мазало, добре че майката извади рефлекс и дръпна децата като видя що за идиот се задава :screwy

Същото се случи и с мен пак на пешеходна пътека.......СТ-Патка мина пред мен и "отлетя като Пуле пред майка си" :screwy

Жалко за страхотния град като Стара Загора, шапка свалям на кмета Живко Тодоров че се опитва да прави нещо, но града се съсипва се от идиоти, малоумници и простолюдие със селски манталитет.....за съжаление :screwy

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 03 юни 2014 20:33

Навсякъде е така за жалост!Страшно е!
Ела да видиш какво става по централните Софийски булеварди........прелиат със над 140 километра............и няма кой утепляк със радар да застане и ПРОСТО да ги глоби.

В Перник също е страшно,всеки ден ,всеки час..........

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 03 юни 2014 20:40

Колеги, за съжаление не е само там такава ситуацията, в цялата страна е така - нито манталитет, нито контролни органи :death
Жалко, че темата Идиоти на пътя е заключена, иначе бол примери бих могъл да дам... И тук във Варна е ужасТ - вече почва да ми писва от някакви момченца, кифли и други подобни изклесъци в последните Бенц-ове/БМВ-та и подобни да си мислят, че са безсмъртни и пешеходни пътеки, стопове, светофари и предимства да не важат за тях :banghead. Лека му пръст на момчето, но нищо не може да върне нещата назад заради една човешка простотия. Гледах в различни сайтове пишат убиеца бил бит, ударен с камък и подобни, но и това му е малко според мен... :censored2 :censored2 :censored2

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 04 юни 2014 10:43

Докато КАТ/МВР/общините не започнат да си вършат работата, а се оправдават с високо ограничение на скоростта и т.н., ще продължаваме да се избиваме. Чакам скоро някой да сгази на Витошка някой, защото си паркира черния жиб на пряко на пешеходната зона. Лошото е, че на никой не му пука, включително на нас.

Не знам кой държавен служител от Стара Загора попита дали да слагали бариери. Въоръжена охрана ще сложите, ако трябва!
С желание всичко става. Все едно са малко малоумниците в общината и в МВР, които подпират бюрата.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 05 юни 2014 10:03

nasko1978 написа:http://stznews.bg/djip-premaza-4-godishno-momchentce-na-peshehodna-zona-v-stara-zagora-13171.html
Къде е държавата???
Къде е полицията???
Къде е закона???
Къде са нашите деца,незащитени от никой???...

Една много хубава статия по случая:
http://m.standartnews.com/mneniya-komentar/paolo_i_virusat_na_bezhaberieto-240757.html

Дали шофьорът не е жертва на цялата ни система?
Не го защитавам, но отстрани не изглежда като някой 20 годишен джигит, или системно каращ пиян селяндур?
Ще се случва, докато държавата го позволява.
Докато агресията на пътя не води до наказания, докато институциите си затварят очите, когато им се бутне лев.
Докато ние самите не осъзнаем, че не е важно да караш 300 коня кола, а да стигнеш жив до точка "Б".
Без да познавам страните, в случая съчувствам на шофьора, защото и неговото семейство остава почернено сега.
Аз също съм бил на косъм да ударя неблагоразумни младежи, тичащи между колите и пресичащи улицата, за да хванат трамвай.
Защо няма по-строги мерки срещу всеки, който нарушава закона и правилата за движение - и пешеходци, и мотористи, и автомобилисти, и "бизнесмени", и политици.
Всеки е редно да погледне в своята паничка, преди да съди другите.
Жалко за детето, жалко за семейството му, жалко за всички намесени в цялата ситуация.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 05 юни 2014 10:40

Smeagol написа:Защо няма по-строги мерки срещу всеки, който нарушава закона и правилата за движение - и пешеходци, и мотористи, и автомобилисти, и "бизнесмени", и политици.

Защото никой не печели от това. Няма далавера.
Да пратя ли снимки от община в град София, около която няма свободен тротоар от паркирали коли на чиновници и се пазят нерегламентирани места със синджири?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 05 юни 2014 11:04

dermeister написа:Защото никой не печели от това. Няма далавера.
Да пратя ли снимки от община в град София, около която няма свободен тротоар от паркирали коли на чиновници и се пазят нерегламентирани места със синджири?

Няма нужда - всички виждаме ежедневно нещата.
При такава нелепа смърт на Запад ще вялят оставки на отговорните длъжностни лица.
Ще се търси сметка защо подобно поведение се позволява и защо шофьори ежедневно минават от там.
Кой и коя институция не си е свършила работата.
Но, тук вината поема един гражданин, който вероятно си е платил и данъците, които хранят същите тези чиновничета зад бюро.
Никой няма да накаже тях за немърливостта, за липсата на активност, за липсата на желание да свършат нещо.
И само като доказателство за това - подал съм жалба към Столична община за ежедневно пресичащи хора на Южната дъга на Околовръсното между Бояна и Драгалевци. Потенциални жертви и почернени семейства - 2 месеца НИКОЙ не е пипнал това - трябва ли някой да загине, за да се мисли какво може да се направи? Защо получават заплата хората във всички тези институции?
Утре може да сме ние почернените - и защо - защото някой пак не си е свършил работата.
Както трябва да съдят шофьора, така и трябва да подведат под отговорност съответните общински институции, че позволяват нарушения да се случват ежедневно.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Чет 05 юни 2014 20:03

колеги коя телевизия имаше коментарна рубрика в която се показваха снимки и клипове на граждани че искам да им изпратя това ...
https://www.youtube.com/watch?v=La3g9-WZMdQ&feature=youtu.be

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Чет 05 юни 2014 23:04

Искам да изразя искрени съболезнования към семейството на загиналото дете. Лека му пръст !!! НО НО НО ... Винаги е това НО. Защо винаги се отваря тази тема когато се случи нещо такова. Просто всеки започва да плюе шофьора. Вижте сега нито го познавам,нито го защитавам, виновен си е човека и това няма спор ... всеки трябва да си понесе последствията, но това е една дълга верига която много трудно ще се прекъсне. Беззаконие,манталитет ... това просто си ни е в кръвта .... всеки в удобен момент е готов да си плати за да се отърве без значение в коя сфера е ... така че това не зависи от нас ... нека веднъж платиш 100-200-300 лева глоба да видим другият път ще стане ли така ... нека полежиш 5 годинки ... ще направиш ли пак това. И в тъмница да го хвърлят човека, детето няма да се върне .... но това е една голяма верига ... Тъжно но реалност !!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 юни 2014 8:47

Аз не съм запознат като цяло със случая, тъй като не съм присъствал там. Но всеки, който е бил за малко в Стара Загора или живее тук знае за тая пешеходна зона на бул."Ц.С.Велики". По нея щъкат постоянно хора и най-вече деца. Редно е човек като прави маневра на такова забранено място, поне да се съобрази с това и да внимава, като очите му са на 8 отворени.
Моите съболезнования към опечаленото семейство на детенцето, не пожелавам на никого да изпитва това, което изпитват те в момента. Въпросът с наказанието е доста интересен казус. Да, и 100 години да лежи това няма да върне детето, но... има едно но. Ако му се размине какво би било първото нещо, което този човек би си помислил? Нека се досетим всички :gruebel Предполагам, че и на него му е доста тежко от станалото, но за съжаление всички носим отговорност персонално за своите постъпки. Затова сме индивиди, а не сме стадо, което да поеме вкупом вината.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 01 сеп 2014 15:22

Здравейте колеги.

Малко нова информация свързана с двете ударени деца на пешеходна пътека.

- От прокуратурата не са завели дело,защото децата нямали счупвания и са били в съзнание!
- От АЛИАНЦ са изплатили от училищната застраховака на Мелани "огромната" сума от
30 лева.................
- От БУЛ ИНС,където е застрахована шофьорката са предложили като обезщетение "ограмната" сума от 300 лева..........

ЩО ЗА ПОДИГРАВКА Е ВСИЧКО ТОВА !!! :stumm :screwy :scare3

Уморих се от безочието и безхаберието в тази държава!
Който оцелее,другите кучета ги яли.......

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Нед 21 сеп 2014 20:21

Кифлата ,която е блъснала децата се казва

МАЯ БОГОМИЛОВА ВЛАДИМИРОВА

директор на Централна ремонтна база - Перник ! :newsm66

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил: