Здравейте, колеги!
Скоро аз и мойта приятелка сме канени на сватба на един от най-добрите ми приятели и неговото момиче. Прерових нещата из интернет, но всички теми са стари. Колебая се между:
* подарък – някаква златна монета или малко кюлче - златото е много добра инвестиция за бъдещето;
* пари - тук въпросът е колко - виждал съм 2ма души да ходят на сватба с общо 30 лв, виждал съм и сам човек да подарява 5000 лв.
Ще очаквам с нетърпение мнения.
За сватба - пари(колко) или подарък?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: За сватба - пари(колко) или подарък?
Парата е по джоба....аз походих в последните години по сватби и имам стандартна тарифа
от 100 кинта. Мои приятели, които се жениха съм разпитвал, те ми казаха, че ако не броим роднините, в пликовете е имало от 20 до 100.
И аз бях на един от най-добрите ми приятели на сватба наскоро и вдигнах малко "тарифата".
Успех!

И аз бях на един от най-добрите ми приятели на сватба наскоро и вдигнах малко "тарифата".
Успех!

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колкото можеш - повече.
Води се и от куверта. АКо ресторантът и всичко ти е 200 лв. (казвам хипотетично) - няма как да им оставиш 100 лв.
Обичайно разходите на младоженците по един гост са в рамките на 50-80 лв., така че 100 лв. е напълно разумно
Води се и от куверта. АКо ресторантът и всичко ти е 200 лв. (казвам хипотетично) - няма как да им оставиш 100 лв.
Обичайно разходите на младоженците по един гост са в рамките на 50-80 лв., така че 100 лв. е напълно разумно

- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
подари им настолна лампа,но за детска стая с анимационни мотиви и некой лев за плик и си готов.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
щом се е стигнало да питаш във форума - по-добре изобщо не ходи
1. Няма да се чудиш какво да подариш
2. Ще спестиш някой лев
Или иди и мини метър с поздравителна картичка и рисунка на 500 евро.

1. Няма да се чудиш какво да подариш
2. Ще спестиш някой лев
Или иди и мини метър с поздравителна картичка и рисунка на 500 евро.

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Скоро ходих на сватба на един колега. Бях с жената и му дадохме общо 100 лева. От подаръци няма много смисъл - или няма да му хареса, или ще се дублира с някой друг - много е ангажиращо. Пък тъй с парите си е чиста работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Синът ми наскоро беше на сватба. Закупи на стойност около 160лв сребърни възпоминателни монети и един малък класьор.
Всичко е въпрос на лични финанси.Колкото лева да дадеш, гледай да са дадени "от сърце".
И да тропнеш едно хорце.
Всичко е въпрос на лични финанси.Колкото лева да дадеш, гледай да са дадени "от сърце".
И да тропнеш едно хорце.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Оставяш парички и това е 100 - 200 - 1000 според възможностите, инъче след сватбата хората ще има да се чудят на кого да си раздават микровълновите печки и прахосмукачките 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
пари колега пари това е,всичко зависи за кой град говорим,но поне 100лв.на човек
ако нямаш възможност,въобще не ходи да се излагаш,един куверт в софия е поне 50-70лв.,в провинцията и то по-малките градове е около 30-40-50лв.(говоря за от типа Лом,Монтана-мой колега прави сватба и от него знам)

ако нямаш възможност,въобще не ходи да се излагаш,един куверт в софия е поне 50-70лв.,в провинцията и то по-малките градове е около 30-40-50лв.(говоря за от типа Лом,Монтана-мой колега прави сватба и от него знам)
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Не знам финансовите Ви възможности, но можете да им закупите някакъв ваучер - за техника, спа процедури или дори за злато и сребро или друго - възможности много. На каква стойност, Вие си решавате. И да стане хубава сватбата 

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Това лято бях на 4 сватби - все на мои близки приятели.
100 лв. ако си сам мисля че е добре. Ако си с приятелка - поне 150. Както казват колегите по-горе поне да се покрие куверта и да остане нещо за младоженците, за да не стане като в тази песен:
Подарък - няма смисъл!
100 лв. ако си сам мисля че е добре. Ако си с приятелка - поне 150. Както казват колегите по-горе поне да се покрие куверта и да остане нещо за младоженците, за да не стане като в тази песен:

Подарък - няма смисъл!
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
аз мисля че подарък е по добре, но трябва хубаво да измислиш какъв да е, за да остане и да се помни дори след години,ако мислиш да отбиваш номера с настолна лампа , по-добре дай пари.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
qm_parket написа:Здравейте, колеги!
Скоро аз и мойта приятелка сме канени на сватба на един от най-добрите ми приятели и неговото момиче. Прерових нещата из интернет, но всички теми са стари.
Снимам сватби и съм виждал какво ли не. Това е подарък, зависи от теб. Колкото възможност имаш, толкова. Но ако имаш възможност за златото, това е най-добрия вариант. Златото ще те отличи малко или много от камарата хора които ще му дадат пликчета с пари.
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай парите в плика и си свиркай

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на мнението като на колегите, слагаш сумата според джоба ти и не го мислиш. Подаръци и те могат да си направят. Малко брутално звучи, но аз така мисля. На тези тежки времена, всичко в крайна сметка опира до пари. "Буаш 100 кинта У пликУт" и палиш Голфа и заминаваш на сватба. Подаръка, е малко кофти, няма да им трябва, или няма да запомнят от кого е, нали ще е опакован, а да го надписваш малко кофти. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”