Работа на нефтена платформа ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Работа на нефтена платформа ?

Мнениеот velinsl » Пет 15 май 2009 9:58

В чужбина се бачка повече от колкото в България

Така си е. Бачкаш по 8-10 часа, осигуряват те на 4.
Как може човек да работи по 4 часа на ден и да си мисли, че е работлив, а работата тежка и всичко това за колосалните 300-400лв и даже някъде и това са много(за 4 часа)?

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 15 май 2009 20:06

Понеже си купих Сеат като втора кола в семейството след Лада 7 , който е братовчед на VW,посещавам форума.Прочетох темата и щом The_Machine ме издаде, нека да попиша малко.
То изглежда, че само аз работя на нефтена платформа. Капацитет 20.000 барела/ден. И това е една малка платформа. Колко са платформите-незнам, но само около мен една вечер преброих 52 пламъка.
Трябва да се прави разлика между нефтена сонда и нефтена платформа. Когато е на твърда почва се говори за нефтена станция, което е същото като нефтена платформа, но на земя.
За 16г още не съм видял каква е работата на нефтена сонда.
Където съм аз, на платформата сме 40 човека, вкл. и готвачите, чистачите и лодководачите.
Белите сме четирима-Mениджър(OIM), Гл.инж, Нач.производство, КиА инж.,и Ел.инж.
Работен разговорен английски е задължителен,специализиран по твойто обзавеждане на добро ниво, по националност на компанията е препоръчителен втори език.
Работата за местните 2седм/2седм., а за нас белите-5седм/5седм. Заплата е добра за нашият стандарт, когато си в дома не получаваш нищо. Компанията те осигурява, плаща данъците. Застраховката ти е 200.000Е.
Работата е много отговорна, под непрекъснат стрес си. Защото 20.000 барела са много пари на ден и цялото оборудване, дори и кухненското оборудване е на твой гръб.
Ако считаш, че си подготвен за такъв ритъм на работа, имаш необходимият опит и квалификация може да се пробваш в някоя компания.Особено сега, когато се разработва Ангола, защото в Нигерия е несигурно положението, а Ирак е конфликтен район ако американците се изтеглят.
Ако имаш въпроси-питай. Но запомни, че в странате на капитала парите не се дават защото си красив или си син на някой. Поне там, където аз съм работил.

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Нед 17 май 2009 0:40

Lorisss написа:Здравейте чудех се къде да пусна темата и се сетих че този сайт има голяма посещаемост та питането ми е някой знае ли нещо по въпроса с работата на нефтена платформа трябва ли спецялно образование,курсове или нещо подобно моля всеки който знае нещичко да надращи едно коментче :)

Колега внимавай с обявите ,да не :banghead: ! Разгледай в интернет повечето са мошеници!
Ето ти цитат от статия в списание ТЕМА:
"купища петродолари "

Епидемия тръгна по младите българи - мерак да се качат на нефтена платформа и да печелят по 300, 400, 500 долара на... ден. Достатъчно е да внесат по 300 - 350 долара и си изберат длъжност - от инженер до готвач на платформата. И бързат момчетата, преди да са се разграбили най-сладките места. Схемата е позната - появява се фирма, пуска десетки обяви за зарибяване, събира парите и изчезва.

Инж. Манол Манолов - работещ в момента на нефтена платформа край Кувейт: „Неквалифициран българин не може ПОЖИЗНЕНО да започне работа на нефтена платформа. Само трима българи са работили досега на платформи и те имат стаж в нефтения бизнес над 20 години. За платформите се изискват специални сертификати, които се получават само в чужбина. Един курс струва 1500 долара. САМО ЕДИН българин има така наречения сертификат за оцеляване. А за Северно море, закъдето десетки фирми в момента набират кандидати в цялата страна, не мога да се класирам дори и аз - с 25 години стаж в бранша. На неквалифицираните работници на платформите плащат не по 300 долара НА ДЕН, както ги мамят фирмите-посредници, а по 150 долара НА МЕСЕЦ. 200 хиляди индийци чакат на пристанището в Бомбай да ги наемат за нефтени платформи."

Потребителски аватар
Lorisss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lorisss » Чет 28 май 2009 21:50

Аз съм наясно с това което искам малко е тъповато но един ден ще си кажа "сам си искарах парите" независимо дали ще съм работил за 300 400 или за 500 евро на ден може да се взимат яки пари ама и работата си е работа не съм сигурен обаче ще се справя ли с абсолютно всичко два езика,курсове,и т.н. ако нещо не съм го бачкал до сега покаже ли ми се един път и вече съм наясно с нещата но мисля че на платформите няма място за обяснения което ме навежда към мисълта "не си за там брато"

svetlin77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlin77 » Сря 19 авг 2009 10:45

kiril_bulgaria написа:Понеже си купих Сеат като втора кола в семейството след Лада 7 , който е братовчед на VW,посещавам форума.Прочетох темата и щом The_Machine ме издаде, нека да попиша малко.
То изглежда, че само аз работя на нефтена платформа. Капацитет 20.000 барела/ден. И това е една малка платформа. Колко са платформите-незнам, но само около мен една вечер преброих 52 пламъка.
Трябва да се прави разлика между нефтена сонда и нефтена платформа. Когато е на твърда почва се говори за нефтена станция, което е същото като нефтена платформа, но на земя.
За 16г още не съм видял каква е работата на нефтена сонда.
Където съм аз, на платформата сме 40 човека, вкл. и готвачите, чистачите и лодководачите.
Белите сме четирима-Mениджър(OIM), Гл.инж, Нач.производство, КиА инж.,и Ел.инж.
Работен разговорен английски е задължителен,специализиран по твойто обзавеждане на добро ниво, по националност на компанията е препоръчителен втори език.
Работата за местните 2седм/2седм., а за нас белите-5седм/5седм. Заплата е добра за нашият стандарт, когато си в дома не получаваш нищо. Компанията те осигурява, плаща данъците. Застраховката ти е 200.000Е.
Работата е много отговорна, под непрекъснат стрес си. Защото 20.000 барела са много пари на ден и цялото оборудване, дори и кухненското оборудване е на твой гръб.
Ако считаш, че си подготвен за такъв ритъм на работа, имаш необходимият опит и квалификация може да се пробваш в някоя компания.Особено сега, когато се разработва Ангола, защото в Нигерия е несигурно положението, а Ирак е конфликтен район ако американците се изтеглят.
Ако имаш въпроси-питай. Но запомни, че в странате на капитала парите не се дават защото си красив или си син на някой. Поне там, където аз съм работил.

Здравейте,

Това означава ли, че работиш 5 седмици на платформата и си 5 седмици в България?

И може ли по- подробна информация, какво реално е заплащането и къде и как може да се кандидатства.
Предварително благодаря.

kartogen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kartogen » Чет 07 яну 2010 22:29

Здр.Бих искал и аз да получа информася за Нефтена Платформа,как се кандидатства и какви документи ми трябват зарание ви благодаря.моля пишете ми на www.kartogen@gmail.com :D

plamenn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamenn » Пет 28 яну 2011 12:49

Как мога да отида да работя на нефтена платформа?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 28 яну 2011 13:09

plamenn написа:Как мога да отида да работя на нефтена платформа?

scare scare scare Като гледам как си написал държавата(макар и на латница),едвали ще те вземат scare scare scare

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 28 яну 2011 13:09

plamenn написа:Как мога да отида да работя на нефтена платформа?

TaМ приемат само хора, които могат да напишат името на собствената си държава правилно!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 28 яну 2011 13:13

bayspiro написа:Га бях млад и глупав и аз така правих - давах здраве за пари, сега давам пари за здраве ама не стигат пущините, пък и здраве няма. Ама като си се решил..... УСПЕХ

Много добре казано!

despinabs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот despinabs » Вто 30 сеп 2014 11:56

А за инженер на такава платформа какво образование трябва?

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 30 сеп 2014 18:26

Трябва да се прави разлика между нефтена сонда и нефтена платформа.....
Човекът го е написал много ясно.Умната със сондите че ще се разкатаете... :screwy

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Вто 30 сеп 2014 19:36

despinabs написа:А за инженер на такава платформа какво образование трябва?

Средно-специално.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 30 сеп 2014 19:47

Беше ми на акъла точно това да напиша ама се отказах :mhihi Колегата по горе си го каза правилно-шанса да се вземе българин без образование и език по изискване е едно на доста дълго число.А и да го вземат ще е за смешни пари които и тук се изкарват.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 30 сеп 2014 20:40

А и е само за някой без семейство... :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”