Пасат б4 1з проблем с вървежа - РЕШЕН !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ej0
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Пасат б4 1з проблем с вървежа - РЕШЕН !

Мнениеот ej0 » Пон 29 сеп 2014 17:51

Здравейте колеги.Проблема ми е следния:
Преди 1 седмица колата ми беше фурия мн хубаво набираше,но днеска забелязах,че колата не е както преди вече е много мудна смисъл настъпвам я на 3 или 4 скорост не дърпа както преди на ниските обороти грешки нямам засега чип също нямам не обичам отговорите"Ама ти ко искаш за това купе си е нормално",но не е преди колата си беше самолет но сега не е тей.Турбото си свири нормално днеска забелязах също от турбо пътищата към интеркулера меката връзка не беше много стегната и дишаше оттам стегнах я,но проблема си остана и забелязах,че малко повечко гори от нормалното.Моля за помощ !! :bishop :bishop

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Re: Пасат б4 1з проблем с вървежа

Мнениеот mastersound » Пон 29 сеп 2014 21:36

Добре някой клапан да е отказал да работи нещо :question При мене не върви като излезе тръбата с дебитомера където отива към турбото :mrgreen

Потребителски аватар
ej0

Мнениеот ej0 » Пон 29 сеп 2014 22:44

Хах ти ме срази,аз забелязах че имам теч на масло от турбото към интеркулера(съединенито) претегнах я,но същата работа утре може да я кача на ваг кома да видим какво ще каже той и ще споделя.Преди малко забелязах,че при запален двигател се чува фъскане от някъде въздух ли смуче незнам шума се чува откъм турбото някакви мнения :question

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Пон 29 сеп 2014 23:08

Няма шега бях във Варна и на връщане тръбата излязла ей тая кола не върви и върви дигам аз капак а бе нищо няма не се вижда нищо видимо и така бесен лека по-лека с 40-50 са прибрах и на 5тия спрях дигнах капака,че след толкова часа пътуване ми идеше да се гръмна :Mr Green Fun И видях,че просто е излязла тръбата сложих я и газ тръгна :screwy :mrgreen Иначе провери всички вакууми,съединения където има скоба всичко,че по принцип най-малкото нещо прави най-голяма мизерия :death

Потребителски аватар
ej0

Мнениеот ej0 » Вто 30 сеп 2014 17:03

Съединенито съм го оправил проблема си остана махнах буксата на дебитомера,за да видя дали работи оказа се,че бачка смисъл като го махнах колата си стана чист дизел просто ввече не знам къде да проверя моля за помощ :love.vwclub :love.vwclub :bowdown

Потребителски аватар
ej0

Мнениеот ej0 » Вто 30 сеп 2014 21:10

Колеги преди малко проверих актуатора дали работи като запаля колата (приятеля ми я запали аз наблюдавах актуатора) изобщо не мръда :scare3 с ръка пробвах пак неще Н75 клапана не се чува изобще дали от това може да е проблема.
И днес като се прибирах от работа исках да изпреваря една кола карах с 100км/ч и след 120 км/ч колата стана мн мудна смисъл не набира изобщо не влиза в авариен решим не пуши преди една седмица на прав път напраих 200км/ч сега хич го няма иначе 1,2,3 си набира добре,но 4,5 пълна мъка моля помогнете не мога да заспя разберете колата ми е всичко което си имам (кажи речи моя Дом комби е :mhihi )
аа и да не забрая мотора е 1з 90 коня :) :love.vwclub :bowdown

Потребителски аватар
ел.техника
Автомобил: GOLF4 TDI
Двигател: AGR

Мнениеот ел.техника » Вто 30 сеп 2014 21:51

Колега,турбото на 1z няма актуатор,а уестгейт.\Мисля,че той е постоянно затворен и се отваря само когато турбото разтоварва.Отваря го N75 с налягане от самото турбо.N75 трябва да тупти напрестанно.Ако не,е пътник и от това ти е проблема.Може да е блокирал и да праща налягане непрекъснато към гейта и той по рано да отваря,така да има недостиг към двигателя.Така разсъждавам аз.Дано и други да се произнесат.Не е лошо да направите една диагностика,тя ще си каже.Айде лека,и успех.

Потребителски аватар
ej0

Мнениеот ej0 » Сря 01 окт 2014 18:26

Колеги преди малко махнах всички гумени съединения и кфо да видя :scare3 маркуча което съм го отбелязъл беше разцепен имаше 1см отвор утре ще го сменя и ще ви кажа резултатите
Между другото колко би струвал такъв маркуч ? :gruebel :gruebel
(снимката съм я изтеглил от нета)
Прикачени файлове
Engine1.jpg

Потребителски аватар
ej0

Мнениеот ej0 » Сря 01 окт 2014 22:29

ГОЛЕМИИ БЛАГОДАРНОСТИ НА mastersound брат колата литна на 5тия 195 км/ч :screwy :Mr Green Fun проблема е решен mastersound-само остана да сменя горивния филтър(че е на бая километри) :mhihi утре вечер идвам с филтъра и с :beer да знаеш !!!
Голям човек си !!! :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”