Golf 3 TDI AFN висок разход..

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
shhhhh
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 TDI AFN висок разход..

Мнениеот shhhhh » Чет 02 окт 2014 18:14

Здравейте колеги. Карам афн от 3 седмици. В началото всичко беше наред с разхода , гореше сякаш прилично направих пътя Велики Преслав - Варна ( 150км),вкл. климатик с 20лв. Сега градско разхода определено се покачи , колата не върви сякаш както трябва получава се голям лаг при подаване на газ... или общо казано с 10лв ( 3,9лтра) минах едва 32км и колата угасна, което мисля че е доста завишена стойност за стоков мотор. Преди това карах 1з и спокойно си минахвах 50-60км градско. Карането е нормално , понякога понастъпвам :screwy

да допълня че колата загрява много бавно , карам по 1час докато вдигне стрелката за температурата до сега не съм я виждал на 90градуса , предполагам имам за смяна термостат може ли от него да вдигне толкова драстично разхода ?

Поздрави :c020

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Golf 3 TDI AFN висок разход..

Мнениеот samo_pechka » Чет 02 окт 2014 19:41

Какво направи колега , сега другите с такива мотори ще те емнат , че техните АФН-и горят по 5 кила градско и .... Сега сериозно , аз самият също карам коли с този мотор , градско си папат , особено на къси разстояния и в неблагоприятни режими ( постоянно студени ). За лагът, виж си вакуумите как са , предполагам си почел едно-друго за АФН и проблемите му- променлива геометрия турбина, Н75 , ЕГР клапан и т.н.
За загряването: възможно е да имаш термостат за смяна ( знай ,че мотор с директно впръскване има доста слабо топлоотдаване ), ако въпреки това ( при загряла леко ) не усещаш парно , може да имаш проблем с радиаторчето и/или клапите му ( дунапрена им )
П.п. ако очакваш да ти гори предимно градско в неблагоприятен режим ( късо разстояние / студена ) под 10 зимата и под 7,5-8 лятото , си оптимист .

Потребителски аватар
shhhhh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shhhhh » Пет 03 окт 2014 14:44

Колега смених маркуча за вакума защото беше изпокъсан , всички останали маркучи са в добро здраве , н75 си цъка , турбината си надува нормално но ми прави впечетление че има голямо забавяне особено между първа и втора предавка. Доколкото разхода сякаш в момента гори повече от 10 .. :wink Относно парното , усеща се топлина но стрелката не помръдва , трябва да покарам 1 час за да се вдигне до 70 градуса едва, на 90 не съм я виждал. :banghead

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пет 03 окт 2014 15:47

Пич смени си термостата!!!!Гарантирам ти че ще ти падне разхода!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 03 окт 2014 16:00

И им сипвайте повече нафта - какви са тия 4л :no После само ядове...

Потребителски аватар
shhhhh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shhhhh » Пет 03 окт 2014 16:19

Благодаря на колегата , термостата в най-скоро време ще бъде сменен :th_up
Относно 4-те литра колега , обичам да знам г/д колко киломера минавам с различен литраж , тъй като не вярвам особено на стрелката :th_up

Върни се в “Дизелови агрегати”