Пoкупка на VW, моля за съвет.
- danielstoqnov
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110 +
Re: Пoкупка на VW, моля за съвет.
Това 4х4 нещо не ми харесва като идея много много,но това си е лично мое мнение...всичко след 4х4 е двойно 

- hristov79
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател:
iron4o10 написа:Какво мислите за този?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11411240411711253&slink=7ohug2
Аз лично не бих си взел кола с вече сложена газова уредба. Предпочитам аз да съм първия, който ще я кара на газ.
Колега защо не погледнеш Октавия Комби 1.9TDI 90 коня има ги и след 2000г, докато Пасат след 2000г ще е задължително бомба-дюза, старото 1.9TDI е неубиваемо ако му сменяш редовно консумативите, окачването е на Голф 4, багажника е като на Пасат.
Статистиката на тези Пасати в Декра http://www.gebrauchtwagenreport.com/ си е направо притеснителна.
Не знам в тези 5000 бюджет дали е включено обслужването, смятай ги грубо около 1000лв - ремъци, ролки, водна помпа, масла, филтри, регистрация и други дреболии.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разполгам със 6к, заделил съм 5к максимум за кола и 1000 за обслужване след това.
Като 5 е максимума, ако е колата е наред, понеже имам идея да и взема и зимни гуми ако няма хубави.
Да и аз стигам до това заключение шкода с окачването на голф и размерите на пасат.
Колкто до помпа дюзата четох(тук във форума има тема), че доста се крадяла, заради доходоносните части.
Аз искам здрава кола и относително евтина за подръжка.
5 години карах голф 3-ка на гас и бях доволен, возията на шкодата предполагам ще е подобна.
От дизел се притеснявам, понеже и 3-те дизелови коли, които съм карал бяха служебни под 80к километри обслужвани в сервизи на производителя и т.н.
А и дизел доколкот знам се купува зимата, когато температурата е под -5 -10 градуса(като препоръка).
Такава ли препоръчваш колега?
http://www.cars.bg/c799839
Раглеждам сайта, за момента след 150к шкодата бие пасата...
Като 5 е максимума, ако е колата е наред, понеже имам идея да и взема и зимни гуми ако няма хубави.
Да и аз стигам до това заключение шкода с окачването на голф и размерите на пасат.
Колкто до помпа дюзата четох(тук във форума има тема), че доста се крадяла, заради доходоносните части.
Аз искам здрава кола и относително евтина за подръжка.
5 години карах голф 3-ка на гас и бях доволен, возията на шкодата предполагам ще е подобна.
От дизел се притеснявам, понеже и 3-те дизелови коли, които съм карал бяха служебни под 80к километри обслужвани в сервизи на производителя и т.н.
А и дизел доколкот знам се купува зимата, когато температурата е под -5 -10 градуса(като препоръка).
Такава ли препоръчваш колега?
http://www.cars.bg/c799839
Раглеждам сайта, за момента след 150к шкодата бие пасата...
Последна промяна от iron4o10 на Пет 03 окт 2014 20:24, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега колата изглежда добре, но лично мнение по-добре бягай от обявите "Внос Австрия", просто ги подминавай така без да ги разглеждаш дори щом прочетеш че е от Австрия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега.
Аз като цяло не искам да взимам кола от автокъща а от собственик.
Обявата просто е дадох като пример.
Защо иначе да подмивам обявите внос от Австрия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заради това което говорят всички, за колите внос от Австрия - бързо гният, а и още докато са внесени са им изгнили най-вече праговете, защото в австрия ръсят зимата яко сол и други химии. (не че тука не ръсят де). Основно като чуеш внос Австрия - аз си представям ръжда и кола на път към автоморгата. Иначе и аз съм на мнение че е по-добре кола от собственик, от колкото от автокъща - аз лично не бих си купил кола от автокъща. Пак да е нов внос, но да е от частно лице.
- hristov79
- Двигател:
iron4o10 написа:Благодаря колега.
Изобщо подминавай обявите от автокъщи.
Наскоро и аз бях в твоето положение да търся кола, моят съвет е - спести си времето за обикаляне на автокъщи и търси регистрирана и поддържана кола.
В крайна сметка вземи тази, която е в най-добро състояние, а това става с много обикаляне.
П.С. На мен ми идваше тежък съединителя на всеки Голф 4 или Шкода, в която се качвах. Накрая взех автомат и този проблем отпадна. Ако искаш хвърли едно око на темата която бях пуснал. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=426683
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега ще видя темата колега.
Мерси за инфото.
Аз също бих избрал автоматик, но се опасявам от "раздрънкана" скоростна кутия.
Иначе според мен няма по хубаво нещо от автоматика за градски условия.
Мерси за инфото.
Аз също бих избрал автоматик, но се опасявам от "раздрънкана" скоростна кутия.
Иначе според мен няма по хубаво нещо от автоматика за градски условия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги спрях се на 2 коли с един и същи мотор:
Шкода октавия 2000г 1,9 тди 90 коня и пасат пак 2000 година същият двигател.
От четенето разбрах, че двата двигателя са идентични, на пасата даже има интеркулер, единственото нещо по което се различават е окачването.
Търся от няколко дена усилено такава шкода, но не мога да намеря за сметка на това пасата със същият мотор има повече обяви.
Въпросът ми е пасата добър избор ли е?
Шкода октавия 2000г 1,9 тди 90 коня и пасат пак 2000 година същият двигател.
От четенето разбрах, че двата двигателя са идентични, на пасата даже има интеркулер, единственото нещо по което се различават е окачването.
Търся от няколко дена усилено такава шкода, но не мога да намеря за сметка на това пасата със същият мотор има повече обяви.
Въпросът ми е пасата добър избор ли е?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И двата имат кулери. Не се различават само по окачването , имат доста разлики. И двата имат + и - . Избери по-запазената 

- hristov79
- Двигател:
Вземи тази, която повече ти ляга повече на сърцето. После като даваш пари за ремотни да не те е яд, че ги даваш за някакъв дръгел.
Пасата най-вероятно ще е с повечко екстри.
Няколко дена усилено търсене ми се вижда малко, но всичко си зависи от късмета ... аз съм за Октавия.
Пасата най-вероятно ще е с повечко екстри.
Няколко дена усилено търсене ми се вижда малко, но всичко си зависи от късмета ... аз съм за Октавия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, така е колега за 1 седмица не очаквам д анамеря "читава" кола, но просто докрая на месеца трябва да взема нещо, понеже оставам без кола а на мен ми трябва.
Иначе и аз съм за шкодата, но няма много обяви за такъв тип мотор.
По какво се различават, нали и двете не са помпа-дюза, отновно двигателя?
Иначе и аз съм за шкодата, но няма много обяви за такъв тип мотор.
По какво се различават, нали и двете не са помпа-дюза, отновно двигателя?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Пасатът ползва "техника" на Ауди . Надлъжен мотор, многораменно предно окачване . Октавията - на Голф 4 ( ако не се бъркам ) може би с леко удължена база . Напречен мотор , обикновени носачи отпред . Моторите на Пасат и Шкода имат малки разлики , основно във вакуум помпата , водната помпа и др. Но принципно са мотори с роторно ГНП . И двата са много добри. Като возия/комфорт пасатът е малко по-добър . Но в практиката , ако и двата със стандартно окачване и комбита , буквално предлагат едно и също . Като поддръжка : на едно ниво са ( с уговорката че предното окачване на Пасат е по-скъпо ). Та затова написах което е по-запазено и добро , него да си купиш
. Успех.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за разяснението колега.
Аз съм се насочил към шкодата, по скъпа е, но е със сменен съединител.
Гледам и дизеловите зафири, но като чета проблемите във опел форума, май са доста ненадеждни(говоря за 2.0 дизеловият двигател).
Аз съм се насочил към шкодата, по скъпа е, но е със сменен съединител.
Гледам и дизеловите зафири, но като чета проблемите във опел форума, май са доста ненадеждни(говоря за 2.0 дизеловият двигател).
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”