БМВ 320Д да или не ?
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: БМВ 320Д да или не ?
То пък предното не затъва и не закъсва.
Не се поднася зимата,не зътъва в кал....
Всяка кола зимата е малка шейна.
Не се поднася зимата,не зътъва в кал....
Всяка кола зимата е малка шейна.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Определено зимата се иска малко чалъм да караш каквато и да било кола със задно.
Иначе съм бил свидетел как на 5 см сняг Е-46 не може да тръгне по супер лек наклон.На чичката зад БМВ-то му писна да го чака да си буксува,чукна му левия мигач и си го задмина като най-големия с някаква астра от старите.
А като се загледах БМВ-то беше със зимни гуми с приличен грайфер.Аз и още един човек го бутнахме и лека полека тръгна.
Обаче темата нещо тръгна в друга посока.Имаше подобна тема за БМВ дизел с не малко страници,предлагам на автора да я потърси
Иначе съм бил свидетел как на 5 см сняг Е-46 не може да тръгне по супер лек наклон.На чичката зад БМВ-то му писна да го чака да си буксува,чукна му левия мигач и си го задмина като най-големия с някаква астра от старите.
А като се загледах БМВ-то беше със зимни гуми с приличен грайфер.Аз и още един човек го бутнахме и лека полека тръгна.
Обаче темата нещо тръгна в друга посока.Имаше подобна тема за БМВ дизел с не малко страници,предлагам на автора да я потърси

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно ми е, на времето как са карали старите жигули и волги с летни гуми, и как не са затъвали?
Просто хората пускат моабети лабави и всички вярват на тях.
И предно предаване да е колата, когато спреш на наклон, дори и с зимни гуми, потеглянето е много на кантар.
Ако има лед, не вярвай да тръгнеш. Същото е и с задното.
Имам приятел с Мерцедес и той е със задно, и си го кара зимата. Но спреш ли на голям наклон задницата яко се мандахерца. Предното не се мандахерца толкова, защото има тежест от двигателя. Лично аз също съм затъвал с предно и с добри гуми, но така е, като се се почистват улиците.
А относно 320д по-добре 150 коня, защото 136 коня не ги хвалят нещо, не знам защо така.
Също така, е добре да го качиш на канал, да го погледнеш отдоло, ако е била колата джигитомобил, и е карана от безсмъртна бадка, погледни задния мост, да не е магерен, защото от дрифт-а, моста пада.
Не са лоши автомобили, просто попадат на пъпчиви и злобни келеши (да не се обиждат колегите)
Просто хората пускат моабети лабави и всички вярват на тях.
И предно предаване да е колата, когато спреш на наклон, дори и с зимни гуми, потеглянето е много на кантар.
Ако има лед, не вярвай да тръгнеш. Същото е и с задното.
Имам приятел с Мерцедес и той е със задно, и си го кара зимата. Но спреш ли на голям наклон задницата яко се мандахерца. Предното не се мандахерца толкова, защото има тежест от двигателя. Лично аз също съм затъвал с предно и с добри гуми, но така е, като се се почистват улиците.
А относно 320д по-добре 150 коня, защото 136 коня не ги хвалят нещо, не знам защо така.
Също така, е добре да го качиш на канал, да го погледнеш отдоло, ако е била колата джигитомобил, и е карана от безсмъртна бадка, погледни задния мост, да не е магерен, защото от дрифт-а, моста пада.
Не са лоши автомобили, просто попадат на пъпчиви и злобни келеши (да не се обиждат колегите)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Е все едно не помня със жигулката какъв зор беше зимата.
Имаше един номер с две торби цимент или няколко бордюра в багажника,ако ще пътуваш във сняг,иначе вее задницата като малка мръсница на летен лагер в Китен
При бенца и БМВ-то е много по-добре понеже са по-тежки и с повече системи,но пак им е зор в снежец.
Имаше един номер с две торби цимент или няколко бордюра в багажника,ако ще пътуваш във сняг,иначе вее задницата като малка мръсница на летен лагер в Китен

При бенца и БМВ-то е много по-добре понеже са по-тежки и с повече системи,но пак им е зор в снежец.
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Дори и да си 6х6 като си неграмотен, пак ще затънеш.
Мен ми харесват като визия, изработка и всичко останало. Части има колкото искаш за 320Д, а консумативите са на нормални цени.
Най-честите проблеми при тези коли са, да късат колянов вал, и ако го е карал някой Racer("състезател") вероятно си е заминал задния диференциал, иди в някой Сервиз да я прегледат дали има луфтове, дупки, удари и т.н.
Гледай ако е възможно от една и съща бензиностанция да сипваш Дизел, което ме подсети че доста често топят бутала.
Дори и 330Д късат колянов вал.
Най-важното е как е гледана колата и как е карана!
Взимай някоя запазена и бягай в Madness за ремап, много приятно вървят като станат около 200к.с.
320D след ремап от Madness от 150HP стана на 183HP и 390 NM!
Бих си взел, но ако беше 1.9 TDI ARL
.
Мен ми харесват като визия, изработка и всичко останало. Части има колкото искаш за 320Д, а консумативите са на нормални цени.
Най-честите проблеми при тези коли са, да късат колянов вал, и ако го е карал някой Racer("състезател") вероятно си е заминал задния диференциал, иди в някой Сервиз да я прегледат дали има луфтове, дупки, удари и т.н.
Гледай ако е възможно от една и съща бензиностанция да сипваш Дизел, което ме подсети че доста често топят бутала.
Дори и 330Д късат колянов вал.
Най-важното е как е гледана колата и как е карана!
Взимай някоя запазена и бягай в Madness за ремап, много приятно вървят като станат около 200к.с.
320D след ремап от Madness от 150HP стана на 183HP и 390 NM!
Бих си взел, но ако беше 1.9 TDI ARL

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Честно,кажи ми колко често късат колянов вал,още повече 3.0д,да не го бъркаш с тдс-а, или пак си говорим ей така.
320д 150 има един осовен недостатък, но никой от 2 страници не го спомена- вихрови клапи (или така наречените пеперудки)махат се за 1 час и си караш, ако не- рискуваш мотор.
Това за нафтата, бе удачен съвет, защото лошата нафта съсипва дюзите и от там са стопените бутала
П.П. 320д 136 не го гледай, с роторна помпа е и е леко проблемно.
П.П А относно коляновите валове, кажи на приятелите си дето много ги чупят, че имам и ще им го дам на половин цена. Това щото много се търси
320д 150 има един осовен недостатък, но никой от 2 страници не го спомена- вихрови клапи (или така наречените пеперудки)махат се за 1 час и си караш, ако не- рискуваш мотор.
Това за нафтата, бе удачен съвет, защото лошата нафта съсипва дюзите и от там са стопените бутала
П.П. 320д 136 не го гледай, с роторна помпа е и е леко проблемно.
П.П А относно коляновите валове, кажи на приятелите си дето много ги чупят, че имам и ще им го дам на половин цена. Това щото много се търси

То това не е недостатък, понеже тези клапи ги има и в следващите модели. Просто са ги направили недадеждни и лесни за счупване, оттам поразии по мотора. На моята ги махнах, кога колата беше близо 300 000 км. и като ги видях, бяха перфектни, чак ми дожаля да ги отрежа, ама нали чета форуми и съм във филма..... И тази тема не мина с глупостите за зимата. Те в Германия ко ли правят зимата хората, сигурно само на градски транспорт карат. И толкоз ли са тъпи тамошните инженери в BMW, Mercedеs, да правят коли със задно предаване. Трябва изрично да слагат табели в колите си: уважаеми клиенти, зимата не карайте колата си, понеже тя не става за този сезон от годината. Я да видим разбирачите на зимата, какво ще кажат за това, малко сняг ли е, много ли е, баира малък ли е, голям ли е...: https://www.youtube.com/watch?v=3lIf-hT4_4s
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За колянов вал не зная, но един приятел за втори път в рамките на година и половина сменява ремъчна шайба, която седи на коляновия вал и върти двата ремъка, защото гумената й част не издържа.
Цената на тази шайба на CONTITECH VD1028 е 376.00 лв.
Цената на тази шайба на CONTITECH VD1028 е 376.00 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за отговорите. Още не мога да си избера някоя по-запазена, за да отида да я видя и покарам. Никога не съм карал кола със задно през зимата и малко ме притеснява това. Относно 5 или 6 скорости предполагам с 6 е по-добре, но са много малко бройки за оглед. Другото, което ме притесни е, че колата била малко тясна аз съм а 198 обикновено залепям седалката за задната и нямам проблем, предполагам че в е46 ще ми е комфортно зад мен няма да се вози никой. И не искам да се обръща на VW вс БМВ или на предно/ задно.
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Ако и в Голф 4 ти е комфортно значи и в Е46 ще ти е, аз съм 195 и ми е добре.
ALESYZ.... https://www.youtube.com/watch?v=3lIf-hT4_4s
Този клип показва как се клати колата и не върви никак добре....
Този клип показва как се клати колата и не върви никак добре....

Камерата никой не я държи, сложена е отгоре на таблото до джама, на големия завой се сурна на страни, тогава беше хваната и разфокусира образа както се вижда. Това дето картината се усуква някак, не знам защо е така, на оригиналния клип няма такова нещо.
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Те и ВМВ започнаха да правят колите си с предно
Топ Геар брой 110 от 13.08.2014г.

Понеже искат да навлязат в определена пазарна ниша за по-евтини автомобили.
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Три цилиндровата версия струва 52150 лв.,но с набор от екстри и големия бензинов мотор с авт. ск. кутия,правят сумата шестцифрена.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”