Здравейте колеги!
На много от вас въпроса ще се види налудничив, но мен силно ме вълнува един въпрос, а именно бих ли могъл в пасат 5,5 да сложа двигател от голф/пасат 3/4 дизел/турбо дизел. Виждал съм в лупо шестцилиндров двигател от ауди...
На кратко ще "кажа" каква е ситуацията. Изпада ми един пасат, който е много запазен. Всички възможни екстри за които се сещам за модела, сензори за дъжд и всякакви глезтоийки... Взимам го на нереално ниска цена, но е с повредена нафтова помпа. До тук всичко е чудесно, но взимам помпа, за ремонт ще дам 1000 лв примерно. Обаче колко време ще изкара тази кола без да се чупи нещо по мотора, или нещо което пак ще е не малко пари.Дали ще е турбо, дали съединител, пак помпа или пък нещо друго... Чета темите и гледам как хора дават хиляди левове, за да си оправят колите...
Та идеята е да сложа някой безпроблемен мотор - стар, но издръжлив. И да си карам нова кола на външен вид без да хвърлям много пари за поддръжка.
Колко пари би ми излязло това удоволствие? Какво ще ми трябва като части освен оборудван двигател, полуоски, скоростна кутия? Дали ще може да се навърже инсталацията и т.н. И друго забравих да добавя, колата е 4-моушън 2,5 мотор, та и да я оправя ако ще ми гори 12 на 100 градско няма смисъл. Тоест който е на мнение, да я правя както е, или да не я взимам - няма нужда да пише.
Моля за мнения :)
пасат 5,5 смяна на двигател
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пасат 5,5 смяна на двигател
Последна промяна от lucky7o на Вто 07 окт 2014 21:24, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: пасат 5,5 смяна на двигател
И какъв двигател ще сложиш
Само не казвай AAZ 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
С пaри в джобa всичко е възможно колегa 

-
с пари в джоба няма нужда да го преправя 

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivansa, запази мнението за себе си. Заради такива като теб много хора спират да пишат по форумите. Задал съм ясно въпроса, или поне така ми се вижда на мен. Ако искаш да го формулирам по друг начин та и ти да го разбереш, пък може и да се включиш с полезно мнение.
Към останалите колеги, ще съм благодарен за мнения по темата какъв двигател бих могъл да монтирам и какво ще ми е необходимо като части. Парите за еднократно даване не са проблем. Просто не смятам да да оправя колата както е, а след това постоянно да давам пари за ремонти. За всички нови коли частите са скъпи както всички знаем, така че ако има вариант - защо пък не... Пък ако не ще си карам старата кола и така.
Към останалите колеги, ще съм благодарен за мнения по темата какъв двигател бих могъл да монтирам и какво ще ми е необходимо като части. Парите за еднократно даване не са проблем. Просто не смятам да да оправя колата както е, а след това постоянно да давам пари за ремонти. За всички нови коли частите са скъпи както всички знаем, така че ако има вариант - защо пък не... Пък ако не ще си карам старата кола и така.
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Не се занимавай с глупости, оправи колата и я продай на печалба.
Като смениш двигателя, все някога ще я продадеш, после са ти един 350лева да я направиш законна примерно с 1Z от Голф 3 ако човекът е от друг град и иска да е да негово име, мисля че няма да искаш с пълномощно защото после ще трябва да плащаш данъци, ако е запишеш в данъчното.
Ако слагаш Дизел от Голф 3 Пасат 4, те ще са с прекалено малко сила/коне, особено щом е 4motion,трябва да се засили, поне един ремап ще трябва да за стане малко-по мощен.
Виж кутията от 4мотион-а на какво паста или с колко преправяне пасва.
Ако имах тази възможност бих сложил 1Z/AFN с по-голяма генерация, челен кулер и ремап.
Може да сложиш 2.5 ТДИ от Ауди А6 Ц4/100, но там пак е голям мотор с по-голям разход и скъпи части от на 1.9 ТДИ.
С инсталациите всичко е възможно.
Като смениш двигателя, все някога ще я продадеш, после са ти един 350лева да я направиш законна примерно с 1Z от Голф 3 ако човекът е от друг град и иска да е да негово име, мисля че няма да искаш с пълномощно защото после ще трябва да плащаш данъци, ако е запишеш в данъчното.
Ако слагаш Дизел от Голф 3 Пасат 4, те ще са с прекалено малко сила/коне, особено щом е 4motion,трябва да се засили, поне един ремап ще трябва да за стане малко-по мощен.
Виж кутията от 4мотион-а на какво паста или с колко преправяне пасва.
Ако имах тази възможност бих сложил 1Z/AFN с по-голяма генерация, челен кулер и ремап.
Може да сложиш 2.5 ТДИ от Ауди А6 Ц4/100, но там пак е голям мотор с по-голям разход и скъпи части от на 1.9 ТДИ.
С инсталациите всичко е възможно.
-
не се сърди колега но ти си първия който иска да се връща назад, аз също съм със сменен двигател сложих си и климатроник собственоръчно без грам помощ, но какво ми струва не ме питай Успех 

- peyu
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
- Контакти:
Възможно е! Друг е въпроса дали си заслужава!? 

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivansa, вече си по-полезен ! Какво беше необходимо като части при теб?
Колата ми идва от Франция на 1400 евро с пътя... highline изпълнение каквото и точно да значи, много запазена на външен вид. Лесно ще я оправя. И 3 хиляди да дам за ремонт пак ще я продам без да съм на загуба. Въпроса е, че толкова ми харесва, че чак искам да си я запазя за мен. Да обаче 2,5 мотор не смятам да храня, при положение, че колата ми трябва да си ходя на работа, пък същата работа ми върши един смарт с около 5-6 литра за 100 километра... Отделно, че ако вземе да се чупи трябва да давам не малко пари - примери във форума колкото искаш...
Колата ми идва от Франция на 1400 евро с пътя... highline изпълнение каквото и точно да значи, много запазена на външен вид. Лесно ще я оправя. И 3 хиляди да дам за ремонт пак ще я продам без да съм на загуба. Въпроса е, че толкова ми харесва, че чак искам да си я запазя за мен. Да обаче 2,5 мотор не смятам да храня, при положение, че колата ми трябва да си ходя на работа, пък същата работа ми върши един смарт с около 5-6 литра за 100 километра... Отделно, че ако вземе да се чупи трябва да давам не малко пари - примери във форума колкото искаш...
-
значи при мен май историята е много дълга, няма нужда само да тропам по клавиатурата А за твоя случай май ще трябва да намериш кола донор иначе едно по едно ще е много скъпо Но 1Z вече са на по много километри, AFN кара тъста ми и е много доволен от разхода но той кара само извънградско А каквото остане от донора на части или на скрап Аз имам 4-ри двигателя вкъщи и от година не съм продал нищо 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Преди време мислех и аз да се включа в такъв експеримент . При мен беше А4 Б5 куатро 2.5 накичен от-до , да му сложа 1.9 AFN мотор с цялата инсталация по мотор/ комп/табло /сензори .Щях да ползвам пълен донор на преднячка . Просто случи се така , че си намерих такъв оригинал с 1.9 .
Във Ауди форума има вече такъв проект реализиран , колегата е много доволен ( според думите му ) . Само да попитам с AKN мотор ли е ? Щото с по-мощните варианти, 1.9 мотор ще дойде слаб , при тях вече са доста по-дълги предавките . Ако държиш , мога да поровя за въпросната тема .
Във Ауди форума има вече такъв проект реализиран , колегата е много доволен ( според думите му ) . Само да попитам с AKN мотор ли е ? Щото с по-мощните варианти, 1.9 мотор ще дойде слаб , при тях вече са доста по-дълги предавките . Ако държиш , мога да поровя за въпросната тема .
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам идея с кой мотор е, ще питам да погледнат в талона. Aко може да дадеш и линк към темата аз също бих прочел. Не е задължително и да слагам дизелов мотор, просто мисълта ми беше да е стар и здрав мотор с евтина поддръжка. Иначе имам една тройка 2E, която си седи ей така пред блока, а с двигателя и скоростите не съм имал никога проблем. Прехвърлям всичко каквото трябва от нея и си карам "нов" пасатко със стар и здрав мотор.
Ако някой може и да ме насочи към човек, който би могъл да направи трансплантацията ще съм благодарен. То много хора има, които могат, но въпроса е кой ще се съгласи.
Ако някой може и да ме насочи към човек, който би могъл да направи трансплантацията ще съм благодарен. То много хора има, които могат, но въпроса е кой ще се съгласи.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом друг ще ти прави трансплантацията, по-добре премисли нещата добре, откъм финансова гледна точка. А това купе хайлайн с 2.0 115 коньов бензин мисля, че няма да е най-приятната за каране кола. Освен това как седят нещата на софтуерно ниво? Нали ще трябва да прехвърлиш карантията от бензинката, а тия пасати са с отделни модули...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам представа какво трябва да се прехвърли и какво не, за това и питам дали е възможно. Според мен един прост двигател без много електроника по него ще е по-лесно да се сложи.
Кое му е нереално ниското на цената? Знаеш ли как се продава 2.5tdi? Ако вземеш на тая кола 5000лв трябва да почерпиш.