б4 афн проблем с работата на двигателя
-
- Автомобил: passat b4 variant 1996
- Двигател: 1.9 tdi afn
б4 афн проблем с работата на двигателя
здравеите колеги имам пасат б4 афн и има следният проблем ,когато я запаля сутрин претриса двигателя няколко такта и после се оправя това го прави само сутринта първото палене ,после като потегля и оставя колата да върви на оборот дори на първа и втора двигателя започва да тресе (кълца)това го прави дори на загрял мотор ,другото което забелязах е че на свободна започвам да подавам плавно газ и между 2000 и 3000 (само между този диапазон) оборота като задържа и започва да работи все едно на 3 цилиндъра и започва да пуши страшно много и пушекът е синкаво сивкав това го прави също на загрял мотор не го прави постоянно но в 50% от случаите когато върви в тези обороти я усещам че се задъхва.Искам първо да се допитам до вас вещите в този форум и после да тръгвам по пишман маисторите .Благодаря предварително.
Re: проблем с работата на двигателя на б4 афн
аз имам същия проблем с моя б5 афн на мен ми намирисва на дюзи при първи старт показанията им са -2.50 -1.50 +0.05 като поработи малко стават -1.60 -0.75 -0.10,пробвах с добавка но нямаше подобрение,викам да сменя дюзите ако намериш решение споделяй
-
- Автомобил: passat b4 variant 1996
- Двигател: 1.9 tdi afn
Re: б4 афн проблем с работата на двигателя
така колеги сабрах някои левец и мисля другата седмица да нося диузите на стенд иска да попитам на какви атмосвери трябва да впръсква те хората си знаят със сигурност но аз изкам да знам за себе си