Passat B3 1.8 ми Текнала водна помпа
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B3 1.8 ми Текнала водна помпа
Ако не тече от нея карай, докато не протече. Аз на стария голф карах 5 години с такъв шум на помпата. Правеше го само когато загрее, сякаш е фуражомелка. Но най-добре е да я смениш, за да си спокоен. Реално колко ще изкара никой не знае. Не е много скъпо, и накрая излиза по-евтино. 

-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
Да, най-сигурно е да се смени веднага
Но все пак, шума засилваше ли се?
В смисъл може ли да се предположи че при засилването на шумоленето(при пуснато радио не се разбира) наближава момента на смяната на водната помпа или няма такава последователност.
Предполагам че градацията е: лек шум, шумолене, силно шумолене, смяна.

Но все пак, шума засилваше ли се?
В смисъл може ли да се предположи че при засилването на шумоленето(при пуснато радио не се разбира) наближава момента на смяната на водната помпа или няма такава последователност.
Предполагам че градацията е: лек шум, шумолене, силно шумолене, смяна.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
krasi748 написа:За сега шумоленето се чува само на загрял двигател.
Просто е леко пренатегнат ремъка.
Тия гадове имат навика, като се загреят, да се свиват. Противно на законите на физиката!

Едно леко отпускане на ремъка ще реши проблема (вероятно), но трябва да си много прецизен, за да не вземе пък да преплъзва...

-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
Майстора ми, когато сменя ремъка го остави една идея по-хлабав, именно заради възможността от повреждане на водната помпа. Даже мислех след 1500км от смяната да отида за да види как е, да не се е разпуснал по-вече от както е бил нов при поставянето. Но пък нямам симптомите на хлабав ремък при мокро време. Т.е. предполага се че е поставен в идеалното положение. Днес събота по карах градско по-вече и на загрял двигател не шумолеше въобще. Явно че още има възможност да се кара и при поява на шум или засилване на шумоленето ще трябва да се сменя водната помпа. Ако може само вътрешното, ако ли не цялата.