Става нещо с принтера... :| Помагайте!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Става нещо с принтера... :| Помагайте!

Мнениеот oSViRePql » Пон 15 яну 2007 18:57

Колеги помагайте! С принтер HP LaserJet 1010 съм и го имам от година и нещо... но в последно време като принтирам се повтаря текста и излизат черни петна по листата... от какво може да е :roll: Ако е свършила главата нямаше да печати... а то си печати нормално. Благодаря

Вече официални документи не мога да принтвам :evil:
На тези снимки съм принтирал произволен текст и ето резулатата:
Изображение
Изображение
mod edit: wili98
Само не разбрах, какво общо има с Основен форум та тук..
местя...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 15 яну 2007 19:07

жицата за чистене на барабана, или самият барабан..
може и тонера да е посвършил...

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 15 яну 2007 19:11

wili98 написа:жицата за чистене на барабана, или самият барабан..
може и тонера да е посвършил...

Първите неща(жицата/барабана) колко горе долу струват :roll:

П.п. И аз не се разбрах защо там я пуснах :oops:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 15 яну 2007 19:11

Както каза Вили, или печката или касетата. Ако имаш резервна касета - пробвай с нея, но според мен си прецакал печката, ако си печатал разни картони или нестандартни хартии

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 15 яну 2007 19:15

musura написа:Както каза Вили, или печката или касетата. Ако имаш резервна касета - пробвай с нея, но според мен си прецакал печката, ако си печатал разни картони или нестандартни хартии

Нямам такива спомени :? А може ли примерно да се почисти/поправи... за сменяне е ясно.. и какви са цените горе долу?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 15 яну 2007 19:31

Ако е гаранционен го занеси в сервиз. Ако не е - купи си нов HP1018 - цена около 200 лева, реално касетата вътре в комплекта струва около 120 лева, така че принтера ти струва 80 лева чисто нов. Ако не е в гаранция има огромен шанс в сервиза да ти вземат повече от 80 лева за ремонт :idea:

А и касетите на 1018 и 1010/1020 са еднакви, така че ще си имаш и резервна касета.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 15 яну 2007 19:37

musura написа:Ако е гаранционен го занеси в сервиз. Ако не е - купи си нов HP1018 - цена около 200 лева, реално касетата вътре в комплекта струва около 120 лева, така че принтера ти струва 80 лева чисто нов. Ако не е в гаранция има огромен шанс в сервиза да ти вземат повече от 80 лева за ремонт :idea:

А и касетите на 1018 и 1010/1020 са еднакви, така че ще си имаш и резервна касета.

Гаранцията не знам колко му беше 1 или 2 години :? Ако е била една е минала но ще потърся гаранцията. Ако е минала ще ходя в някой сервиз и ще питам колко ще струва и ако е толкова колкото казваш ти по-добре нов. Баси :x Принтирал съм сравнително малко неща и какво стана :evil:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 15 яну 2007 21:53

незнам каква е тая жица дето а спрягате, но PCR може да е вариант от около 20-25 лв

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 15 яну 2007 22:57

alexx написа:незнам каква е тая жица дето а спрягате, но PCR може да е вариант от около 20-25 лв

Дано :bowdown Ще ходя до сервиз да ми кажат какво ще струва...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 16 яну 2007 0:17

Цък и още веднъж цък

Сваляш и отваряш с WinRar, гледаш на страница 94 горе...Пробваи да почистиш пътя по който минава хартията...Имал ли си проблеми с някои принт наскоро...? На мен ми изглежда, че ти се е наслоил тонер от предишен принт, и сега го "изкарва".

Тия бледите редове все едни и същи ли са, или се променят, като печаташ няколко страници? Пробваи една страница плътно черно да изпечаташ. По добре стана ли?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 16 яну 2007 0:59

roadrunner написа:Цък и още веднъж цък

Сваляш и отваряш с WinRar, гледаш на страница 94 горе...Пробваи да почистиш пътя по който минава хартията...Имал ли си проблеми с някои принт наскоро...? На мен ми изглежда, че ти се е наслоил тонер от предишен принт, и сега го "изкарва".

Тия бледите редове все едни и същи ли са, или се променят, като печаташ няколко страници? Пробваи една страница плътно черно да изпечаташ. По добре стана ли?

Променят се в зависимост какво принтирам не са едни и същи ;) Една страница черна така ли? Примено някаква снимка т.е. черен фон?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 16 яну 2007 1:05

Направих го това с черния лист но отдолу на бялата лента пак излезна черно... след това принтирах текст и пак дублира текста :x

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Вто 16 яну 2007 2:09

А бледия текст (дето е в повече) текстът от същата страница ли е, или от някоя друга?

^^^
Ясно, сега го видях, че е същата страница. По мое скромно мнение проблема ти идва от това, че тонера ти не се нагорещява като хората, и заради това не може да бъде "изгорен" върху хартията 100%, ами само 95% да речем. За това причината ти може да е дефектна "печка" (сори ама не го знам на български, тва дето нагорещява), която не може да нажежи като хората, или скапан тонер, които е не по спецификацията за твоя принтер, така че да има му трябва по висок градус, за да залепне на хартията, които градус обаче твоя принтер не може да му даде.

Или евентуално мръсотия, защото на единия принт имаш малки петънца, които според мен, а и според малкото, което потърсих в Гугъл, почти винаги идва от евтин тонер.

Пробваи да вземеш друга тонер касета, и да принтнеш 10ина страници с нея.

А тва с плътното черно имах предвид да направиш с Паинт няква картинка с един черен квадрат, и после да го принтнеш с опция "Уголемяване на цяла страница". Така, че да излезе 100% черен лист от принтера.

Успех...

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 16 яну 2007 12:07

roadrunner Благодаря ти за съветите! Точно това напвавих на пейнт обаче от страни и отдолу пак излезнаха малки бели черти и на тях излезна пак бледо черно... Дано намеря от някъде друга касета и да пробвам какво ще стане.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Вто 16 яну 2007 12:33

Пробваи с друг тонер - този дето го ползваш сега оригинален / съвместим или пренапълнен е?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”