Купуване на кола от Италия?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
minkov89
Автомобил: Octavia
Двигател: TDI

Купуване на кола от Италия?

Мнениеот minkov89 » Нед 12 окт 2014 13:37

Здравейте, харесал съм си кола в Северна Италия (Венеция). Имам следния план, отивам до там със самолет, плащам колата и оправям документите. Връщам се в БГ и ги давам на автовозаджията да я докара. Билетите са около 100 евро и автовоза е 700лв, като цяло мисля, че това е най-евтиния и безпроблемен вариант за докарване. Има само 1-2 неща които ме притесняват. Ще купя колата от автокъща/концесария и ме интересува как стоят нещата с отписването/демолирането на автомобила? Хора тук ме наплашиха, че можело да отнеме 4-5 дни тази процедура, вярно ли е това? Какъв е проблема с демолирането попринцип? Аз ще говоря оттук с коинцесарията и ще ги питам дали се дължат данъци и дали има запор колата, не вярвам да ме излъжат, все пак ще пътувам от друга страна, вие какво ще ме посъветвате?

Също така ме интересува колко пари струва въпросното отписване на автомобила ,защото най-вероятно ще е за моя сметка?

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: Купуване на кола от Италия?

Мнениеот jordanpar » Нед 12 окт 2014 15:14

Защо просто не покажеш колата на хора с автокъщи които се занимават с внос на коли от него регион?
Всичките ти разходи и такса за автовоз които си предвидил просто им ги предложи като комисионна за услугата.Хем и ще си прекарат колата по ДДС и ще си вземат още пари които ти и без това не можеш.
Билети ,автовоз 700 ,храна за теб,допълнителните рзходи по колата - над 1300 лева се получава сума която не е лоша печалба за всеки които ще качи просто още една кола в автовозите си.

reroll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reroll » Нед 12 окт 2014 15:28

Предложението на колегата е добро,може би по-добро от твоя план.Има и доста хора,занимаващи се с докарване на коли,бях видял за поне 2 репатрака обяви,като цената за докарване от Италия на кола по поръчка беше около 1000 лв.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 12 окт 2014 15:31

Явно ви убягва, че колегата иска да я види преди да купува на сляпо

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 12 окт 2014 16:59

Явно не.Аз прочетох-харесах кола,отивам и я плащам.Не видях да пише ако ми хареса на живо.и не го знам доколко ще остане доволен ако бие целия този път за да види една кола от снимки на живо.
Самолетни билети,трансфер от летището до мястото,хотел,оглед на колата,ако не ти хареса кво правим?
В крайна сметка винаги може да направи договорка с всеки вносител на автомобили ако не му хареса да си я продава той.Така и ангажимента на самия автоджамбаз да прецени дали колата е читава става по-личен.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 12 окт 2014 18:18

Във момента които покаже колата на джамбази и ако наистина е читава да забрави че ще я докопа на тази цена...Ще си я купят и продадат и въобще няма да си спомнят кои е и какво е искал. :mhihi ..Ако пък колата струва 20000лв нормално е да я види на живо и да си я пазари.Интересува го само превоза и документалното оформяне на документите защото понякога наистина отнема няколко дена до седмица...

Потребителски аватар
minkov89
Автомобил: Octavia
Двигател: TDI

Мнениеот minkov89 » Нед 12 окт 2014 21:27

Колата не е скъпа, около 7к, но ми се ще да я видя на живо. Ще прежаля едни 100 евро за билети ако е кошара и просто няма да я взема.

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Пет 17 окт 2014 20:46

minkov89 написа:Колата не е скъпа, около 7к, но ми се ще да я видя на живо. Ще прежаля едни 100 евро за билети ако е кошара и просто няма да я взема.

Значи както си смяташ 100 евра така си си похарчил едни 500Е
Ако не е написано в описанието ,че е за експорт със сигурност трябва да се отпише и може и 10 дни са чакаш и това също се заплаща ,ако разчиташ на италианец да ти каже истината.... те са си ши.бани пе.али като на всякъде ,боли го че си от друга държава ,ако вържеш вържеш ,ако не друг и така
Ако ти се прави екскурзия
Приятно изкарване :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 17 окт 2014 21:23

От една страна - хубаво да си направиш екскурзия. От друга - като знам тук как ме е яд да отида напразно до друг град да гледам уж хубава кола, а накрая се оказва пълна скръб - не знам какво ще е изживяването да отидеш напразно до Италия. Най-простия вариант - отиваш и ти казват "вчера я купиха". Ако ти се ходи до Италия, поне имаш повод да го направиш. Но не е зле да набележиш още 1-2 коли като резервен вариант.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 18 окт 2014 19:36

В интерес на истината трудно се намират читави коли в Италия.Те просто не са за продан.Преди 2 год бях поръчал на един джамбазин да ми намери читава Ауди а-6 1.8т 00-03год.. за еди кви си пари.Никакъв шанс според него беше отговора.А парите не бяха малко. :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”