Б5 AFN не се чува турбото
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Б5 AFN не се чува турбото
Дойде ми една идея , разкарвам тотално ЕГР-а . Затапвам с планка дупката в изпускателния колектор , правя същото и на смук , но на него му правя щуцер ( на самата планка ) . Не ми изглежда на пръв поглед трудно .... Ще взема да видя дали няма някакви подходящи по-дебелостенни "капачки" за дупките. Ако някой знае нещо подходящо , да казва 

- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Преди време, когато бях с пластмасови колектори бях сложил вентил от джанта. Има едни по-късички, може би са за мотори. Маха се игличката отвътре а накрая се слага капачка от старите, металните, дето с тях се отвива игличката .... на нея перфектно пасва маркучето за буустметъра.
Става красиво надеждно и не е трудно за монтаж...... иначе може да се импровизира с различни видове вентили....гумени, метални, криви, прави,Г-образни и т.н
Става красиво надеждно и не е трудно за монтаж...... иначе може да се импровизира с различни видове вентили....гумени, метални, криви, прави,Г-образни и т.н
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
+1 И аз съм така вече 5 години и всичко е ОК. Но да добавя, като се сложи уреда, преди него трябва и да се сложи буфер, за да може да обира пулсациите на налягането. Става с филтър за гориво от тези които се разглобяват пластмасовите. Маха му се от вътре цедката, подвързва се и готово. Ако го няма това, буустметъра трака (говоря за тези които са от 40 лева китайските). Въпреки че са китайски, аз не мога да се оплача от тях. Доволен съм.
В един сайт продаваха на VDO такива черни, взех за голфа, но подсветката им е ужасна и направо не мога да го гледам.
В един сайт продаваха на VDO такива черни, взех за голфа, но подсветката им е ужасна и направо не мога да го гледам.

Последна промяна от gr_kanev на Пон 13 окт 2014 13:01, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Вие наистина ли му обяснявате да си слага некви бууст метъри, за да разбере дали му работи турбото? Явно бързи и яростни ви идва в повече ..
Колега, ако имаш съмнения, дори и "не го чувам", най-добре закачи колата на диагностика. Там ще си покаже всичко, без да е нужно да правиш изпълнения ..

Колега, ако имаш съмнения, дори и "не го чувам", най-добре закачи колата на диагностика. Там ще си покаже всичко, без да е нужно да правиш изпълнения ..
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Колега @DaDiablo!
Основно последните постове в темата са за това, къде и какда върже буустметъра. За това и аз споделих моя опит.
.........а и мисля, че е добре да има уредче.. по този начин винаги може да следи кога е зацапана геометрията, как разтоварва турбото и т.н
Основно последните постове в темата са за това, къде и какда върже буустметъра. За това и аз споделих моя опит.
.........а и мисля, че е добре да има уредче.. по този начин винаги може да следи кога е зацапана геометрията, как разтоварва турбото и т.н
- drago_tr
Буустметъра се слага като контролен уред...не за гъзария. От показанията му може да се следи постоянно как работи турбината, и при евентуално отклонение, веднага може да се реагира, защото е имало случай в които ти докато стигнеш до диагностиката и турбото ти е станало на салата.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да , малко се отклонихме от темата 

- drago_tr
Ами колегата докато направи центровката с Вагком...нали трябва да си говорим нещо 

Върни се в “Дизелови агрегати”