Алфа или Фиат

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Re: Алфа или Фиат

Мнениеот Lupender » Вто 14 окт 2014 19:28

Която и да се избере, дизеловите двигатели са за предпочитане, при мултиджета при 16V моторите се появяват известните "пеперудки", но не са болка за умиране - махат се. Изборът на такава машина е оправдан само заради супер яките дизели, особено първо поколение jtd. Стилото е с по-опростено окачване и съответно по-евтино за поддръжка, но пък алфата, особено фейслифтовата хваща окото повече и върви с повече гъдели. Двуврато Стило изглежда добре, но с Абарт пакета...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 14 окт 2014 19:45

ej0 написа:Хора които правят спагети не могат да правят коли нищо лично колега :beer

глупости :a045 няма лоши машини, има некАдърни шофери

до автора - купувай това което ти е на сърце и не слушай никой, само гледай да е запазен екземпяр - с внимание и грижа ще те вози която и да е кола. Щом ти харесва Алфа, взимай Алфа. На мен лично ми харесват. Мен така ми разтегаха локуми за един Остин, било нямало части, било рядка кола, англичаните не правели коли а кораби и незнам кво си, да ама на мен си ми харесва и го купих. Ремонтирам си го сам, части си внасям сам и се возя с кеф без проблеми на колата която искам. Имам впечатления от пунто първа генерация, 1.2 бензин - изключително удачна кола.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Вто 14 окт 2014 20:13

ej0 написа:Хора които правят спагети не могат да правят коли нищо лично колега :beer
То и хора които пърдят на масата не могат, ама...! :beer

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 14 окт 2014 21:09

Вземи по евтиния вариант, поне ако се строши нещо да го ремонтираш :) . Шегувам се. Стилото наистина има поне 1000теми във фиат форума за проблеми с електониката, което се оказва бездънна яма.Ако ще е италянска да е JTD, а може и JTDm .

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 14 окт 2014 21:17

Добре де, някой може ли разионално да ми обясни като на пълен невежа защо 147-ците и Stilo-то вървят около 2000 лева грубо, бидейки сравнително нови коли от 2000-та+ година за повечето хора включая и мен? Не съм някакъв заклет VW сектант, но според мен, което си е лично мнение, по-тъжна и по-уродлива предница от 147 преди Фейслифт-а не съм виждал (надявам се този правил първия дизайн са го уволнили, а пича оправил предницата след Фейслифт-а е заслужил повишение - те я много по хубава), като пак според мен беше много трудно да се задмине идиотщината и изобщо липсващата съразмерност в предницата на Алфа 166, пак естествено преди Фейслифт-а :banghead... Явно на жабарите им идва малко трудно да си оправят дизайна на време, но поне е хубаво, че някой се озъзнава рано или късно, че са осрали тотално пейзажа с първите издания, щом коренно променят фаровете и външния вид на предниците при въпросните модели :mhihi. Ако са толкова хубави и качествени коли, защо вървят на тези смешни цени? Някой със сигурност ще каже, че мозъка на Българите е промит вече с Volkswagen и дригите немски марки, че търсенето определяло цената, но вече близо 15 години след производството на тези доста по-луксозни и бъкани с доста повече екстри Алфа/Фиат модели не би ли трябвало вече да са си избягали от лошата слава на чупливи дръгели и да се предлагат на сравними с другите марки цени ако са толкова хубави?

За да не бъда голословен, ето и подтвърждението от самия производител, че са свършили кофти работа при V1.0:

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
hristov79
Автомобил: VW Passat B5
Двигател:

Мнениеот hristov79 » Вто 14 окт 2014 22:30

beloved написа:Здравейте колеги знам, че форума не е на нито една от двете марки но тук мога да получа неутрално мнение. Спрял съм се на Алфа 147 и фиат стило две врати. Като двигател нямам предпочитания въпроса е коя си заслужава повече. Има и друг вариант Рено сенил 2 фаза но там разбрах, че много им гърмяло турбото. Та коя кола според вас да избера? Може да давате предложения до 4200лв Без Голф 4.

beloved написа:Мерси колеги, не че не искам vw просто голф 4 е много масов и не ми харесва много като визия а за пасат 5.5 пари няма.

Все пак какви предложения очакваш за други коли, много широка гама от Алфа 147/Фиат Стило през Рено Сеник до Пасат 5.5.
Алфа и Фиат в момента, в който броиш парите на продавача цената им пада двойно.
Не си уточнил дизел или бензин и какво точно търсиш в колата визия и дизайн или надеждност.
Ще стрелям два пъти в тъмното:
http://www.mobile.bg/11393533583537395
http://www.mobile.bg/11410084563967976

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Вто 14 окт 2014 23:31

В какъв филм ще се вкараш ти е бедна фантазията.
Всяка кола си има болките, но тука е страшно- предница, скорости,клима,жици...
Само ще споделя, че съм закопал 3000 лв за 1 година в Браво 2.0 20в за 2 бр. скорости, безброй ремонти по предница и клима, абс,аер бегове, вариатори на вала...

Не ми се пише повече .

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 15 окт 2014 10:00

Защо струват 2000лв, а са "хубави" и нови? Причините са 2:
1) 2000 е началната вноска. После има доплащане. Западняците имат едно понятие TCO (total cost of ownership), което значи - колко реално ти е струвало да притежаваш нещо, а не колко си дал в началото за да се "включиш в играта". Та като си купиш сравнително нова кола за 2000лв - карай я 2-3 години, сумирай всичко, което доплащаш без горивото - продай я (ако можеш) и накрая направи една финална сметка - сбор от всичко минус продажната цена делено на броя години, които е използвана колата. Тогава можеш да разбереш колко е струвала колата. (Няма гаранции, че всеки VW или ауди ще покаже добро TCO).
2) Не се търсят -> трудно се продават -> цената е ниска. Като почнеш да продаваш непопулярен модел и минат месеци в чакане ще разбереш смисъла.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 15 окт 2014 17:11

Алфа 156 не е лоша карах малко такава а вървеше страшно 2000куб беше бензин.Фиат Пунто не е лош даже е мн пъргав.Ти си решаваш качваш пробваш и така успех

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Сря 15 окт 2014 18:03

Колегата 777 има основание с тоталната стойност, но при автомобил ІІ-ра употреба винаги има риск (по-високата цена не е гаранция за по-добро качество). Като човек притежаващ и притежавал множество италиански и немски автомобили, мога да кажа, че съотношението цена/качество не е преимуществено на страната на немските. Аритметиката която аз си правя е цена на автомобила на километър - покупна цена + разходи за поддръжка и гориво (включително гуми масла, застраховки, данъци и пр.)/на изминатите километри. В момента най изгодните две коли по този показател са ми Сеат Кордоба и Ланча Либра - и двете дизел. Никога при покупка не скачам в неизвестното - залагам на познати и изпитани машини. Всеки производител има добри попадения и издънки. Бих препоръчал на колегата Либра, ако не го смущава визията, но с 1.9 jtd 115 коня. За тази кола всичко с което са известни италианските автомобили не е валидно. Няма съществени проблеми и недостатъци. Също бих препоръчал нещо с TDI 110,(ASV примерно) да речем в Кордоба (също безпроблемен, ако не си претенциозен към интериора и пластмасите) или Леон (ако Г4 е банален)...
Четене на форуми му е майката - най-вече техническите раздели на съответните марки. Там за половин час ровене може да се установи какви са слабостите на съответния модел.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Сря 15 окт 2014 19:12

Ако е така както казваш трябва да хвърля всичките си пасати дето съм имал и да си остана с фиата ми, ама тоя фиат никога няма да изглежда или вози като пасата.Та затова стои за резервна.Но като разходи за поддръжка, ремонти и консумативи при сходни километри фиата ми бие всичките ми пасати (една б4-ка, 3 б5-ци и една б5.5).

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 16 окт 2014 9:48

Така е, но има и характеристика "комфорт", която също струва. Ако целта е само евтин автомобил, то ладите и трабантите ще бият всички. Тъй че целта на занятието е - приемлива начална цена, поносима поддръжка, максимални удобства и добър външен вид. Накрая ако може и да не се обезценява много и да се продава лесно.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 16 окт 2014 10:45

Няма панацея, всичко е компромис, от теб зависи до къде си склонен да отстъпиш, в крайна сметка всичко зависи от броя на хартийките в джоба :smile

Kostadin`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kostadin` » Чет 16 окт 2014 11:27

Taкааада се включа и аз,в тази тема попрочетох доста врели некипели относно Алфите,като собственик на 146-ца 1.9JTD 105к.с. от 4 години мога да кажа някои неща - трябва да се попадне на хубав екземпляр.Имам няколко приятели с 147-ци и със Стило.Стило-то е пълен кенеф,хубав външен вид,но само проблеми.Електрониката му е лом отвсякъде.При 147-цата е друг въпроса,добра возия,малко окачването е кашкавал,ама в правилния шофер няма дерт - единия от въпросните ми приятели с 147,я кара 5 години вече без да е правил предница по българските пътища,като колата на година има по 30К километра,по мотора е сменяна демферна шайба и подгревни свещи.Мотора ест. е JTD - 120к.с.,пъргав е.Общо взето като си взех Алфата преди 4 години всеки ми викаше: "Алфа и то дизел?! - Имаш пари брат да даваш." да ама не,Алфичката си е чук,следващата ще е 147 Дукати Корс - 170к.с. дизел.Като цяло трябва да се попадне на екземпляр,защото предишния собственик ако е бил някой джалатин надявай се само на хубава кола,ако колега се насочиш към Алфата гледай някоя на средна цена,най-евтините са си боклуци.Маслото задължително Селения.Някой каза защо са по 2К лева,ами защото българина знае само ФВ,Опел и БМВ,другото е трошляк :mrgreen

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 16 окт 2014 14:24

фиат-алфа е като фолксваген-ауди. почти еднакви мотори, но качеството на купетата на алфа са на доста по високо ниво откъм материали и дизайн. та при тебе трябва да гледаш да не попаднеш на калпав мотор. Пред блока на паркинга има няколко алфи и фиати с жтд мотори и 1 бензинка- не съм ги чувал да се оплакват, но на външен вид алфите набор 2002 2004 са видимо по-добре от фиат същия набор- и салон и купе- на фиатите лака на боята е олющен грозно и на 3те особено на предния капак и на тавана, на алфите не. мое мнение успех

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”