Здравейте! :)
От няколко месеца съм шофьорка и дойде момента, в който ми се иска да имам собствена кола. Търся малка, икономична и евтина за поддръжка(както всеки).. :D Насочила съм се към VW Polo нещо от този род http://www.cars.bg/c894217 . Цената не е изобщо висока и като за първа кола, мисля че е добре. Ще ме осведомите ли на бензин или на газ е по- изгодно и съответно по колко харчи? Предимно ми е за извънградско, но ще се налага и в София да карам. Другото, което съм гледала са голфчетата, но изобщо не съм веща на тази тема и затова ви моля за съвет.
Благодаря предварително :)

Съвет за покупка на кола.. VW Polo?
-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
Re: Съвет за покупка на кола.. VW Polo?
Здравей, от зададените въпроси оставам с впечатлението че не разбираш много от автомобили, и би било хубаво да се запознаеш малко повече с основните неща преди да питаш, иначе на газ е по-евтино.А за полото, да не е лош избор като за парите си, може да погледнеш и голф 3, двигателя да е бензинов 1.8, 90 коня те са също здрави и непретенциозни :)
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Това Поло според мен като за първа кола е идеално. За разхода ще кажа че имам наблюдение в за една Ибиза със същия мотор и на газ харчеше около 10 градско. Полото изглежда доста добре, само не ми харесва че няма почти никакви екстри. Според мен най-хубавото е че е от частник.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
2 врати + малка кола = мъка
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
За дама бива. За този модел на Поло знам, че се къса планката на педала на съединителя от купето. Един съсед игра този филм - мислеше че е кутия, съединител, а то се оказа накрая планката на педала. Колата я кара дъщеря му, не съм чул други оплаквания.
- vezo
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1043cm3 AEV 1996
Много е здраво.
Потърси същото, но с по-малък мотор и съответно разход.
Потърси същото, но с по-малък мотор и съответно разход.
Благодаря за информацията и съветите на всички :)
tabu_bg да, не разбирам, но имам желание... затова питам, чета и така научавам.
Относно това, че търся малка кола.. на мен така ще ми е по -удобно за каране в София и намиране на паркоместа, за в бъдеще може и по -голяма :)
tabu_bg да, не разбирам, но имам желание... затова питам, чета и така научавам.
Относно това, че търся малка кола.. на мен така ще ми е по -удобно за каране в София и намиране на паркоместа, за в бъдеще може и по -голяма :)
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Съвет от мен дизел не си купуваи на газ не караи само на бензин.За малка кола неси струва простотията наречена газ
а и ти си новобранец ще я давиш ще се каеш затова имаи впредвид какво ти казах успех 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Колега, колежката пита на бензин или газ е по - изгодно. Ти я съветваш да кара на бензин. Не е по-изгодно от на газ. От 96-та година досега всичките ми коли са били на газ и не съм утрепал нито един мотор с нея. Това, че ти си противник на газта не означава, че хората не искат да карат на газ. А и явно момичето не разполага с някакви колосални средства, за да кара на бензин.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Жена кола малко трудно не обиждам жените казах го защото тя е писала че е млад драивър
Докато се научи ще и бъде по лесно само на 1 гориво.Ако схваща бързо може и на газ да мине по нататък 

Карам от много време и ми даваха и преди да взема книжка, но не карах в София. Запозната съм добре с техниката на каране на бензин, газ и дизел. В момента съм на дизел. Новобранец съм относно колите... двигатели и т.н. Предпочитам газта, защото нямам толкова средства за бензин. Тези дни ще ходя на огледи и се надявам скоро да ви се похваля с нова придобивка :)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”